"Çok çabaladım, ama hayat zor, ben de işe yaramazın biriyim. Bağımsız bir hayatım olduğu söylenemez. Hayat dediğim büyük makinenin sadece bir vidası ya da dişlisiyim, o makinenin dışına düşünce başka bir yerde işe yaramadığımı gördüm. İnsan sadece bir tek deliğe uyduğunu anlayınca ne yapabilir ? Ya o deliğe geri dönmelidir ya da çöp kutusuna atılmalıdır. Çöp kutusunun nasıl bir yer olduğunu bilemezsiniz siz!"
1890 larda , New York un geleneklere sıkı sıkıya bağlı yüksek tabakasında, içinde bulunduğu kesimin zenginlik ve modaya verdiği önem yüzünden ,konumunu korumak ve iyi bir evlilik yapma fırsatı elde etmek için büyük bir borca giren Lily Bart ın, yanlış kararları sonucu beklenmedik bir sona doğru sürüklenmesinde çevresinin acımasızlığı ve bencilliginin büyük payı olacaktır.
Merakla ve severek okudum. Kitap, dönemin ; sosyal, kültürel ve sınıfsal farklılıklarının eleştirisidir.Yazar, Lily nin psikolojisini doğup büyüdüğü çevre içinde bütünsel bir biçimde analiz etmiştir. Bu bağlamda baş karakterimiz Lily nin davranışlarının nedeni ve yaptıklarının sonucları hakkında ikna oldum diyebilirim. Merakla ve severek okudum.İyi okumalar dilerim.