Ödlekler Cesurdur

William Saroyan

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
zavallı, bağrı yanık yetimler.
Merhaba pos bıyıklım, bir de ben seni anlatayım mı senin anlattıkların çok dokundu. Mülteci kederi çok başkadır.. Bu dünya her şeyi gördü ama görülmesi en zor şey yaşadığın yerin yabancısı istemeyerek yerinden edilmendir. Göç etmekle, mülteci olmak arasında çok fark var. Yazarın dediği gibi “bağrı yanıklar” kendine yabancılaşmak bilmediğin bir
Ödlekler Cesurdur
Ödlekler CesurdurWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2018279 okunma
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Annemin bir gün elinde bu kitapla çıkagelmesi üzerine isminin ilginçliği ve öykü kitabı olması sebebiyle vakit geçmeden okuma planıma dahil ettim ve iyi ki de yaptım. Size önce William Saroyan'dan bahsetmek isterim. Kendisi Bitlis'ten Amerika'ya göç etmiş Ermeni bir ailenin oğlu. On beş yaşında okulu terk eden Saroyan'ın hedefi yazar olmak, ve bu uğurda çeşitli öyküler kaleme almış. Neredeyse vazgeçmek üzereyken bir öyküsü kabul edilince onun için bir dönüm noktası olmuş bu olay. "Saroyanesque" adıyla anılan tarzıyla yazdığı öykülerindeki esas tema insan. İçinde uzunlu kısalı çeşit çeşit öykü bulunan bu kitapta yazarın hayatından izler görüyoruz. Zaten yazar-kitap birbirinden ayrı düşünülemeyen bir ikili. Bir de bunu bu kadar doğal öykülerine geçiren yazarlar olunca tadından yenmiyor. Kapak fotoğrafından bahsetmeyi en sona sakladım. Çünkü yazarın fotoğrafı bizim yakından tanıdığımız biri tarafından çekilmiş: Ara Güler. İşte bütün bu anlattıklarımı toplayınca benim kolay kolay unutamayacağım yazarlar arasına girdi Saroyan. Kendisinin diğer öykü kitaplarına da bakacağım muhakkak, çünkü o akıcı ve coşkulu diliyle yaptığı mizah kokan eleştirilerine bayıldım.
Ödlekler Cesurdur
Ödlekler CesurdurWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2018279 okunma
132 syf.
8/10 puan verdi
“Kavga etmeyi bırakın. Hepimiz aynı yanan evin içindeyiz.” Yazar, 1939 yılında ‘ The Time of Your Life’ adlı oyunuyla Pulitzer Ödülü’nü kazanmış , ama bu eserinin diğerlerinden ne daha iyi ne de daha kötü olduğunu söyleyerek ödülü reddettmiş. Ben yazarın dilini oldukça samimi buldum. Bu kitaptaki öykülerinde Saroyan; insanı, yabancı bir ülkede “yabancı” olmayı anlatmış. Anlatımı çok içten ve yalındı. Metinlerinde, süslü tabirler, söz oyunları yoktu. Öykülerinde bütünlük , anlattıklarında ise buram buram ”yaşanmışlık “ vardı.
Ödlekler Cesurdur
Ödlekler CesurdurWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2018279 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.