Puan vermedi·221 syf.·
2023 14. kitabı
Dilimize yıllardır pelesenk olmuş “Polyannacılık” tabirinin hayata daima toz pembe bakan insanlar için kullanıldığını biliyoruz. Ancak bu kadar hayata iyimser bakan insanlara neden polyannacı dendiğini hiç düşündünüz mü? İşte bu noktada kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitapta, her ne zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın daima her şeye iyi yönden bakmaya çalışan bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. “Pollyanna” aslında okuyucuya çok güzel dersler veriyor. Hayatta mutlu olmak için her zaman bir sebep yaratmamız gerektiğini, elimizdekilerle yetinmeyi gerektiğini söylüyor. Kitap her ne kadar bir çocuk klasiği olsa da yetişkinlerinde okuması gerektiğini düşünüyorum.
1000k
2023 137. kitabı
(İnceleme ve özet) Roman, 11 yaşındaki Polyanna'nın hikayesini anlatıyor. Polyanna, babasının ölümünden sonra zor bir hayata başlıyor. Ama her çocuk gibi iyimser, pozitif ve neşe dolu biri... Zaten böyle olunmazsa acılar bizi ele geçirmez mi? Ancak bir gün, Polyanna, bir kazada ağır yaralanıyor ve yatağa bağlı kalıyor. Ama o her şeye rağmen pozitif kalıp hayatının keyfini çıkarmaya çalışıyor. Sonunda yeniden yürümeye başlıyor...
2021 31. kitabı
Bu kitabı okuduğum için çok mutluyum. Şimdiye kadar polyannayı tanımamış olmam biraz üzücü neyseki şimdiden sonra ki hayatımda mutluluk oyunundan haberdar olacağım. Polyannacılık olacak da bilinen ve adı çok sık duyulan akımın kaynağı olan kitapta yazanlar sanırım bu dünyayı yaşamaya daha elverişli kılıyor. Çoğu insan hayatta mutlu olacak bir şey bulamıyor şimdiden sonra bunu daha iyi yapacağıma eminim. Mutluluk en iyi ilaçlardan bile daha tesirli ve daha umut vaat eden bir tedavi yöntemidir. Herkesin en azından mutlu olmayı denemesini tavsiye ederim bence yaşamak kolaylaşacaktır.
Puan vermedi
Mini mini birler ya da çalışkan ikilere mensup olduğum bir dönem annem doğum günüm için hediye etmişti bu kitabı. Üzerinden neredeyse bir insan ömrü kadar bir süre geçmiş ama hem o baskıyı hem de kitabın hissettirdiklerini ayan beyan hatırlıyorum. Hayatımı değiştirmese de çocuk aklıma edebiyatın gücünü kazıyan bir kitap oldu bu kitap. Elbette Polyanna ile aynı dünya görüşüne sahip değilim. Ben her şeye iyi tarafından bakamam. Ama bu kıza saygım var. En azından dünyaya Polyannacılık diye bir kavram hediye etti.
2023 11. kitabı
Arada bir çocukken okuyamadığım kitapları sesli kitap olarak dinlemeye karar vermiştim. İlk kitap "Heidi" olmuştu şimdi de "Polyanna". Kitabı okumaya başladığınızda size çok tanıdık geldiğini göreceksiniz. Yıllarca televizyonda tekrar tekrar izlediğimiz "Ayşecik" serisinin "Hayat Sevince Güzel" filminin aynısı olduğunu söylemem gerekiyor. Kitap gayet tatlı ve samimi. Biraz kendimi de bulduğum bir eser olduğunu da söylemem gerekir çünkü "Mutluluk oyununu (Polyannacılık)" yıllarca oynadığımı fark ettim. Şimdiden herkese keyifli okumalar diliyorum
2020 114. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2020 18:32
Kitap insanlara zamanlarda bile iyimser olma durumunu çok özel duygularla anlatıyor . Ama çok gariptir 'ki hep kötü eleştiri için kullanılan bir kitap oldu polyanna ,iyimser hareket etmeye çalışan biri için,"Polyanaacilik oynama gibi sözlerle suçlanildi. " Yani esasında kendini kandırmakla suçlanarak yorumlanan bir kitap oldu polyanna ne kadar bir çocuk kitabı olsada çok zekice yazılmış çoğu insana örnek olabilecek nitelikte bir kitap.
Eleanor H. Porter
Eleanor H. Porter
2020 30. kitabı
Bu kitap dünyada hayla iyiliklerin yaşadığını bize hatırlatıyor böyle şeylerin var olduğunu bilmek insanı gururlandırıyor herkese tavsiye ederim çok güzel bir kitap
Aktif İyimserlik
2021 5. kitabı
Okuduğum ilk kitaptı. Sitenin okuma tarihi o kadar ileri gitmiyor :) Sanırım ilkokul 4. sınıfta dayımın kütüphanesini karıştırırken bulmuştum. Cep boy sert kapaklı bir kitaptı... Polyanna aktif bir iyimserdir. Olumsuz bir durum gördüğünde buna takılıp kalmaz, onu düzeltmeye çalışır. Çok küçük yaşlarda okunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü olumsuzluklara kapılmadan hayata devam etmek ve çevremizdekiler için hayatı yaşanılır kılmaya çalışmak sahip olmamız gereken çok önemli bir meleke.
2020 4. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2020 00:00
Kitab bize ne yaşarsak yaşıyalım ne kadar acı çeksekde mutlu olmayı.Hayatın her zaman kederli şeyler getirmiyeceği gibi her zaman mutlu şeylerde getirmediğini gösteriyor.Her şeye her kese rağmen mutlu olmayı bize öğretiyor
2023 2. kitabı
Çocukken okudum, ergenliğimde okudum, yetişkinim yine okudum. Niye mi ben de bilmiyorum? Unuttum galiba bazı şeyleri; neden iyimser insanlara Polyanna dediğimizi örneğin ya da güzel bakanların yadırgandığı bir dünyada yaşadığımızı. Okudum işte yine… Farklı baktı hayata Polyanna, bir şeyler yaşanmaya devam ediyordu nasılsa, olumsuz şeyler hep yaşanacaktı, dünyaydı burası neticede.

Eleanor H. PorterYazar · 9 kitap
Amerikalı çocuk kitapları yazarı Eleanor H. Porter 1868 yılında doğdu. 1920 yılında ölen yazar, iyimser, neşe saçan ve eğitici nitelikli yapıtlarıyla kendisini sevdirdi ve Pollyanna ile ününün doruğuna çıktı. Yazıldığı yıldan beri birçok dile çeviren ve çocukların çok sevdiği yapıtların başında gelen Pollyanna, ülkemizde de en çok okunan klasik çocuk romanlarından biridir.