25 Aralık 2019
Sıralamalar

Eve Dallas 4. Dosya: Mutlu Ölüm
2023 20. kitabı
Okunma: 24 Mart 2023 00:00
“Ne gülümsemeydi ama. Hepsi gülümsüyordu. Bu benim küçük şakam ve onlara armağanım. Son telkin. Öl; bu çok güzel, çok zevkli ve çok keyifli. Öl ve zevki tat. Hepsi mutlu bir şekilde öldü.” Mutlu Ölüm’de olaylar Eve ve Roarke’ın balayında yaşanan nir intihar vakasıyla başlıyor. Sonrasında da birbirinden farklı dört kişinin intiharlarını bir şekilde cinayet olduğuna inanmasıyla araştırmaya başlamasını anlatılıyor. İntihar eden kişilerin yüzünde mutlu bir gülümseme var... Kişiler hep çıplak bir şekilde ölü bulunuyor hatta öyle ki biri Eve'in gözleri önünde ölüyor. Eve bu ölümleri ve ardındaki sebepleri, nasıl olduğunu araştırırken her yokun sonunun ileri teknolojiye çıkması daha da şüphelendiriliyor. Ama olaylar ya da katil hiç de düşündüğü gibi kişiler çıkmıyor. Serinin 4. kitabı olan bu kitap kurgusunu ve akışını en beğendiğim oldu şu ana kadarkiler arasından. Eve ve Roarke’ın arasındaki romantik ilişki ve adeta bir takım olarak çalışmaları çok hoşuma gitti. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
2024 Okuma Raporları
2023 47. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2023 09:54
"O pis pembe suyun içinde çıplak yatan cesedin başı yaldızlı kenarlıklı bir banyo yastığına dayanmış, ölü gözleri tavandan sarkan fujerin yapraklarına dikilmişti. Tavandaki aynalı fayanslarda kendisini ölürken izlemekten büiyük bir zevk almış gibi, yüzünde tuhaf bir gülümseme vardı" Selamlaaarr Serinin 4. Kitabı ve ben Seriyi kesinlikle seviyorum lakin bu Kitap işlerimin yoğunluğundan ara vererek parça parça okuduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama biraz sıkıldım okurken . Tabi şu Roarke nin sanal gözlükleri taktı takacak diye üç buçuk attığım son kısımlar ve Eve'nin bilmem kaç katlı binanın tepesinden düştü düşecek korkum hariç . Sıkılmamın ikinci nedeni de Benim bile ilk intihar olayından sonra intihar etme sebeplerini çözmüş olmam ama Eve'nin intihar edenlerin Hepsinin de sanal gerçeklik gözlüklerini taktıktan sonra intihar etmesini görememesi olayların etrafında dönüp durması olabilir. Peki yeni balayından dönen şu Roarke neden Maviş'i ve Peabody yı dudaklarından öpmeye başladı bu kadınlara mı kaymaya başladı. Tamam Eve ye olan aşkını biliyoruz ve dahası Zaten Adamın 7 gezegende çıkmadığı kadınlar bir tek onlar Kalmış, bunları da eklenmesine gerek var mı ki . Kimse dostça demesin bana lütfen !!! Bir de şu Maviş'i neden bilmiyorum bundan önceki kitapdan beri sevmiyorum bizimkileri kullanıyor resmen neden göremiyorlar ya da illeride görüp şutlayacaklar mı okuyup göreceğim bakalım . Benden bu seferlik bu kadar hep kitapların çok sevdiğim kısımlarından değil de bu sefer eksik yada hoşlanmadığım kısımlarından bahsettim.Kısaca Mutlu Ölüm Mutlu etmedi beni maalesef.Ama Eve ve Roarke kanıma girdi bir kere Seriyi okumaya devam edeceğim. Kitapla ve sevgiyle kalın Dostlarım.
1000k
2022 52. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2022 17:03
Kitap konusu itibariyle oldukça güzel ve ilginçti . Lakin serinin diğer kitaplarına kıyasla kurgu kısmının biraz basit kaçtığını düşünüyorum . Bence cinayetlerin işleniş tarzı oldukça iyiydi . Ancak yazarın , kitabın bazı bölümlerini fazla es geçtiğini düşünüyorum . Ama yine de seri olarak baktığımızda kesinlikle çok çok sevdiğim , karakterlerine bayıldığım , bilimkurguyla harmanlanmış harika bir polisiye serisi olduğunu düşünüyorum .
2023 73. kitabı
Seri her kitapta daha da güzelleşiyor. Heyecan ve merakla okutuyor kendini. Hatta bir diğer artısı da katili şak diye bildiğim nadir polisiyelerden olması. Eve ve Roarke'ın balayında yaşanan bir intihar vakasıyla başlıyor kurgu. Birbirini tanımayan, ortak bir noktaları olmayan üç ayrı intihar vakasının daha olmasıyla devam ediyor. Bu ölümlerin ardında bıraktığı delil de beyinleri oluyor ve Eve buradan yola çıkarak katilin peşine düşüyor. Kurgu çok iyiydi, akıcılık da öyle. Tek bir anından sıkılmadım. Roarke ve Eve arasındaki tutku en güzel bu kitapta verilmişti ki bu detayı çok sevdim. Ayrıca Eve ve Roarke'ın bir takım olarak hareket etmesini de büyük keyifle okudum. Serinin tek sıkıntısı yanlış çevirmene verilmesi bence. Bazı cümlelerin revize edilmesi, terimlerin günümüze uyarlanması gerek. Onun dışında çok keyifli bir seri, okuması hele ki bir grupla okuması daha da keyifli.
2023 44. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 20:05
Eve ve Roarke, yeni hayatlarına oldukça romantik bir şekilde adım atmışlardı atmasına ama, gittikleri yerde de ölüm peşlerini bırakmamıştı. Roarke’un henüz tamamlanmamış otelindeki intihar olayı gezilerini bölse de planlarını aksatmadılar ve gezilerinin tadını çıkardılar. İyi ki de öyle yaptılar. Çünkü, gezi dönüşü Eve için aksiyonun hızını hiç azaltmadığı günler başladı yine. Birbiri arkasına görülen intihar olayları ilk bakışta birbirinden bağımsız görünüyordu. Ama acaba gerçekten öyle miydi? Dava süreci, işini hakkıyla yapmak için deyim yerindeyse gecesini gündüzüne katan Eve için çok yönlü ve zorlu bir mücadele sürecine dönüşürken, Roarke’la ilişkileri çok güzel devam ediyordu. Bir taraftan da Mavis, yeni bir müzik projesine başlamış ve Roarke ve Eve’den projesinin tanıtımı için yardım istiyordu. Ve tabii ki Eve Mavis’e hayır diyemedi ve Roarke Mavis için kolları sıvadı. İş hayatları da özel hayatları da dolu dolu geçiyordu kısacası. Eve’in zorlu dava sürecindeki en büyük şansı, birlikte çalıştığı disiplinli ve calışkan memur Peabody’ydi. Eve ve Peabody’nin mesleki çalışma stili birebir uyuştuğu için, birlikte çalışmaktan ikisi de çok memnundu. Eve ve Roarke ilişkisi ise hep güzel yönde ilerliyordu. İkisinin de özel hayatı ve mesleki hayatı davalarla bir şekilde kesişiyor ve bu durumu başarılı bir şekilde her aştıklarında birbirlerine olan güvenleri pekişiyor, ilişkileri daha bir sağlamlaşıyordu. Bu durum da beni çok memnun etti. Çünkü, ikisinin ilişkisini zevkle okuyorum. Eve, artık duygularından daha emindi ve birbirlerine olan sevgileri , tutkuları sürekli artıyordu. Serinin her kitabında ilişkileri seviye atlayarak devam ediyor zaten. Bunu dışında kitabın en çok begendiğim yönlerinden biri de yazarın yarattığı dünya. Bence burada tasarlanan gelecek oldukça
Mutlu ÖlümNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınevi · 2019331 okunma
Ölümün bir soğuk bir de sıcak yüzü vardır.
·296 syf.·
2026 52. kitabı
Nora Roberts muhtesem öngörülerini serinin 4.kitabinda da konuşturmuş.Sene 2058 yazar teğmen eve Dallasın iç dünyasina sızmış ,onun o işkolik ruhunu kitaba çok güzel dağıtmiş.Eve ve Roaerke evliliklerinin en güzel zamaninda kendini yine cinayetlerin ortasinda buluyor. Roaerke karısının işinin zorluğunu kabul etmiş ve sadece ona destek olmaya çalışan gerçek olamayacak kadar muhteşem bir karakter.Kitabın bu bölümünde gülümseyerek ölen bazı isimlerin peşine düşen Teğmen Eve Dallas kendini garip bir dünyanin içinde buluyor.Yazar sanal gerçeklik gözlükleri ,telekinetik görüşmeler ile insanların düşünce yapılarına girip ,farklı planlar peşinde koşan insanların iç dünyasına giriyor ve biz de bunu merakla takip ediyoruz. Seri kitaplarda bütünlüğün korunmasi bence çok önemli ,Nora bu dengeyi çok iyi sağlıyor;seriye ara verdiğim halde karakterler beni tüm içtenliğiyle kucakladılar. Normalde ölüm serisi 50 kitaba yakınmış, fakat Türkçeye 20 kitap kadar çevrilmiş. Bir yazarın o dönemde geleceği tahmin edip bir şeyler yazabilme fikri çok değerli bence, bazı kısımlara da çok yaklaşmış ama çok detaya girmeden tadında bırakmış. Özellikle romanın bir kısmında uyuşturucu kulanan hastalar için bir şeyler düşünmüştü. Umarım o kısmı önümüzdeki yıllarda görürüz. Roaerke ve Eve muhteşem bir çift olma yolunda ilerliyorlar ama şu anda en best çiftim Jane Rizzoli ve Gabriel Dean bakalım serinin devamında beni neler bekliyor, fikrim değişir mi merak ediyorum. Uzun serileri sevmeseniz bile Nora Roberts (J.D. Robb) kesinlikle şanş verilmesi gereken bir yazar ama tarzı herkese hitap etmeyebilir. Kitapla kalın, okuduğunuz için teşekkür ederim.
Spoiler İçerir...
2023 23. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 20:47
Serinin 4.kitabı Eve ve Roarke'ın balayı sahneleri ile başlıyor. Güzel geçen günleri bir intihar vakası ile bölünse de işler yolunda. Döndükten sonra Eve yine işe gömülüyor. Bekleyen çok davası var. Peabody birçok işi düzenlemiş olsa da halen Eve'in eğitiminde. Mavis bir müzik dehası ile işbirliğinde. Bunlar olurken Eve'in çokta hoşlanmadığı bir avukat intihar ediyor. İntihar etmek için hiçbir nedenleri olmayan bu kişilere birde Eve'in tanık olduğu vakada eklenince kuşkuya kapılan Eve olayları derinlemesine araştırmaya başlıyor. Beşbenzemez toplam dört vaka bir yerde sanal gerçeklik oyunları ile ilişkili olunca ve Mavis'in müzik dehası Eve ve Roarke'ın üzerinde oyun oynamaya kalkışınca işler kızışıyor. Çünkü bu bir sınırı ihlal etmek. Geçilmemesi gereken bir sınır. Kitap, teknolojik gelişmelerin insanlar üzerinde ki etkileri konusunu bolca düşünmenizi sağlıyor. Teknolojik gelişmeler insanlığı ne kadar etkiler? Sınır nedir, ne olmalıdır?...gibi. Yazar bunlara 1996 yılında kapı aralamış biz günümüzde bunu tartışıyoruz. Kitapta çok güzel sahneler var. Eve'in duygularını daha açık ifade etmeye başlaması, Roarke'ın şakacı yönü, Eve'e olan gerçekçi ve korumacı yaklaşımı, aynı zamanda karanlık yanın ortaya çıkmasının ne kadar tehlikeli olabileceği gibi... Ben kitabı okurken salt polisiye yada romantizm görmüyorum. Daha derin olaylar görüyorum. Gerçekçilik görüyorum. Zamanın ötesinde yaklaşımlar görüyorum. Arkadaşlık, dostluk, sadakat ve sınırları ihlal etmeden oluşan korumacılık serinin her kitabında dokunulan noktalar olarak daimi yerlerini koruyor. Tüm bunlar yazara olan takdirim hep artıyor. Mutlu Ölüm Nora Roberts (J.D. Robb)
Polisiye Romantik
2020 59. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 01:50
Eve Dallas serisinin dördüncü kitabı Mutlu Ölüm. Neden mi mutlu ölüm, çünkü üst düzey birbirinden bağımsız üç kişinin kendi kendine aniden hiç bir emareleri olmadan intihar etmiş olup ölü yüzlerinde korkunç bir gülümseme ile kalmaları. Bu kitapta bilim ve teknoloji oldukça hayal üstü kullanılmış ama hiç de abartı gelmedi doğrusu. inandırıcı bir olay akışı olması merakla okunmaya teşvik ediyor. Güzeldi, sırada beşinci kitap Büyülü Ölüm var. Bakalım nasıl?
2021 40. kitabı
Konu 2058 yılında geçtiği için acaba nasıl anlatılmış diye merakla başladım ama aradığımı bulamadım. Merak ettim acaba okudukça heyecan unsurunda artış olacak mı diye? Olmadı. Sonu da o kadar basitti ki. Cinayet sebebi bile "öyle istedim" oldu. Katili de nedense ilk sayfalardan tahmin ettim. Konu vasattı, sonu kötüydü, bir tek karakterlerimiz arasındaki ilişkiler güzeldi. Maalesef okumayı erteleyeceğim bir yazar oldu benim için:(
2018 23. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2018 13:23
katilin başından beri hangi bölgede olduğu belliydi ama Eve yanlış hedeflere yönelip yönelip durdu yine de en yetenekli ve en zeki polis her seferinde o oluyo nasıl oluyo bende anlamadım :)

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”