Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Huzur Ailede Başlar

Yusuf Ömeroğlu

Huzur Ailede Başlar Gönderileri

Huzur Ailede Başlar kitaplarını, Huzur Ailede Başlar sözleri ve alıntılarını, Huzur Ailede Başlar yazarlarını, Huzur Ailede Başlar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
190 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
ibadet hayatımıza aile perspektifinden bakabilmek
Kitapta huzurlu bir ailenin yaşam anahtarını ve huzurlu yaşamın ailede başladığı, kısa, veciz ifadelerle, nebevî prensiplerle anlatılmış. Ele alınan konular okuyucuyu sıkmayacak bir şekilde, öz, kısa ve anlaşılabilir bir dille kaleme alınmış. Belki kısa kısa makaleciklerle daldan dala konulmuş ama bu eserin bir çırpıda okunabilmesini sağlıyor. Okuyucuya, huzura açılan kapının anahtarını göstermeye çalışılmış. Bundan böyle bu huzur anahtarı ile o kapıyı açıp içeri girmek ve girilen evde saadeti yakalamak okuyucuya kalıyor. Kitap üç bölümden oluşmakta. Birinci bölümde huzur içinde bir yaşam sürülebilmesi için ailemizde olması gereken rûhî ve manevî hayata dair bazı prensipler ele alınmış. İkinci bölümde insanın hayatta karşılaşabileceği pek çok problemi ve huzurunu kaçıran olayların üstesinden gelebileceği en önemli yerin aile olduğunu örneklerle belirtilmiş. Bu huzuru yakalamak için ailede eşler arasý karşılıklı davranışların nasıl olması gerektiğini ve anne babanın çocukları ile olan ilişkileri üzerine genel ve davranış özelinde tavsiyeler verilmiş. Aileyi küçük bir sevgi medeniyeti gibi düşünerek buradan gerçek sevgi medeniyetine ve huzura varabilmenin yollarından bahsedilimiş. Kitabın üçüncü ve son bölümünde de ahlâkî eğitimin verilecek ilk yerin aile olduğu ve hangi ahlâkî değerlerin verilmesi gerektiğine işaret edilmiş. Ayrıca kitap ile ailede, tarih şuurunu yerleştirebilmeyi, aile içi bireylerin birbirlerine karşı olan vazifelerini gösterebilmeyi ve ibadet hayatımıza aile perspektifinden bakabilmeyi sağlıyor
Huzur Ailede Başlar
Huzur Ailede BaşlarYusuf Ömeroğlu · Gülyurdu Yayınları · 20058 okunma
Bütün Alıntılar
Bir evin fertleri ne kadar insanî değerleri paylaşıyorlarsa o ölçüde huzurlu ve mutlu olurlar. 15 Mutlaka herkesin Kur’ân–ı Kerim’e ve Allah’ı anmaya ayırracağı bir zamanı olmalı ve kimse bu konu￾da hiçbir mazeret ileri sürmemelidir. 26 Bir kişi bir gün Peygamberimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) gelip, “Hangi sadakanın derecesi daha
Reklam
İnsanın ruh güzelliğinin en cazibeli belirtisi hiç şüphesiz gülümsemesidir. Tebessüm, duyguların huzura kavuşmasının sevimli bir ifadesidir.
Sayfa 167Kitabı okudu
Sıkıntılarımızın ana sebebi, Allah’ın yaşanmasını emrettiği dinden uzak bir yaşantıya talip olmamızdır.
Sayfa 155Kitabı okudu
"Gözü tok insan, fakir olsa dahi zengin sayılır; insan sebat ederse her işte muvaffak olur.” (Yusuf Has Hacib, Kutadgu Bilig, 194)
Sayfa 144Kitabı okudu
Takdir edilmek herkesin istediği bir olgudur. “İnsan ihsanın (iyilik ve takdir etmenin) kuludur.” derler.
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
Anne–baba olmanın en zor tarafı, bir şeyin nasıl doğru yapılacağını bildiği halde, yanlış yapılmasına sabır göstermektir
Sayfa 107Kitabı okudu
Allah üç şeyi üç şeyde gizlemiştir: Rızasını ibâdetlerde, kızgınlığını günahlarda, sevgili kulunu da insanlar arasında...
İş kazaları için önceden çeşitli tedbirler aldığımız gibi, manevî hayatımız aduna da tedbirler almalıyız.
Namaz kıldığın￾da onu veda namazı gibi kıl! Yarın pişman olup özür dileyeceğin bir sözü söyleme! İnsanların elindekinden de ümidini kes.
Reklam
Bir kişi bir gün Peygamberimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) gelip, “Hangi sadakanın derecesi daha yüksektir?” diye sorunca Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdular: “Darlıkta iken az şeyden yapılan yardımın...” (Buhari, Zekat, 11; Müslim, Zekat, 92)
Mutlaka herkesin Kur’ân–ı Kerim’e ve Allah’ı anmaya ayırracağı bir zamanı olmalı ve kimse bu konuda hiçbir mazeret ileri sürmemelidir.
Bir evin fertleri ne kadar insanî değerleri paylaşıyorlarsa o ölçüde huzurlu ve mutlu olurlar.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.