Bütün Eserleri 19

2000
Beyan Yayınları

2020 71. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2020 23:07
Habil ve Kabil'den başlayarak günümüze kadar birçok dönemdeki sömürüden bahsediyor. Bazı tarihçilerin hatta çoğu tarihçinin dile getiremediği şeyleri güzel tespitler yaparak anlatmış yazar. İhsan Süreyya Sırma'nın ilk okuduğum kitabı ve ilk olarak kalmayacak. İnsanı çokça düşündürüyor. Adeta aydınlandığımı hissediyorum. Ufuk açan bir kitap! Okuyun efendim, okuyun.
·272 syf.·
2017 7. kitabı
Ihsan Süreyya Sırma hoca sömürünün "Birilerinin lüks yaşamını devam ettirebilmesi için birilerinin de aç kalması gerekir" "Birilerinin kendi payina düşen hakkına razı olmayıp baskasının elindekini de almaya calışması" şeklindeki felsefesini bu kitapta tarihsel olarak ele almaktadır. Sömürünün yeryüzünde Habil ve Kabil olayı ile başladığını batılın sürekli olarak hakkı ezmek için çeşitli entrikalar çevirdiğini kısa kısa ama net biçimde ortaya koymuştur. Tarihsel okumalara yeni baslayacak olanların bu kitabı başlangıç kitaplardan biri olarak okumalarını tavsiye ederim.
Bir ufkun açılışı
2019 6. kitabı
Ihsan hocanın kitapları genelde tarih kitapları malumunuz kendisi bir tarihci zaten. Ama diğer tarih kitaplarından farklı olarak bu kitaplar anlatılanları guncel ile karşılaştırarak ele alıyor. Bu kitapta ise sömürünün tarihi yazılmış. Geçmişten günümüze hiç bir zaman ortadan kalkmayan sömürünün... Firavn'dan başlayıp kıyınıza kadar geliyor kitap. Sabırla okumalı. Anlayarak, düşünerek, yer yer not alarak, çizerek, vurgulayarak ve anlatarak. Sonra da okutmalı. At gozluklerinden kurtulmalı. Bu kitap ufuk acıyor. Okumamış olmak büyük bir kayıptır. Keşke yıllar önce okusaydım. Tekrar da okuyacağım.
2020 19. kitabı
Geçmişten günümüze dünya düzeninde insanlığın, müslümanlığın her konuda nasıl sömürüldüğü anlatılan sade ve güzel bir dille açıklanmış güzel bir eser okumanızı tavsiye ederim
Değerlendirme sonuc
·206 syf.·
2023 1. kitabı
Yukarıdaki bölümlerde, sömürü felaketinin bir tarihçesini yapmaya çalıştık. Bütün insanlar iki ayaklı, tek burunlu olmalarına rağmen; bun- lardan birileri diğerlerini ezmiş, haklarına el koymuş, anlatılması bile insanın yüreğine burukluk veren işkenceler yapmışlardır... Bütün bu anlatmaya çalıştığımız hadiseler gösteriyor ki, muhte- ris olan insanı frenleyen tek şey, sağlam bir dini inanç ve bir "mut- laka bir murakabe edenim vardır" şuuru. İnsanlar Allah'ı unutunca, kendi hevâlarına dalıyor, daha lüks ya- şama uğruna binlerce, yüz binlerce insanı feda edebiliyorlar. Ve gör- düğümüz gibi sömürünün tek sebebi, bir takım insanların kendi hak- larına razı olmayıp başkalarının haklarına el koymalarıdır. Değilse, bu dünya biz dünya insanlarına neden yetmesin ki? Ama dünya bize dar geliyor, yüz binlerce insan açlıktan ölüyorlarsa, bunun sebebi, hak- larına razı olmayan (ki bugünkü temsilcileri başta Amerika olmak üzere Batı dünyasıdır) başka insanların, kedi-köpekleri insanlara ter- cih etmelerinden, keyiflerinin bozulmaması için, trilyonları boş yere harcayanlardır. 18 milyonluk Hollanda'da, sadece 1992'yi 93'e bağ- layan yılbaşı gecesinde, milyarlarca dolarlık havayi fişek patlatıldı. Bize hümanistlik dersleri vermeye çalışan Batı ülkeleri, yalnız yıl- başı gecesinde patlattıkları havayi fişeklere harcanan parayı verseler, dünyada aç kalmayacak! Ama neden versinler ki? Zaten onlar, eğ- lenmek için bizi sömürüp aç bırakmak istemiyorlar mı? Birilerinin lüks içinde yaşayabilmeleri için, birilerinin de açlıktan ölmeleri ge- rekir! İşte sömürünün felsefesi budur; ve bu felsefenin çağımızdaki temsilcisi, sömürüsünde her gün biraz daha bağnazlaşan Amerika'sı ve Rusya'sı dahil, Batı dünyasıdır. Şayet son yıllarda; Bosna-Hersek'te, Afganistan'da, Somali'de, Filistin'de,
2017 11. kitabı
Kitabın adından da anlışalacağı üzere sömurü üzerine yazılmış bir kitap ve İslam dünyasının içinde bulunduğu buhranları iyi bir şekilde ifade eden bir deneme eseri.
2023 8. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2023 00:00
Birilerinin lüks içinde yaşayabilmeleri için, birilerinin de açlıktan ölmeleri gerekir. İşte sömürünün felsefesi budur; ve bu felsefenin çağımızdaki temsilcisi, sömürüsünde her gün biraz daha bağnazlaşan Amerika'sı, Rusya'sı, İngiliz'i, Fransız'ı, Hollanda'sı ve dahi Batı dünyasıdır.
Sömürgecilik
2023 8. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2023 00:00
Batı, Haçlı ve Yahudi emperyal güçler sömürü düzenini Doğu ve bilhassa İslam toplumunun adeta hücrelerine zerketmiştir. Bu nedenledir ki şuurlu tepkilerimizi kaybettik. Birlik olma ruhundan uzaklaşıp günlük sığ tartışmalar neticesinde bile devasa fırkalara bölündük. Emperyalistler elinde bulundurdukları Medya ve kamuoyu gücüyle sistematik katliamları bile meşrulaştırdılar. Hatta buna çanak tutan destekleyen ve gerekli olduğunu savunan Müslümanlar bile çıkabiliyor. Irak, Somali, Suriye, Afganistan, Yemen vs gibi birçok devlet Batının sömürü sitemini meşrulaştırma kurumu olan BM’den çıkarılan kararlarla Müslüman askerlerin de içinde bulunduğu ordularla işgal edildi. Kitap tarihsel süreç içinde islam tarihindeki emperyalizm oyunlarını günümüze kadar dönemlere ayırarak işliyor. Gerçekten okunası bir kitap…
2020 115. kitabı
Yazarın en güzel özelliği olarak geçmişte yaşanan olaylar ile günümüzde yaşananlar arasında bağ kurması oldu. Yakın tarihli basimlarinda bağ kurulan daha güncel olaylar olabilir. Her görüşüne katılmak mecburiyetinde olmasak bile kitapları kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum.
2017 34. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2017 17:43
Genel kültür fışkıran bir kitap. Sömürgecilik tarihine yerinde ve derinlemesine bir bakış. Tabiki müslümanlar olarak sömürüye nasıl engel olacağımızın anahtarını büze sunan bir yazar...

İhsan Süreyya SırmaYazar · 54 kitap
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA, 10 Temmuz 1944 yılında, Siirt’in Pervari ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Pervari’de yaptıktan sonra; Orta ve lise öğrenimini Siirt’te tamamladı. 1962 yılında girdiği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni, 1966 yılında bitirdi. Üniversite öğrenimi sırasında, bir müddet Batman’da, Türk Petrollerinde işçi, bir müddet de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memur olarak çalıştı. Üniversite mezuniyetinden sonra, orta öğrenimini yapmış olduğu Siirt Lisesi’ne öğretmen olarak atandı. 1967 baharında, devlet doktora burs sınavını kazanarak, İslâm Tarihi dalında doktora yapmak üzere Fransa’ya gitti. Aslında o, İngilizce’den sınavı kazanıp İngiltere’de doktora yapması gerekirken, yetkililer, bilinmez bir sebepten dolayı onu Fransa’ya gönderdiler. Bundan dolayı bir senesini Fransızca öğrenimine harcadı. Paris’te, College de France’da Prof. Dr. Jacques Berque’le başladığı doktora öğreniminin yan çalışmaları içerisinde, Arapça öğrenimi için 1969-1970 ders yılında Tunus’ta bulundu; ve Zeytuna Üniversitesi’nde, Arapça’nın yanı sıra, Büyük sosyolog Fadıl b. Aşur’un derslerine devam etti. 1973 mayısında, “İslâmî İlimler” dalında doktor olarak Türkiye’ye döndü. 1973-74 ders yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünde İslam Tarihi hocalığı yaptı. 1974 yılında Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesinde İslam Tarihi Doktoru olarak göreve başladı. 1980 yılında Doçent, 1989 yılında Profesör oldu. 1993 yılında naklen Sakarya Üniversitesine geçti; ve 1995 yılına kadar bu Üniversitenin İlahiyat Fakültesinde İslam Tarihi öğretim üyeliği yaptı; ve aynı yıl zorla bu üniversiteden emekli edildi. 1995-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. İslam Tarihi dalında 30 kitabı, ve 200’ü aşkın ilmî makalesi yayınlandı. Ulusal, ve uluslar arası bir çok konferansa katılarak tebliğler sundu; Zaman, Yeni Devir, Milli Gazete, Yeni Şafak gibi gazete; ve İslâm Mecmuası, Yeni Dünya, Bilgi ve Hikmet, Tarih Dergisi, Tarih Enstitüsü Dergisi, Tarih ve Toplum gibi değişik dergilerde, tarihle ilgili makaleler yazdı. Kanal 7’de dört seneyi aşkın bir süreyle “Seyahatnâme” adı altında tarih programları yaptı. Kendi alanındaki araştırmalarını takip edip sürdürecek derecede Fransızca, İngilizce, Arapça, ve Farsça bilmektedir. İhsan Süreyya Sırma evli olup, üç çocuk babasıdır.