Nisan 2011
1998
Timaş Yayınları

2021 153. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2021 18:45
Anne babası tarafından sevilmeyen bir genç kızdı Maya, çocukluğundan yetişkinliğine kadar sevgisiz, kendi halinde büyümeye çalışan bir kızdı. Acılarıyla yoğrulup kendini güçlü göstermeye çalışıyordu. Labuslarıyla yüzleşmek zorunda kalıp kitabın sonunda yaptığı eylemin bedelini ödeyecekti Maya. Herkese iyi okumalar dilerim...
2020 154. kitabı
Yeryüzünde hiç bir çocuğun böyle bir hayatı yaşmamasini diliyorum. güzel bir kitap . maya'nın gerçekten "çocuk olamadan büyümesine" ve aileden yoksun olarak bir hayat yaşamasına ve dünya da bu kadar çok acılar içinde çocukluklarını geçiren ve ne yazık çocukluklarını yaşayamayan o kadar çok maya'lar olduğunu bilmek çok üzücü . özellikle ebeveynlerin okumasını tavsiye ediyorum.
Maya
2025 37. kitabı
Herkes bu dünyaya eşit şekilde gelmiyor ... Kimisi bu dünyaya çok zengin olarak geliyor . Bu zenginlik para mal mülk de değil oysaki . Bu zenginlik bir annenin şefkatli kolları bir babanın eve getirdiği sıcak bir gulumseme ile beraber mis gibi bir ekmek . Bir kardeşin kucak dolusu sımsıkı sarılması olabiliyor. Fakirler ise kimi zaman kaderinde yazılan yetimlige ya da biri varken bile o yokluğa alışmak zorunda kalmasi ile oluyor . Maya da bu fakirlerden biri ... Kimisi fakirliğine göğüs gerer ve çocuğuna zenginlik yaşatır kimisi ise fakirliğin içindeki o kara delikte tıkılıp kalır üstelik bu seçim de bizim elimizde değildir . Her yüreğin kendince bir ağırlığı vardır. Hangi yüreğin ne kadar ağırlık taşıyabileceği ise meçhuldür ...
2021 31. kitabı
Sorunlu ebeveynlerin yaralı çocukları konulu kitap, konusu itibariyle beni derinden etkiledi. Dünya üzerinde milyonlarca çocuğun, çocukluk yaşamadan, hiç sevilmeden, çevresi tarafından dışlanılarak nasıl büyüdüğünü  bunlardan birisinin de Maya olduğunu çarpıcı bir dille anlatıyor Leyla İpekçi. Konusuna bakınca dünyanın kanayan yarasını görüyorum, çocuklar ki bizim en kıymetli varlıklarımız. Bunun için dahi okunmaya değer, bir bakın derim.
2023 86. kitabı
Eski bir kitap, ben de ikinci el almıştım. Anne ve babasıyla problemleri olan bir kız çocuğunun yaşamını anlatıyor. Anne ve babası, Maya ile fazla ilgilenmez, genelde karı koca kavga ederler. Bir gün annesi ortadan kaybolur. Maya gittiğini düşünür ama annesi, ruhen iyi olmadığı için hastaneye yatırılır. Ardından babası da gider ve Maya tek kalır. Babası ara sıra gelir gider. Maya'nın başına o sırada pek çok şey gelir. Kendi kendine bazen kötü bazen iyi anılar biriktirir. İnce bir kitap fakat çok fazla olay var içerisinde. Sonunı spoiler olur diye yazmıyorum. Belki okumak isteyen olur. Beni derinden etkileyen bir kitaptı. Akıcı ve genel olarak herkesin beğenebileceğini düşündüğüm kitap, herkese öneririm. Mutlaka okumalısınız.
İnceleme
2023 96. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 16:15
‘Benlik’ten ‘varlık’a uzanan yol, düz bir çizgi değildi öncelikle bunu farkettim. İç içe geçmiş helezonik daireler üzerinde açılıyoruz sonsuzluğa. Ve bu biricik yolculuk dünden yarına tüm değişimlerimizi içeriyor, kuşatıyor. Mayadaki katmanı yapı, iç ses akışı, hakikatı metaforik olarak ele alma biçimi.
İnsan ve Hayat
2020 6. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2020 13:22
Tek başına büyümek durumunda kaldığında, hiç hasta olup yatağa düşmeden yetişkinliğe adım atabilen çocuklar vardır. Görünmez bir el korur onları. Lakin tutunabilen çocukları çileli hayat erken
İlişkiler
MayaLeyla İpekçi · H Yayınları · 2017238 okunma
Yüzeysel
2021 116. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2021 22:40
Maya kendi hikayesini, yalnızlığını, çaresizliğini, yokluğunu anlatıyor okuyucuya. Yazı boyutu ve ara boşluklarla 1 günde bitebilecek gerçek bir hikaye. Yazım dili, geçişler arası kopukluk ve son kısımlarda sürekli birbiri içine geçen imgeler kullandığı için beni tatmin etmedi.
MayaLeyla İpekçi · H Yayınları · 2017238 okunma

Leyla İpekçiYazar · 14 kitap
Tam adı Fatma Leylâ İpekçi (Kaplanoğlu) olan yazar, bazı dergilerde Lâl Kozacı imzasını kullanmıştır (1989-1994). Emine Serra Hanım ile reklamcı Ali Üstün İpekçi'nin kızıdır. Yazar Semih Kaplanoğlu'nun eşi, Gazeteci Abdi İpekçi babasının amcası, yazar ve devlet adamı İsmail Cem babasının kuzenidir. 1984 yılında Saint Michel Fransız Lisesinden 1989 yılında da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Kadınca (1985-86), Adam (1989-90) gibi aylık ve Aktüel (1991), Tempo (1992) gibi haftalık dergilerde muhabir olarak çalıştı. Rapsodi ve Gazete Pazar'da yazı işleri müdürlüğü, Aktüel'de editörlük ve Esquire'de genel yayın yönetmeliği yaptı. İstanbul'da yaşayan Leyla İpekçi, Yeni Yüzyıl, Gazete Pazar, Hürriyet, Zaman, Taraf gazeteleriyle Virgül dergisinde yazılar kaleme almıştır (Yalçın, 2010: 546). Yeni Şafak gazetesinde, İtibar ve Muhit dergilerinde yazmaya devam etmektedir. Maya adlı romanıyla 1998 Milliyet Yayınları ve Tekofaks "İlk Kitap İlk Baskı" Yarışması Büyük Ödülünü kazanan Leyla İpekçi, daha sonra 2007’de Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) ‘Basın / Fikir’ dalında ‘Yılın Yazarı’ ödülünü, 2011'de Gecenin İkinci Rüyası ile ESKADER’den deneme türünde ‘Yılın Kitabı’ ödülünü, 2015’te de ‘Güzelin 1001 yüzü’ ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) fikir dalındaki ödülünü almıştır.