Sefiller 2. Cilt

Victor Hugo

“Sefiller”den hayat dersleri
2025 20. kitabı
Okunma: 18 Mart 2025 01:35
“Sefiller”kitabında Jean Valjean, suçlu geçmişinden arınarak iyilik peşinde bir adam olarak karşımıza çıkar; Javert, yasaların katı savunucusu olarak adaletin peşinden giderken içsel bir çatışma yaşar; Fantine, annelik sevgisi ve fedakarlığı ile toplumun acımasızlığına karşı mücadele eder; Cosette, masumiyetini koruyarak, Valjean’ın elinde güvenli bir geleceğe doğru adım atar; Marius, genç bir devrimci olarak idealizm ve toplumsal adalet arayışında yer alır; Éponine, aşkı uğruna büyük fedakarlıklar yaparak sadakati ve içsel acıyı yaşar; Gavroche, küçücük yaşına rağmen cesaretini ve iyimserliğini kaybetmeden hayatta kalmaya çalışırken, Thénardier çifti, çıkarcı ve kötü niyetli kişilikleriyle toplumun karanlık yüzünü temsil eder. Beni derinden etkileyen bu kitabı, insan ruhunun derinliklerine inmek ve adalet, sevgi, affetme gibi evrensel temalar üzerine düşünmek isteyen herkese öneririm. Victor Hugo’nun kalemiyle bu kadar güçlü bir hikaye sunması gerçekten etkileyici. Sadece olayları takip etmekle kalmayıp, karakterlerin içsel yolculuklarını da hissediyorsunuz. Okuduğum en anlamlı kitaplardan biri diyebilirim. Eğer henüz okumadıysanız, kesinlikle vakit ayırıp başlamalısınız!
2020 94. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 01:12
Merhaba; Sefiller çok çok merak ettiğim bir klasik kitaptı ve artık bu eserin de sonuna gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kesinlikle bir essiz zenginlikte bir roman. Ve bence bir yazardan çok daha fazlası Victor Hugo. Serinin 2. Cildi ilk cilde göre çok daha akıcıydı benim için. Içerisinde akışta olduğunuz bir konu var zaten fakat bunun yanında Fransız Devrimi ile alakalı seğerli bildiler vardı. Bu bence o ülkede yaşayanlar için çok değerli. Kitaptaki tarihi bilgiler, devrim sahneleri ve barikatlar ara ara okurken beni sıksa da bir zaman sonra yazarın taavirleri sizi bir barikatın arkasına götürüyor, kendinizi direk orada hissediyorsunuz ve oradaki insanların heyecanına ortak oluyorsunuz. Okuduğum en heyecanlı ve en sahici roman olarak aklımda kalacak hep. Bu yıl çok fazla klasik eser okudum, meğer en güzelini sona saklamışım. Kurgusu, sürükleyiciliği, verdiği bilgiler ve tasvirlerin sahiciliği tek kekime ile muhteşemdi. Herkese keyifli ojumalar dilerim. Youtube kanalım için; youtube.com/channel/UCfOYAd...
2021 14. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2021 12:02
Uyuyor. Tuhaf bir kaderi olmasına rağmen yaşadı. Meleğini kaybedince ölüp bitti. Tıpkı gündüzün yerini gecenin alması gibi. Ne kadar çok şey sığdırdın hayatına Jean Valjean. Biribirinden bağımsız ama bir o kadar bağımlı hikayelerin, sefillerin hayatları...
Çok güzel
2022 2. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2022 18:31
Kitabı beğendim hatta okurken duygulandiğım sahneler bile oldu okuyun ben bile hala kendime kızgınım neden daha önce okumadım diye çok güzel bir kitap benim kisiliğime çok şey dokundurdu hayata bakış açım değişti. Kendimi ''Jan Valjan' nın '' yerine koydum çok kötü bir dürüm ayakta durmaya çalışıp, çabalar hayatını düzene sokmaya çalışır, ama her seferinde önüne engeller çıkan birinin hayatını anlatıyor güzel bir kitap kesinlikle tavsiye ediyorum okuyun.
Düşünce
2025 95. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 12:23
#yorum Serinin ilk kitabı daha akıcıydı, bu ikinci cilt biraz daha zorlayıcıydı benim için. 200 sayfa 'argo' kelimesi açılımı ve yine 200 sayfa lağımların uzun uzun betimlemelerini okurken baygınlık geçirmediysem daha da geçirmem Bazı yerlerde sıkılsam da, modum düşse de, bırakıp sonra okumayı düşünsem de, iyi ki devam etmişim. Ah o sonu yok muydu her şeye değerdi. Bazı yerlerde Jean Valjean'ın duygularını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Zorlayıcı bir seri olduğu için olumsuz yorumlara çok takılmayın ve kesinlikle okuyun
2020 49. kitabı
Ucuz olan ne kaldı ki? Her şey ateş pahası. Ucuz olan tek şey dünyanın kahrı;dünyanın kahrını çekmek bedava! Toplumda dürüst insanların yaşadığı bölmenin kapısından dışarıya kulak kabartanlar, dışındakiler arasında geçen diyaloglara şaşırırlar. Sorular ve yanıtlar;anlaşılmaz, insan sesine benzeyen ama sözden çok ulumayı andıran iğrenç bir mırıltı duyulur. Çok başlı yılanlar konuşuyor sanırsınız. İnsanlar tek merkezli bir daire değil, biri olay diğeri düşünceden oluşan çift odağa sahip bir elipstir. Argo karanlıktakilerin dilidir.
2024 16. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 12:33
İlk kez askerde okuduğum Sefiller'i bu sefer tam metin olarak bitirdim. 16 yaş aldığım, hayata bakış açımın değiştiği, beklentilerimin farklılaştığı şu dönemde eskiye göre çok farklı bir tat bıraktı. Özellikle okuma güçlüğü yaşadığınız dönemlerde eskiden okuduğunuz klasiklere tekrar dönebilirsiniz.
Dünya Klasikleri
·384 syf.·
2021 92. kitabı
Eylül ayının sonunda başladığım Sefiller okuması 1724 sayfa olarak Ekim ayında son buldu.İlk başta biraz gözüm korksa da nasıl bitti anlayamadım diyebilirim. 2.Ciltte olaylar daha bir heyecan kazandığından olsa gerek, 1.Cilde göre çok daha akıcı oldu bana göre.Fransa'nın manastırından rahibelerine,kanalizasyon şebekesinden toplumsal yapımına kadar,hatta paris ayaklanması ve barikat savaşlarına değin size bilgi kazandıran,bir kürek mahkumu etrafında gelişen olaylarla insan psikolojisini size sunan bir dönem kitabı Ah Jean Valjean ahh! Kolay kolay silinmeyeceksin gönlümden... Tam metin olarak okunması gereken bir dünya klasiği... Okuyun,okutun... Sağlıcakla...
Sefiller 2. Cild Victor Hugo
2022 63. kitabı
Okunma: 13 Mart 2022 19:12
COSSETTE Sefiller ( 2. Cilt ) 436 sayfadan oluşuyor. Konusu: Jean Valjean, Fantine adında düşmüş, fakat ruhça temiz bir kadını polis şefi Javert’in elinden kurtarır. Javert, birdenbire ortaya çıkan ve kısa sürede zengin olan ve herkesin “Baba” dediği Madeleine’in kim olduğunu merak eder. Madeleine, aranmakta olan Jean Valjean diye başka birisinin yakalandığını öğrenince, kendi yerine suçsuz birinin küreğe mahkûm edilmesine gönlü razı olmaz, polis şefi Javert’e teslim olur. Jean Valjean, zindana atılır fakat yine kaçar. Bu kez Fantine’in kızı Cossette’i büyütüp yetiştirmek ister. Javert, yine peşindedir. Jean Valjean bir manastıra saklanır, Fauchelevent adı ile yaşar. Cossette büyümüştür. Bütün sevgisini, aile özlemini COSSETTE' de giderir. Kitap heyacan dolu, sürükleyici.
Sefiller ( 2. Cilt )Victor Hugo · Atlantis Yayınevi · 2016564 okunma
2024 12. kitabı
Okunma: 05 Mart 2024 17:59
“Şu anda okurun elinin altında bulunan bu kitap ; eksikleri, üstün ya da zayıf yanları ne olursa olsun baştan sona, bütününde de ayrıntılarında da kötülükten iyiliğe, adaletsizlikten adalete, sahteden gerçeğe, geceden gündüze, kör tutkudan vicdana, çürümüşlükten hayata canavarlıktan ödeve, cehennemden cennete, yokluktan tanrıya doğru bir yürüyüştür. Bu yürüyüş kız kardeşi ve küçücük yavruları açlıktan ölmesin diye bir ekmek çalmak zorunda kalıp bu izi ömrünün on gününe kadar taşıyan jean valjean’ın yürüyüşüdür. Dokunduğu hayatlara aydınlık katan, kalbi ve iyiliğiyle yaşamaya çalışırken toplum tarafından dışlanan Forsa oluşuyla yargılanan Jean Valjean’ın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş yüzyıllardır açlığa mahkum edilen yargının dişlileri birilerini edecekse eğer ilk ezilecek olan emekçi halkın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Jean Valjean ile barikatlarda Liberte diye haykıran Fransız devrimcilerinin ve tüm dünya özgürlükçülerinin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş boyunlarına pranga vurulan, hayallerine ambargo konulan yoksul halka daha adil, daha makul bir dünyanın var olma ihtimalini düşündüren, eğitimi bilimi aydınlığı savunan bir yürüyüştür . Öyle ki kurmaca metni yaratan Hugo’nun eserleri Katolik kilisesi tarafından yasaklı kitaplar listesine eklenmiş ve bu romanların “inananların sağlığına” zararlı olduğu deklare edilmiştir. Bu anekdot bile neden Hugo ve eserlerini okumamış gerektiğini neden Sefilleri okumamız gerektiği konusunda yeterli bir ipucudur. Bu eser umudu gelecekte arayanların aydınlığa inananların toplumun mihenk taşı olan okuyanların, düşünenlerin ve özgürlük için canını ortaya koyanların romanıdır. Jean Valjean sistemin tekerine çomak sokan, kitlenin linç kültürüne direnen, iyiliğin peşinden koşup kalbi ve onuruyla yaşayanların ölümsüz kahramanıdır.
Edebiyat & Roman
Sefiller 2. CiltVictor Hugo · Oğlak Yayınları · 2000564 okunma

Victor HugoYazar · 87 kitap
Victor Hugo 26 Şubat 1802'de Fransa'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra kendini tümüyle edebiyata adadı. 1824 yılında Fransız coşumcularının (romantikler) yayın organı olan La Muse Française dergisini kurdu. Cenacle adını taşıyan coşumcu sanatçılar çevresinin üyesi ve onun odak noktası oldu. 1830-1843 arasında en verimli dönemlerinden birini yaşadı. Romanları, tiyatro yapıtları ve şiirleriyle başarıdan başarıya koştu. 1831'de Notre Dame de Paris (Paris'in Notredame Kilisesi) adlı büyük romanını yayımladı. 1841 yılında Fransız Akademisi'ne üye seçildi. Çok sevdiği kızı Leopoldine'nin 1843'de kazayla boğularak ölmesi üzerine 1852'ye dek yeni yapıt vermedi. 1848 Devrimleri'nden sonra parlemento üyeliğine seçildi. 3. Napoleon'un hükümet darbesini engellemeye çalıştı, başaramayınca 1851 yılında Belçika'ya kaçmak zorunda kaldı. Ateşli bir demokrasi ve cumhuriyet yanlısı olarak imparatorluk rejimini eleştiren yapıtlar yazdı. 1855-1870 arasını küçük bir İngiliz adası olan Guernsey'de geçirdi. O dönem yazarlığının en üretken yılları olmuştur. 1862 yılında başyapıtı olan Les Misérables (Sefiller) adlı romanını yayımladı. Bunu 1866'da Les Travailleurs de la Mer (Deniz İşçileri) ve aynı yıl L'Homme qui Rit (Gülen Adam) gibi önemli romanları izledi. Fransa'da Cumhuriyet yeniden kurulunca Paris'e döndü. Ulusal Meclise seçildi. Artık Fransa'nın en gözde kişilerinden biriydi. Paris Komünü'nün ezilmesinden sonra komüncülerin bağışlanması için çok uğraştıysa da sonuç alamadı. Giderek siyasal ve toplumsal yaşamdan elini eteğini çekti. 1885 yılında ölüm döşeğinde iken; "Tanrı'ya inanıyorum, ahirete inanıyorum; fakat hiçbir kilise papazını başımda istemiyorum. Beni seven bütün dünya insanlarının gönülden dualarını bekliyorum. Bu benim için kafidir." diyerek 22 Mayıs 1885 yılında hayata gözlerini yummuştur.