15 Aralık 2023
Everest Yayınları

"Ferman padişahın dağlar bizimdir!"
2023 104. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2023 01:10
İki aşık, iki ozan, iki düşman. Ayrı cephelerden birbirine bakan iki saz aşığı. Kozanoğlu isyanı sırasında savaş alanında karşı karşıya gelirler. Bir tarafta Avşar ellerini kendine yurt edinen
Edebiyat & Roman
2025 75. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 19:43
Yazar ile ‘’ KANDAN ADAM’’ kitabı ile tanıştım ve tanıştığıma memnun olmuştum ‘’İLERDE HEP YALNIZ ‘’ kitabı ile devam ettim yazarı okumaya. Tabi benim memnuniyetim arttı. Yazar sağ olsun paylaşımlara geri dönüş yapıyor , mesajlara cevap veriyor. ‘’İLERDE HEP YALNIZ ‘’ bu kitaptaki bir karakterin akıbetini sorunca ‘’ YEDİLER TEKNESİ’’ ni okumam gerektiğini söyledi. Büyük sözü dinlenir bizim oralarda, sonuçta çok medeni bir memleketim var. Yazarı kırmadım onu da okudum, o da çok keyifle okunan bir kitaptı. Hal böyle iken yazarı okumaya devam ettim tabi. Ve son kitap REVAN da okunanlar arasında yerini aldı. Yine keyifle okunan bir kitap oldu. vaktiniz varsa bir günde bile okunabilir. Son sayfaya kadar heyecan tavan yapıyor. Daha önce okumuş olduğum kitaplarından biraz farklı idi , olumlu anlamda. Daha bir edebi bir kitap olmuş. Ozanlar atışması, savaşların insanlık üzerindeki etkileri. Yakılan, yıkılan, sözler, deyişler. Alıntı yapacak çokça cümle. Kısacası insan olmanın, olabilmenin, yaşamın anlamı. Yazarın külliyatını okumuş bulundum. Şimdi işin yoksa yeni kitap bekle of Sevmek, tek sorun sevmek. İyi okumalarınız olsun
2024 34. kitabı
#revan Yazarın daha önce Yediler Teknesi kitabını okuyup çok sevmiştim. Revan'da neler anlatıyor çok merak ederek kapağı araladım. Evdal... Dadaloğlu... Savaş meydanlarındaki mücadelenin gölgesinde karşı karşıya gelen iki ozanın hikayesi. Ama ilk karşılaşmaları oldukça tatsız bir şekilde gerçekleşti. Dadaloğlu esir düşmüştü. Aşık meydanı, savaş meydanına benzemez elbette. Birbirlerini yenmek istiyor ve kazanan taraf kim olursa ona göre isteklerini, vaatlerini birbirlerine meydan okuyorcasına söylüyorlardı. Askere de eğlence lazımdı değil mi, hem sazları sözleriyle askerleri coşturacaklar hem de kim kimden üstün göreceklerdi. Dadaloğlu ise Evdal'ı yenmesinin üzerine, birlikte tutsak düştükleri kadınların serbest bırakılmasını istiyordu. Karşı karşıya geldikleri günler boyunca bırakın birbirlerini yenmeyi, hünerlerine duydukları hayranlıkları da arttı. Diğer yandan savaşın iki tarafı gibiydiler. Sultan'a yapılan suikast, savaşın eli kulağında olması ve karşı karşıya gelen iki ozan... Tüm bu karışıklıklar içinde dostluk içinizi sıcacık yapacak. Aslında tam da bu noktada çok şey yazmak istiyorum ama büyüsü bozulsun istemiyorum. Kitabın ikinci kısmında savaşın etkisi, kolera salgını ve Evdal'ın yaşamını ne şekilde devam ettirdiğine dair bir güzergahta ilerliyor. Hem de ne ilerleme, Evdal içindeki gerçekleri dökerken içinizde bir yerlere çok dokunacak eminim ki. İçinde o kadar çok detay var ki, hangi birinden bahsedeceğim bilmiyorum. Her ne kadar kaos dolu bir iklim olsa da, o yıllarda olmak çok güzeldi.
Revan yoldaşlık
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 18:37
Yıllarca beraber yaşamış halkları birbirine düşüren düzen insanların özünü yok etmek için halkların geleneklerini ve göreneklerini zamanla yok etmeyi başardı. Kürtler ile türkmenlerin ortak yaşam peydası olan insan olmak davası güdenlerin dilinin seslenmesidir, REVAN
2025 37. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 23:06
Şahane bir kitap önerisiyle geldim . Her sayfası dopdolu hikayesi çok güzel ve son sayfaya kadar heyecanınızı diri tutan , bittikten sonra iyi ki okumuşum diyeceğiniz bir Abdullah Çelik Aren kitabı . İlk olarak Yediler Teknesiyle tanıştığım yazarın okuduğum ikinci kitabı ilkini de çok beğenmiştim ama Revan’a resmen bayıldım . Okurken Yaşar Kemal’in kitaplarını hatırlattı bana . Mutlaka şans verin .
2024 8. kitabı
Osmanlı döneminde Avşar isyanı ve bunu bastırmak için gonderilen Kürt vb kuvvetler. Kan revan... Evdale zeynike ve Dadaloğlu. Genel olarak güzel bir kitapti lakin bir devre damga vurmus Evdale zeynike çok sönük kalmış daha iyi anlatılabilirdi.
Leyla Yolalan
Puan vermedi
Tarihi gerçekleri ve şahsiyetleri edebiyata aktaran metinleri her zaman severek okudum. Kurmacaya aktarılan olayların , kişilerin gerçekle örtüşüp örtüşmediğini sorgulamadan okumak bana hep büyüleyici gelmiştir. Revan’ı da bu duygularla okudum. Eser aşık Dadaloğlu ile Kürtlerin Homeros’u olarak bilinen Evdal’in etrafında şekilleniyor. Her iki aşığın da otoriteye başkaldırdığını görüyoruz. Birinci kitapta Dadaloğlu’nun etrafında, padişahın yaylaları yasaklayan fermanına karşı Avşarların mücadelesini, Dadaloğlu’nun esir düşmesini okuruz. Dadaloğlu ile Evdal’in atışmaları, aşıklık geleneği çok canlı bir şekilde verilmiş bu bölümde. Dadaloğlu Avşarların kahramanlıklarını, Evdal ise Siyabend u Xece hikayesini anlatır.İkinci kitapta ise Evdal’in gözünden bakarız olaylara. Avşarların bozguna uğratılmasından sonraki süreç anlatılır bu bölümde. Oğlu Temo ile yola revan olan Evdal’in Dadaloğlu’nu arama macerasını okuruz.
Roman