The Blackcoat Rebellion #1

Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2020 58. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2020 01:00
Uzun zamandır okumak istiyordum bu seriyi. Distopya okumayı çok özlediğim şu günlerde de hadi dedim, başlayayım Piyon'a artık. Dedim demesine ama kitaba başlarkenki hevesim, bitirdiğimde el
2025 1. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 17:58
Bir gece de hayatınız gözlerinizin renginden dolayı değişseydi, nasıl hissederdiniz? Bizim için sıradan olan özelliklerimizin başkaları için ne kadar kıymetli olduğunu öğrendiğimiz an ne kadar şaşırırdık öyle değil mi? Kitabı okumaya başladığımız andan itibaren farklı bir dünyaya giriş yapıyoruz ve o önemli göz rengine sahip olan kızla tanışıyoruz, Kitty Doe. Kendisi 17 yaşında ve hükümetin yaptığı sınava girme zamanı geldi. Ama bu sınavda aldığınız puan o andan itibaren nasıl bir hayat süreceğinizi belirliyor. Eğer sınavda IV’ dün altında puan alırsanız ölmek size yaşamaktan daha cazip gelecek. Çünkü size sunulacak olan şartların ölmekten pekte bir farkı yok. Ne yazık ki bu yaşa kadar okuma olayını halledememiş olan Kitty sınavda III (rütbesini) alarak kanalizasyonda çalışmaya hak kazanmış oldu(!) Fakat bunu kabul etmeyecek olan Kitty ne yazık ki başka yollar tercih edecek. Ülkenin en yetkili kişilerinin uğrak mekânı olan bir kulüpte çalışarak, para kazanmaya çalışacak. Daha ilk geceden kendisinin çok önemli bir talibi oldu ve açık arttırmada şaşılacak derecede para teklifinde bulundu. Bu merak uyandırıcı kişi kendisine VII olmayı teklif etti. VII rütbesi sadece aileden gelirdi ve sınava girmeniz gerekmezdi. Kitty bu fırsatı kaçırmanın aptallık olduğunu düşündü ve teklifi kabul etti ama ne karşılığında? Henüz bunu bilmiyordu. Ta ki bir sabah uyanıp, kendisine verilen aynada yüzüne baktığı ana kadar. Aynada gördüğü yüz...
2017 19. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2017 18:22
Bu kitaba başladığımda hiç okuyasım gelmiyordu. Ama azim ettim ve kitabı bitirdim. Bitirdikten sonra kitabı çok sevdiğimi ama karakterlerden hoşlanmadığımı anladım. Kitty'nin mükemmel bir karakter olmayışı hoşuma gitti. Her ne kadar hoşuma gitse de bazen aldığı kararlar o kadar saçma oluyordu ki beni çıldırtmıştı. Karakterler mükemmel değil ama kitap mükemmel. Alın okuyun derim
2021 5. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 02:08
Piyon'u ikinciye okuyorum. İlk okuduğumda lisedeydim yeni çıkmıştı kitap fuarından almış ve birkaç gün içinde bitirmiştim, çok hoşuma gitmişti. İkinci kitabını okuyamadığımdan rafımda yarım bir şekilde duruyordu. İlk okuduğumda çok şaşırdığım yerler oluyordu ve bu beni daha çok okumaya itiyordu fakat ikinci okuyuşumda böyle olmadı yine de sürükleyici bir kitap hemen bitirdim ve devamını merak ediyorum ikinci kitabını aldım onu da yakında okurum. Kitabın konusunu ve başlarını Uyumsuz'a benzetmiştim çok az benzerlikleri var, tamamen farklılar.
2018 7. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2018 01:41
An itibariyle kitabı bitirmiş bulunmaktayım.Şu an çoktan uyumuş olmam gerekirken ben kitabın heyecanıyla 1 saatlik okumayla kalan 70 sayfayı da okudum. Öncelikle piyon şu ana kadar okuduğum en iyi genç yetişkin distopyasıydı.Entrikalar,olaylar sürekli birbirini kovalıyordu.Sayfaları çevirdikce acaba sonra ne olacak diyip durdum.Tabii iki tane daha devam kitabi olduğu için kitap çok heyecanlı bir yerde bitti. Kitap Kitty Doe'nin yaşamını anlatıyor. Yaşadığı dönemde insanlar kazandığı numaralara göre yaşamlarını sürdürüyorlar.Kitty Doe 3 numara yani vasat onun için yaşam sıkıntısı zor. Bir portakal çalmasıyla hayatı değişiyor ve olaylar zinciriyle kendini nesilden nesile babadan oğula geçen bir hükümdar olan Hart ailesi mensubu başkan Daxton Hart'ın karşısında buluyor.Daxton onu 7 numaraya yani en üst sınıfa çıkarma teklifi veriyor ve karşılığında ondan ölen yeğeninin yerine geçmesini öneriyor.Kitty ya kabul edip bir 7 olarak yaşıyacak yada 3 de kalıp zor bir hayat sürecek secim onun.Ama o yediyi seçip bir piyon olarak yaşayıp isyanlarla,rejimi değiştirmek isteyen akrabalarla dolu bir aileye adım atıyor ve olaylar başlıyor. Dediğim gibi gerçekten güzel bir distopya olmuş.Sizde bu tarz bir kitap okumayı düşünürseniz hemen okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar ve kitap dolu günler ....
2023 6. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2023 13:59
Klasik bilim kurgu sevenlerin beğeneceği tarzda bir kitap. Kurguyu yer yer zayıf bulduğum anlar oldu ama genel olarak kitap akıcıydı diyebilirim. Benjy ve Kitty arasındaki aşk ilişkisinden çok aksiyon ve macera dolu bir distopya okumak beni mutlu etti. Ilk kitap ikincisini merak ettirecek şekilde sonlandı. Hemen ikinci kitaba geçmeyi hedefliyorum. Dipnot: Çeviri ve editörlük konusunda Ephesus sınıfta kaldı. Gözüme batan çok fazla yazım ve kelime hatası oldu (kavuğunda=kovuğunda gibi). Bu kadar göz önünde olan popüler bir yayınevinin böyle basit bir konuda daha dikkatli olması gerekiyor.
Bilim Kurgu Distopya
2021 10. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 01:36
AIMEE CARTER'ın kaleme aldığı Piyon, Vezir, Şah serisinin ilk kitabı PİYON. Kitap aynı zamanda The New York Times Bestseller arasında yer alıyor. Distopik bir kurgu içinde, heyecanını hiç kaybetmeyen, kahramanların ve kurgunun ince bir zeka ile örüldüğünü arka kapak yazısından dahi anlayabilirsiniz. Piyon kitabını kısaca özetlemek gerekirse, 17 yaşına gelen her birey sınava tabi tutuluyor. Sınavda göstermiş olduğu performans doğrultusunda enselerine işlenen ve adeta bir kast sitemi gibi insanları ayıran acımasız bir sisteme dahil ediyor. Piyon Serisinin ana karakterleri Kitty Doe Sınava girer ve istediği performansı göstermemiş, III olarak hayatını sefalet içinde geçirmek zorunda kalır. Ancak Kitty Doe'nın bir seçim yapması gerekmektedir. Belki de hayatının geri kalanını VII olarak ülkenin en yüksek ve saygın ailesine dahil olması için tek yapması gereken Benjy arkasında bırakmak gibi görünse de işler hiç beklediği gibi gitmeyecek ve yeni bir maceraya atılmak zorunda kalacaktır. Olay örgüsü ile sayfaların bir çırpıda nasıl aktığını anlamadan serinin devam kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorsunuz.
2020 58. kitabı
Merhabalar. Bugün sizlere bir seri ile geldim. Piyon ;üç kitaptan oluşan bir serinin ilk kitabı. Devam kitapları ise Vezir ve Şah. Her ne kadar beklediğim distopya tarzında bir kitap olmasa da yine de sürükleyici olduğunu söyleyebilirim. Basit bir dil ile yazılmış. Üç kitaptan olması ve çok sayfa olmaları sizi korkutmasın çünkü hemencecik okunabilecek türden bir seri. Ben zamanında fena bir "Açlık Oyunları" fanı olarak bu serinin kurgusunu da ona çok benzettim. O kadar ki Açlık Oyunları kitaplarından hatırladıklarımla Piyon'un ve devam kitaplarının da ilerleyişinin nasıl olacağını az çok tahmin ettim. Bu yüzden de biraz sıkıldığımı söyleyebilirim çünkü dediğim gibi iki seri arasındaki benzerlikler hayli fazla. Kitabın konusuna gelirsek kitaptaki karakterler 17 yaşlarına geldiklerinde bir sınava giriyorlar. 1'den 7'ye kadar sınıflandırıyorlar ve aldıkları numaralar enselerine kazınıyor. 1 puan alanlar direkt öldürülüyor ve 4 puanın altında alanlar da "Başkayer" adı verilen yere gitmek zorunda kalıyorlar. Ana karakter Kitty okuma yazması olmadığı için 3 puan alıyor ve Başkayer 'e gitmemek için bir takım işlere bulaşıyor. Kitabın konusu kısaca böyle. Distopya sevenlere öneririm. Herkese iyi hafta sonları.
2018 8. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2018 04:15
Kitap çok akıcıydı ve kolay okunuyordu zaten hemen bitti. Çok güzel bir distopya. Konu bir ülkede yönetimin başında olan Hart ailesi bütün ülkede yaşayan insanları 17 yaşına geldiğinde bir sınava tabi tutuyor sınavdaki başarıya göre de bir numara veriliyor bu numarayla size ne iş yapacağınızı ve nerde yaşayacağınızı söylüyorlar. 1,2 ve 3 numara halkın en alt tabakasını oluşturuyor ve genelde öldürülüyor 4 orta 5 ve 6 numara ise üst düzey ve bakanlara veriliyor 7 numara ve en yüksek numarada sadece yönetimin başındaki aile fertlerine veriliyor. Kahramanımız kitty çok zeki ve yetenekli ama okuma bilmediği için 3 numara oluyor ve hayatı bir portakal çaldığı için değişiyor ve hiç tahmin edemeyeceği durumlarla karşılaşıyor ve bizde bu macerayı okuyoruz aşk yalan ve isyan dolu bu macerayı distopya severlerin bir solukta okuyacaklarına eminim.
Puan vermedi·384 syf.·
2021 11. kitabı
#kitapyorumum #Piyon @AıméeCarter
Ayberk Ayaz SEZEN
Ayberk Ayaz SEZEN
Merhabalar ben geldimAımée gel biraz satranç oynalim dedi.Ben bilmemki ama dedim.Dert etme önce sana anlatacağım gel gel dedi Eee dinlemek benim işim anlat bakalım neler var beni mutlu edersen her zaman beraber oynariz dedim. ♟♟♟♟♟♟♟♟♟♟ #kitapyorum Kitty bir grup evinde yaşayan 17 yaşında bir genç kız.17 yaşına bastığı gün sınava girer ve III rakamını alir bu onun beceriksiz vasıfsız olduğu anlamına gelir. ♟Bir karar alır fakat devlet başkanı'nın kendini bulup bir iş için kullanacağını tabi ki akıl edemez Peki bu iş neydi Kabul etmek zorunda kalması onun başına ne işler açacaktır Kötü adam Daxton planlarında Kitty'i kullanabilecek mi Kitty bu ölüm kalım savaşında hayat ta kalabilecek mi Kitty kendini düşünüp yaşamayı mı sececek Yoksa halkı ićin savaş mı verecek ♟♟♟♟♟♟♟♟♟♟ Yazarın kalemiyle ilk tanışmam ama deva mı gelcek sevdim sade ve anlaşılır. Tabiki yorumlar dan dolayıbeklentım yüksekti ama biraz zayıf kalmış daha çok koşup yorulmak isterdim be Biliyorum bana da iyilik yaramıyo Kitapla ve sevgiyle kalın ♟♟♟♟♟♟♟♟♟♟♟

Aimee CarterYazar · 6 kitap
Aimée Carter, genç yetişkinler ve orta sınıf okuyucular için çok sayıda dizinin yazarlarıdır. Tanrıça Testi ve Blackcoat Rebellion genç yetişkin serisi artık Harlequin Teen'den geliyor. Simon Thorn ve Wolf's Den, Simon Thorn orta sınıf serisinin birincisi olan Bloomsbury US / İngiltere'den çıktı. Simon Thorn ve Viper's Pit, devam filmi, Şubat 2017'de piyasaya sürülecek.