Bride Quartet Serisi 4

Sıralamalar

Dostuk ve aile olmak
2026 18. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 22:24
Birkaç öneri listesinde karşıma çıkan “Ömrüm Senindir” vesilesiyle seriye başladım. İlk kitap, kızların dünyasına keyifli bir giriş yapmamı sağladı. İkinci kitapta, evlilik korkusu olan Jack'in son sayfada aniden evlenmeye karar vermesi biraz zorlama gelse de sonraki kitaplar bu durumu mantıklı bir zemine oturttu. Üçüncü kitapta Del'in aşkını okumak çok keyifliydi. Serinin zirvesi ise kesinlikle dördüncü kitaptı; Parker ve Mal harika bir çiftti ve ilişkilerinin derinliği diğer kitaplara kıyasla çok daha başarılı işlenmişti. Karakterlerin dostluklarını, birlikte büyük bir titizlik ve kaliteyle yürüttükleri işi, başarılarını ve o kocaman aileye dönüşme süreçlerini okumayı çok sevdim. Tam kafa dağıtmalık, çerezlik bir seriydi ve kapanışı en güçlü kitapla yapmak harika oldu. (Mal gibiler gerçekte neredeler acaba? :D)
2021 119. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2021 01:55
Parker ile Mal'ın hikâyesini çok merak ediyordum. Yazar ikinci kitaptan beri bu çift için ufak ufak sahneler yazıyordu ve o sahneler bile çok tatlı bir çift olacaklarına dair sinyaller veriyordu. Oldular da. Mal çok sevimli bir karakterdi. Özellikle ilk sayfalardaki bazı davranışlarıyla kalbimi kazandı. Bizim kızların Mal'ın yaptıkları hakkında "Bizden puan topladı" dediği her şeyde Mal benden de puan topladı. Ayrıca Parker'in işine olan saygısı çok hoştu.  Parker da serinin ilk kitabından beri sevdiğim bir karakterdi. Bu kitapta da kendisine olan hislerim değişmedi. Mesleğine olan bağlılığı ve işindeki başarısı etkileyiciydi. Mal ile olan ilişkindeki davranışlarıyla da beni şaşırttı. Kendini geri çeken kişinin Parker olacağı düşünüyordum ben ama Parker beklediğimden farklı davrandı. Gelgelelim kitabın sonlarına doğru beğenimde hafif bir azalma oldu. Zira ters giden durumlar karşısında Mal'ın gösterdiği tavır ve karşılığında Parker'ın verdiği tepki de dahil olmak üzere yaşanan bazı olaylar birbirine çok benziyordu. Bu da sanki sürekli aynı şeyleri okuyormuşum gibi hissettirdi. Ayrıca kitabın finali fazla tozpembeydi. 10 sayfa önce bir şeylerden emin olmayan birinin finalde bir anda emin olması gerçekçi değildi. Serinin tüm kitaplarında da bu sorun mevcuttu. Ama sonuç olarak baktığımda beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Bu kitapla birlikte bu keyifli seri de bitmiş oldu.
2016 51. kitabı
Okunma: 20 Mart 2016 09:34
Serinin son kitabı "Ömrüm Senindir" de; üç kız arkadaşından üçünü de nişanlayan Parker'a sıra geliyor. Okuyanlar bilir diğer üç kitap da birbirine benzerdi. Bu kitap da aynı. Bol bol düğün organizasyon olayları anlatılıyor. Sinyalleri verilen Parker ve Mal aşkı ve kaçınılmaz son. Ayrıca kitapta Mac ve Carter'ın düğününü de okuyabilirsiniz. Son kitap olduğu için yazar, diğer çiftlerin düğününü de kitabın sonunda anlatsa, hikaye bütünlüğü açısından güzel olurdu. Sanki eksik birşeyler kalmış veya yarım kalmışlık hissettim. Benim bildiğim son kitap. Belki de yazar serinin devamını getirmek adına açık kapı bırakmıştır.
2020 1350. kitabı
Serinin güçlü karakteri Parker'in kitabı. Seri genel olarak vasattı. Ama karakterlerin meslekleriyle ilgili detaylar çok iyi ve sahici idi. Bu da hoş bir gerçeklik kazandırmıştı seriye.
2019 35. kitabı
Beklediğime değdi gerçekten. Kadın ve erkek karakterler o kadar güçlüydü ki okurken aşırı zevk aldım. İlk üç kitap boyunca da hep Parker'ı merak etmiştim zaten. Son kitap beni haksız çıkarmadı. Her şey güzel, açık, yalansızdı. Çoğu yeri yüzümde tebessümle okudum. Malcolm ve Parker favori çiftim oldu. Son kitap da karakterlere iyice ısınmıştım zaten, bu da bir etken kitabı okurken bu kadar eğlenmemde. Çok beğendim
2022 12. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2022 00:09
Çok çok ama çok güzel bir kitaptı. Wovs gelinlerinin sonuncusu ve en merak edileni Parker ver Malcom'ın hikayesi efsaneydi gerçekten. İki zıt insanım çekimini ve uyumunu bundan güzel anlatamazdı yazar. Malcom ilk bakışta bir araba tamircisi gibi görünebilir fakat altında dolu dolu bir adam yatıyor. Parker ise, ah nasıl zarif, kibar ve düzenli. Yani Mal'ın tam tersi. İkisini okumak o kadar keyifliydi ki anlatamam. Bu seri benim Nora klasiklerimin arasına girdi artık :) şiddetle tavsiye ediyorum
Aşk
Ömrüm Senindir
2022 23. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2022 00:00
Geldik Gelin serisinin son kitabına. Malcolm ve Paker’in karşı konulamaz aşkına. Diğer kitaplarda Mal ve Paker’in hayatı hakkında bilgi sahibi olduk.Şaşırılacak bir aşk değildi.Fakat iş aşığı Parker ve Malcolm arasındaki aşk hangi yönlere gidecekti. ️Birbirlerine nasıl açılacaktılar? ️Birbirlerinin hayatında bulunabilecekler mi? ️Bu aşkı yürütebilmek için neleri göze alıp nelerden vazgeçeceklerdir? ️Parker Vows’u nasıl kurmuştur? ️Kızların nasıl bir yaşamı varken bu organizasyona dâhil olmuştur?
2021 60. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2021 20:17
#gelinserisi nin son kitabı yine çok güzeldi. Bu tarz mutlulukla ilgisi olan kitaplar okumayı çok seviyorum. Son kitap Wows'un kurucusu Parker ve Malcom aşkına ve yine bir çok güzel düğüne ev sahipliği yaptı. Bu tarz kitapları okumayı seviyorsanız seri tam size göre tavsiyemdir. Sıralamayı bırakıyorum... Beyaz Düşler Bu Güller Senin Değerini Bil Ömrüm Senindir
2021 246. kitabı
Bride Quartet Serisi 4. kitabında hayatının aşkını bulma sırası artık Parker' da. Bunca işin gücün arasında kendine zaman ayırıp hayatını paylaşabileceği adamı buluyor. Seri eh idare eder kıvamındaydı. Ancak kafanızı yormadığından dinlenme saatleri için ideal.
Ömrüm SenindirNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınları · 2012185 okunma
Benim gözümden "Ömrüm Senindir."
2024 2. kitabı
Parker'ın, hem abisinin hem de yakın arkadaşlarının sevgililerinin arkadaşı olan Malcolm'la yaşadığı ilişkiyi konu alan kitap diğer "abimin arkadaşı" kitaplarından farklı bir haz veriyor (bence). En azından kardeşi arkadaşına aşık oldu diye şiddete baş vuran veya iki tarafa düşman olan bir abi yok. Burada lise/üniversite çağında gençler yerine işini gücünü yoluna koymuş iki insanın hikayesini okuyoruz. Genelde Parker'la daha haşır neşir olduğumuz bu kitapta benim gözüme takılan pek bir yer yok, kitap merak uyandırıyor ama bazen "yavaş mı gidiyoruz?" gibi bir his vermiyor değil özellikle düğün planlamacısı olan Parker'ın işlerinin anlatıldığı kısımlarda. Açıkçası buraları biraz atladım çünkü kitabın asıl konusundan uzak, fazla uzatılmış ayrıntılar olarak gördüm. Parker'ın işine tutkulu ve otoriter bir kadın oluşunu neredeyse uzun uzun okuduk. Bu beni biraz sıktı. Bu ayrıntı hariç okunacak güzel bir kitap. Yaklaşık 5-6 saatte bitirdim. SPOİLER UYARISIIIII! BURADAN SONRA SPOİLER VERECEĞİMMM. GÖRMEK İSTEMİYORSAN GEÇ! Malcolm'un yaptığı evlilik teklifini kesinlikle Carter ve Mac'in düğününde olmasını kesinlikle beklemiyordum, daha iyi bir evlilik teklifini hak eden bir çiftti çünkü... Beni mahvetti bu kısım kesinlikle. ;( bu kısım ve Parker'ın işlerinin ayrıntısı hariç okunacak güzel bir kitap. Ömrüm Senindir Nora Roberts (J.D. Robb)

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”