Oğullar ve Sevgililer

2023 52. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 08:59
Yazarın okuduğum ilk romanı ve çok severek okudum. Öncelike şunu söylemek isterim ki çeviri çok güzeldi, keyif almamın bir sebebide çeviri. Bir maden kasabasında madenci bir ailenin romanı gibi gözükse de, bir kadının romanı aslında. Aynı ailede aynı çevrede dahi büyüseler, çocukları birbirinden çok farklı oluyor. Romanda da bu durumu çok güzel ele alıyor. Severek evlenen fakat eşinin tutum ve davranışları yüzünden mutsuz bir kadının üç oğlu ve bir kızı olur. Oğlanlarının sevgililerini ve hayatlarını takip eden ve ara sıra Müdahale eden bir kadınla oğullarının ilişkisini anlatan yer yer çok güzel tasvirlerin olduğu bir eser. Kişi analizleri çok güzel ve toplumun yapısını çok başarlı bir şekilde gözler önüne sermekle kalmıyor sosyo ekonomik durum hakkında da bilgi sahibi oldum. Madenci kasabası ve madencileride çok güzel anlatmış.
Oğullar ve SevgililerD. H. Lawrence · Engin Yayıncılık · 2003672 okunma
Sevmesen mi bu kadar anne…
2025 38. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2025 10:25
Bazen sevgi, boynumuza geçirilen bir ilmekten farksızdır. Bu ilmeği atan kişi, nereye isterse oraya çeker sevdiğini. Korur kollar, sözleriyle sarıp sarmalar. Bu biricikliğin lütfuna sığınır, biraz
Ana gibi yâr olmaz.
2019 29. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2019 23:51
İşçi sınıfından fakir bir ailenin hayatını anlatıyor roman fakat daha çok anne ve oğullarının ilişkisi üzerinden. Oğullarına çok düşkün onların hayatta iyi yerlere gelmesini isteyen ve hiç bir kadını onlara layık göremeyen bir anne ile tanışıyoruz ki dünyanın her yerinde aynı durum demek ki. Anneye düşkün oğulun tüm hayatını annesi ile olan ilişkisi şekillendiriyor. Roman son derece sürükleyici, özellikle oğullardan birinin kendini bulma çabası, varoluşsal sorunları, çok güzel işlenmiş. Son derece kolay okunan bir klasik eser.
Oğullar ve SevgililerD. H. Lawrence · Engin Yayıncılık · 2003672 okunma
Gerçek, yaşayan parça, örtülüdür...
·576 syf.·
2023 201. kitabı
~~~insanlar arasındaki ayrıcalıklar sınıflarında değil, kendi içlerindedir~~~ Oğullar ve Sevgililer, 1930 yılında henüz 45 yaşındayken hayatını kaybeden ünlü İngiliz yazar
ın en iyi romanı
1001KitapOkumalarım
Can Çeviri
Puan vermedi
Kaliteli olsun, rahat okunsun, çeviri mükemmel olsun diye belli başlı yayınevlerinin dışına çıkmıyorum. Yine bu sebeple Can yayınlarını tercih ettiğim için pişmanım. Kitabın ilk üç bölümü beni resmen boğdu. Anlaşılmıyor bir türlü hangi olay nereden oldu. Sorun ben mi kitap mı anlayamadım. Hani bazen insanlar okur ama anlayamaz kafası başka şeye takılıdır. Öyle bir durum vardır diye düşünmeme rağmen kitabın başka yayınevinden PDF indirip ilk üç bölümü tekrar okudum. Mucize gibiydi. Meğer ne kadar hoş bir kitapmış ve ben çeviri azizliğine uğrayıp kendisini belkide yarım bırakacaktım. Şimdi kitabı ikinci kez satın aldım Alfa yayınlarından. Sırf Can yayınları diye kitaba balıklama atlamamam gerektiğini öğrendim.
2020 62. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2020 05:11
D. H. Lawrence’ın “Oğullar ve Sevgililer” kitabı aslında her ne kadar bir dönem kitabı olsa da her dönemi kapsayan bir içeriğe sahip. Özellikle günümüzde genç ebeveynlerin, ebeveyn adaylarının ve
2020 50. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2020 21:06
17.yy İngilteresinde; Walter Morel ve Gertrude Morel'in evlilikleriyle başlıyor, birbirlerini severek evleniyorlar ama zaman geçtikçe Walter'in yalan söylemesi ve işe yaramazligiyla (aynı zamanda maden işçisidir ve düzgün çalıştığı tek iş ) evlilikleri çatırdamaya başlıyor. Ilk bölümde, evliliğin giderek zorlaşması, tahammülsüzlesme ve dört çocuğun büyümesi, kavgalar ve sevgisizlik durumları işleniyor. Ikinci bölümde, çocukların ve onların sevgililerinin anlatıldığı özelikle oğlan çocuklarının babayı görmezden gelerek, yok sayarak annelerine karşı aşırı ilgisi ki biz buna Oedipus Complex diyoruz böyle konular işleniyor. Kısaca konusu bu şekilde. Dönemin sınıf farklılığı, kadının ve erkeğin toplumdaki yeri, anneye olan aşırı bağlılık nedeniyle çocukların hayatında kimseye yer vermemesi .. göz önüne seriliyor. Farklı ve güzel bir eser ve benim ikinci okuyuşum.
Oğullar ve SevgililerD. H. Lawrence · İmge Kitabevi · 2011672 okunma
2023 34. kitabı
D.H.Lawrance den okuduğum ikinci roman. Aşık Kadınları severek okumuştum. Oğullar ve Sevgililer 699 sayfalık kalın bir klasik olmasına ragmen kısa bir sürede okudum.Kent, yer, mekan, doğa tasvirlerinin bol olduğu, kişilik analizlerine yer verilen, karakterlerin psikolojisini etkili bir şekilde aktaran, okurun karakterlerle bag kurmasını saglayan, içerisinde hüzün barındıran akıcı bir hikaye. Romanda, işçi sınıfından fakir bir ailenin hayatı anlatılıyor. Kitap, mutsuz bir evlilik yapan, bütün sevgisini,ilgisini, tüm hayatını oğullarına adayan bir annenin, takıntılı sevgisinin;çocuklarının hayatlarını, duygu dünyalarını, davranışlarını etkilemesini konu alır. Evlilik , aşk,aile, aile içi siddet,cinsellik , kadının ve erkegin toplumdaki yeri gibi kavramlarada yer verilmiş sorgulanmıştır. İyi okumalar dilerim...
İnceleme
Oğullar ve SevgililerD. H. Lawrence · Alfa Yayınları · 2019672 okunma
2022 24. kitabı
Okunma: 06 Mart 2022 17:26
İlgisiz bir baba ile bütün zorlukların üstesinden gelmeye ve ailesini ayakta tutmaya çalışan fedakar annenin yer aldığı otobiyografik ögeler de taşıyan tipik bir aile romanı. Kitabın ilk yarısında Morel ailesinin bütün üyeleri anlatılırken ikinci yarısı kitaba adını veren oğul Paul Morel üzerinden devam ediyor. Hayatına yön verirken, seçim yaparken, karar verirken kendinden çok annesini düşünen Paul, bu bağlılığı yüzünden mutluluğu elde edemeyen yalnız ve eksik bir adam olarak yaşamaya devam eder. Evlilik, aile, aile içi şiddet, ikili ilişkiler, sorumluluklar, kadın ve erkeğin toplumdaki yeri dikkat çeken konulardı. Yer yer betimlemerin yoğunluğuyla sıkılsam da genel olarak akıcı sayılabilecek bir anlatım vardı. Keyifli okumalar...
Puan vermedi·655 syf.·
2017 57. kitabı
İngiliz yazar David Herbert Lawrence' i "Aaron'ın Asası"kitabıyla tanıdım. Kitaptaki ana karakter Aaron yalnız ve özgür olmayı , yaşamak istemediği hayatın içine sürüklenmeyi sevmeyen ,

D. H. LawrenceYazar · 47 kitap
David Herbert Richards Lawrence (d. 11 Eylül 1885 – ö. 2 Mart 1930), 20. yüzyıl İngiliz yazarıdır. Roman, şiir, tiyatro oyunları, denemeler, gezi kitapları, edebiyat eleştirileri, yazmış, çeviriler yapmıştır. Eserlerinde modernizm ve endüstirileşmenin birey üzerindeki yabancılaştırıcı etkisi üzerinde durmuştur.