2021 78. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2021 15:58
Serap ile sadık,ikiz çocukları Bahar ve Ferhat ile birlikte hayat gailesi içinde kendilerince yaşayıp giden ,alelade ama mutlu bir çifttir... Etraflırında kendilerine dış bileyen kötü niyetli insanların tuzaklarından habersizce günlerini geçirirken hayatları ansızın alt üst olur... Bir ailenin dağılmasından sonra geriye kalan çocukların mücadelesini okuyacaksınız Hayatın meşakkatleri ,o insanlık timsali genci yani Farhatı yıldırmamış Her zaman kırılmayı tercih etti.Ancak eğilmedi Farhatın o güçlü inancı beni çok etkiledi Allah'a dayanan O'na gövenen hakikaten yolda kalmaz bütün kapılar ona açılır yeter ki niyetiniz güzel olsun iyi ve dürüst olan insan asla kaybetmez ... İftiralara uğrayabilirsin etrafında hasetçilik yapan insanlar olur aldırmadan yola devam edeceksin Hasedci insanları ne kötü bir son bekliyor ...
·224 syf.·
2023 31. kitabı
Yine duygulardan , aşklardan , sevdalardan , acıdan, sabirdan bahsetmiş Ahmet hoca.... Kitabın baş karekteri Ferhat o kadar zor imtihanlara maruz kalıyor ki , yaşanılamayacak duruma geliyor, geçim sıkıntısı, uğradığı iftiralar, yalanlarla itham edilmesi, kız kardeşinin hasreti .....ama o zor şartlar altında Allah'a sığıyor her şeyin üstesinden geliyor avukat oluyor...... gerçekten duygulandım bitirdikten sonra öyle karekterler gerçekten varmış gibi onları ziyaret etmek istedim
1000k
girdap
2023 28. kitabı
-Gençleri ahlaksızlık girdabına çekmeye çalışan zihniyete karşı mücadele eden idealist bir öğretmenin gayretlerini bulacaksınız.... İnsanın doğumu ile başlayan hayat, bilinmez bir muamma olarak başlamakta aslında. Doğduğumuz anda hayat yolunu biz çizemediğimizden bulunduğumuz durumdan itibaren hep bir mücadele peşinde geçmekte. Aslında hayat dediğimiz bir girdaptan ibaret hepimiz o girdabın içinde dönüp duruyoruz, sadece herkesin girdabı farklı, bazen o girdabı genişletip çevremizdekileri de alıyoruz içine ve girdap içinde girdap oluşturuyoruz. İstediğimiz hayatı seçemediğimize göre, ''ERDEM'' vasıflarına sahip İNSANCA girdabımızda yaşamalıyız.
İnceleme
2023 2. kitabı
Roman, genellikle Anadolu insanının saflığını, aile bağlarını, inanç ile modern hayat arasındaki çatışmaları ve yaşanan hüzünlü aşkları konu alır. Kitaba adını veren "sitem", karakterlerin birbirlerine karşı duyduğu kırgınlıklar, yanlış anlaşılmalar ve hayatın getirdiği zorluklar üzerinden işlenir.
2023 49. kitabı
Okunma: 28 Mart 2023 03:36
“Gönlüm zengin, aza kanaat ederim. Nâmerdden maişet dilenmekten ise, ölümü tercih ederim. Yaşamak için gönlüm yaralı değil. Çünkü rızkı, Kerim olan Cenâb-ı Hakk’dan bilirim.” Kitaba ilk başladığımda Ferhat üstün cesaretine ve sabrına hayran kalmıştım. Sonra resmen Sırlar Dünyası TV programı izliyorum havasına geçti. Kitap akıcı olduğu için okuyucuyu çok sıkmıyor. Fazla beklentiye girmeden ağır bir kitabın arkasında çerez niyetine okunmalı...
İnceleme
Sabırlı Ol ve Bekle
2004 19. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2004 00:00
Ahmet Günbay Yıldız bu eserinde sitem ediyor.Herkesin bir şeye sitemi var bu dünyada. Kimisi yarım kalan aşkına kimisi neden hep böyle olmayan şeyler başıma geliyor gibi şikayetlerde kimisi de benden artık pes gibi sözlerle sitem etmektedir. Aşka yapılan sitem gururun verdiği ızdıraptan öte bir şey değildir. Lakin hayatın da kendisine göre kuralları vardır. Ve bu kurallar çoğu zaman yıpratmaya ve paramparçaya sebep olabilmektedir. Her şeye rağmen sitem etmek yerine iyimserlik ile yaklaşmak gerekir kanaatindeyim. Okumanızı tavsiye ederim.
2008 21. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2008 00:00
Sitem, Serap ve Sadık’ın mutlu bir hayat sürdüğü, iki ikiz çocukları Bahar ve Ferhat’la birlikte huzurlu bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Serap’ın ani ölümüyle başlayan olaylar, ailenin sarsılmasına ve Sadık’ın haksız yere suçlanmasına yol açar. Sadık’ın hapishaneye girmesiyle çocuklar, büyükannelerinin yanında kalmaya başlar. Bir gün, Ferhat babasının intihar ettiğini öğrenir; ancak bu intiharın ardında dayılarının parmağı vardır. Ferhat, adalet arayışıyla mücadele eder ve sonunda gerçek suçlular ortaya çıkar. Ferhat’ın, kız kardeşi Bahar’ı bulma çabası, onu sokaklarda yaşamaya ve çeşitli zorluklarla baş etmeye iter. Sonunda, Ferhat’ın masumiyeti ve azmi, ona yeni dostlar ve bir umut ışığı sunar. Ama kitap çok idealize . Karakterler gerçekçi değil
2020 160. kitabı
Ahmet Günbay Yıldız’ın kitaplarını edebi açıdan yetkin bulmuyorum. Daha çok mesajı ön plana çıkaran Türkiye’nin muhafazakar yazarlarından. Edebiyatı mesajını iletmek için araç olarak kullanmasına rağmen eserleri yine de gayet akıcı. İyi okumalar var olun
Din
2018 31. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2018 19:15
İçimizde büyüyüp duran bir "Sitem" in dışa vuruşu... Ahmet Günbay Yıldız, yine çok haklı bir konuyu, hayali karakterle ele almış. Dünya almış başını gidiyor. Ahlak ve inanç gibi konuların sözü dahi edilmiyor. İslamiyeti yaşamaya çalışana gerici, Hıristiyanlık ve Yahudiliği yaşayana aydın, ilerici deniyor. Kitabın ana karakteri olan Ferhat'ın ise haklı bir isyanı var. "Siz istediğiniz zaman kiliseye gidebiliyorsunuz da ben niye namazımı kılamıyorum." (bu cümle kitapta tam olarak böyle olmasa da aynı anlamı taşımaktadır.) Peki ya ahlak? Çivisi çıkmış dünyada her istediğimizi yapmak serbest mi? İftira atmak, başkasının malını elinden almak, bir aileyi yıkmak, adam öldürmek ve daha niceleri... Kitapta bu yazdıklarımın hepsine ve hatta daha fazlasına değinmiş yazarımız. Az sayfaya çok sitem sığmış. Sayfalarda yazarın haykırışları var... Herkes, kendi gibi olmayanı eleştirmekte... Hiç kimse dönüp de kendisine bakmamakta... Mazlumu ezmek çok kolay. İnsanların inançlarıyla, inançlarının emrettiği şeyleri yapmalarıyla alay etmek çok kolay... Ve bir o kadar da ahlak yoksunluğunun en tipik örnekleri... Yazarın sitemine hak veriyor ve şunu diyorum. Bir kişi de olsak, ahlaki yönde düzgün davranmaya elimizden geldiği kadar gayret gösterdiğimizde etrafımızdakiler de gün gelir etkilenir ve bir kişi, bin kişi olur. Hayal mi, değil. İşe, kendimizden başladığımız sürece değil. Bu sürece dahil olmak isteyen herkese kitap tavsiye edilir.
2015 827. kitabı
Kitaba attığım tarih 11 Aralık 1983. Okumadığım hiç bir kitaba tarih atmam, sayfaları karıştırırken çok şaşırdım hiç bir not almamış, hiç bir cümlenin altını çizmemişim. Ne kadar kendimi zorlasam da kitaba dair hiç bir şey hatırlayamadım... İlk fırsatta tekrar okuyacağım. Sizler de böyle durumlarla karşılaşıyor musunuz?

Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.