The Chronicles of Castellane #1

İngilizce
Ciltli

2024 134. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 12:51
"Her şeyi arzulayan her şeyi kaybeder." #kitapyorumu Selam Bir Casandra Clare hayranı olarak ne yazsa okurum diyorum ve bunu bir kez daha kanıtladı. Mükemmel evren yaratmada, ince ince dokunmada ve bize sevdirmede oldukça başarılı bir kalem. Kılıç Kapan ile yepyeni bir fantastik dünyasına giriş yapıyoruz. Kitabımız tam bir seriye giriş kitabıydı. Oluşturulan evreni, karakterleri ve olayları bize özümsetti. Tüm ailesini kaybetmiş yetimhanede yaşayan Kel'in kaderi Prens Conor'a benzerliğinin bilinmesiyle tamamen değişir. Küçük yaşta alınıp Prensin yanına getirilmiş, her alanda eğitilmiş, Prensin arkadaşı gibi olmuştur. Ama ne kadar arkadaş gibi olsa da Prensin girmeyi göze alamayacağı tehlikelerde hemen ortaya atılmak Kel'in görevidir. Çünkü Kel, o kader için yetiştirmiş bir Kılıç Kapan olmak için kendi hayatını geride bırakmıştır. Çünkü Prense ikizi kadar benzemektedir ona verilen bir muska ile de karşısına kim çıkarsa çıksın onu gerçek prens sanmaktadır. Lin Caster, şehrin duvarları dışında yaşayan küçük bir topluluğun Ashkar 'ların bir üyesidir. Ashkar'lar hala büyü kullanabilen küçük bir topluluktur. Başarılı bir doktor olmak için çok çalışmasına rağmen en yakın arkadaşını iyileştiremiyordur ve bunun yasak büyüyle bir ilgisi olup olmadığını merak eder. Başarısız olan bir suikast girişimi ile ise Lin ve Kel bir araya gelir. Peki bu ikiliyi Castellane'nin yer altı dünyasında neler beklemektedir. Casandra karakterlerini okumayı seviyorum. Onları betimlemesi ve olaylara dahil etme şekli çok başarılı oluyor. Serinin ilk kitabı olmasına rağmen güzel başladı ve sürükleyici devam etti. Özellikle Kel'in ilk zamanlarını okumayı, her şeye hemen adapte olmasını sevdim. İlk kitap olmasından dolayı evreni tanıma ve iki karakteri bir araya getirme arasındaki olayları okuduk ki
2024 168. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 17:12
#kılıçkapan cassandra Artemis “İyi olan her şey tanrılardan, Kötü olan her şey insanlardan gelir…” Yazarın kalemiyle yıllar önce Ölümcül Oyuncaklar serisi ile tanışmıştım. Genç fantastik türünde yazdığı diğer eserleride severek okumuştum. #kılıçkapan yazarın ilk yetişkin fantastik eseri. Yepyeni bir dünyada ve yepyeni karakterlerden oluşan Castellane Günlükleri serisinin ilk kitabı. Kitap, kralın kılıç kapanı olarak çocukken yetimhaneden alınıp seçilen Kel, veliaht prens ve şifacı Lin Caster etrafında dönüyor. Yetimhaneden alınıp Kral varisi Prens Conor için yetiştirilmeye başlanan Kel, prens için hayatını riske atacak, gerektiği yerlerde onun için onun yerine geçerek kendini feda edecek kişidir yani kraliyetde bunun adına kılıç kapan deniyor. Lin ise toplumun alt kesiminde büyüyen, yasadışı işler yapan ama aynı zamanda bu sistemin yıkılmasını isteyen güçlü bir kadın karakterdir. Üyelerinin hala sihirli yeteneklere sahip olduğu düşünülen bu topluluk Ashkar’lar olarak adlandırılıyor. Yasalara gçre şehrin duvarlarının dışında yaşamak zorundalar. Fakar Lin karşı çıkılsada bir doktor ve insanların hayatı için şehre girip çıkıyor. Veliaht prensin kılıç kapanı Kel’in, ansızın uğradığı bir suikast sonucu Lin ile yolları kesişiyor. Castellane’nin yeraltı dünyasına, yani suçlu hükümdarın ağına çekilirken onları bekleyen gizli kalmış sırlarda birer birer ortaya dökülmeye başlıyor. Tam bir seriye giriş kitabıydı. Bu kitapta da pek çok yerde olduğu gibi sınıf farklarına, güç dengelerine, ihanetlere ve kaderin oyununa rastlıyoruz. Yazarın büyülü dünyası bir okadar güzel fakat karmaşık karakterler ve ilişkileri ayrıca karakter yoğunluğu baya zorluyor. Okurken zor adapte oldum. Ve çok ağır ilerledi Çoğu yerde fazla detay vardı. Yine de İkinci kitapta daha aksiyon dolu
2024 113. kitabı
Dünyaca en çok okunan yazarlardan biri olan Cassandra Clare’ın yetişkin türünde yazdığı ilk serisinin ilk kitabı ile geldim. Acayip kapsamlı bir evrene adım attık Yazar zaten asla sizi basitten bir dünyaya sokmuyor. Her kitabının tuğla oluşundan anlaşılıyor maaşallah Burada da açıkçası ilk önsöz bölümü bile 50 sayfaydı Evreni, karakterleri, amaçları, nedenleri anlıyoruz derken ilk 200 sayfa biraz ağır ilerliyor. Sonrasında kurguya hakimiyet sağlıyorsunuz fakat en iyi yerleri son 100 sayfasıydı İlk kitap olması sebebiyle aksiyonu azdı ama devamında olacağı konusunda potansiyeli de yüksek. Yorumum yazarı hiç bilmeyenler için zira hayranları zaten gözü kapalı alacaktır İkinci kitabı için biraz bekleyeceğiz ama çok daha iyi olacağına da eminim . Konusundan kısaca bahsetmeye çalışayım. Öncelikle kitabımızı iki ana karakterin bakış açısından okuyoruz. Biri, Castellane'in prensine benzerliği nedeniyle yetimhaneden alınan ve hayatı tehlikede olduğunda gerçek prensin yerini alması için sarayda eğitilip yetiştirilen Kılıç Kapan Kel’in bakış açısı. Diğeri de, biraz büyü kullanabilen ve bunu yaptıkları için dışlanan Ashkar halkından olan kadın doktor Lin'in bakış açısı. Yıllar evvel Dağılış tüm sihri yok edip dünyadan silmiştir. Geriye ise çok ufak tefek büyüler kalmıştır. Bu küçük büyüleri yapabilen Ashkarlar şehrin duvarları arkasında yaşıyorlar ve sevilmeselerde şifa yetenekleri yüzünden hoş görülüyorlar. Kızımız Lin, ölmekte olan çok sevdiği bir arkadaşını kurtarabilmek için denenmemiş büyü bırakmamış ve bu uğurda yaptığı araştırmalar sırasında Ashkar'ın büyülü geçmişine geri döndürecek gizemli bir eser bulmuştur. Kel ise, Castellane'in suç dünyasının iki rakip grubu ile kraliyet ailesinin gizlice öldürülmesini isteyen mahkemedeki görünmeyen oyuncular arasında sıkışmış
2025 56. kitabı
Şahsen betinlemelerin biraz fazla olması beni sıktı ama onun dışında eğlenceli ve heycanlı bir kitaptı. 2. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım kitabı unutmadan gelir.
Kılıç Kapan yorum
2024 101. kitabı
Kalemine çok güvendiğim Cassandra ablamızın yeni serisidir kendisi. Çok büyük umutlar ve hayallerle almıştım. Evet fantastik ama saray entrikaları ve uzun uzadıya betimlemeler beni biraz yordu. İşin aksiyon kısmına ilk kitapta geçmedik. Eğer varsa, işin romantik kısmına hiç geçmedik. Tam bir başlangıç kitabıydı, keşke biraz daha ince bir kitap olsaymış. Cassandra Clare Kılıç Kapan
Edebiyat & Roman
Kılıç KapanCassandra Clare · Artemis Yayınları · 202447 okunma
Kılıç kapan herkesi kapar...
2026 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 21:23
Cassandra ablam okadar övüldü ki dedim kesin güzeldir diyip iki kitabınıda aldım hemen. Bu arada ilk kez okuyorum ablamdan. Bir fantastik bağımlısı olarak aşırı hevesle başladım ( kapağın hologramlı olması beklentimi arşa çıkardı shshsh ). Gelelim kurgumuza.... Bence konu müthiş ilk kitaptan belli uzun bir seri olucak çünkü aşırıııı yavaş ilerliyo konu. Bilmiyorum isimlerin garipliğinden mi yoksa çok aile olmasından mı çoğunu birbirine karıştırdım oyuzden başlarken imtiyazlı ailelerin adını bir kağıda yazın derim yoksa benim gibi habire geriye gidersiniz.Konu başlar başlamaz beni içine çekmedi ablam seriyi uzun tutcam diye cok çabalamiş belli. Karakter ağzı değistiği zaman isim yazmamasıda aşırı saçmaydı allahtan 2. Kitapta yazmaya zahmet etmişler. Karakterlerin kadın erkek demeden birbirlerine yükselmeleri beni aşırı rahatsız etti. Şimdi ben nasıl başrol erkeğe yükselicem adam adamı öpmüş sonra kadına yüksliyo değişik bir mahalle prens prensle evlenebilir oje sürebilir. Herkesin birbirine yürüme ihtimalş olan bir kitap oyuzden benim basrol erkeğim yok. İkinci kitap bire göre cok daha iyi ama birde doğru olay yok allah affetsin atlayrak okudum hep. Çok skıcıydı böyle düşünğlmüş bir evren nasıl böyle sıkıcı yazabildi anlamadım iki de bitir az betimle ablam ben betimlemeyi hep atladım sarayı kafamda muhteşem yüzyıla çevirdim. Uzun soluklu yavaş ilerleyen ağır fantastik sevenlerdenseniz buyrunuz... He yok benim gibi aşk olsun kaos yıkılsın ortalık derseniz ben feda ettim sizin için kendimi. ( bu aralar okduugum en iyi fantastij kitap karanlık cadı okuyun okutturun müq asla pisman olmazsınız bir kitap popüler olcaksa o olsun )
2025 35. kitabı
“İyi olan her şey tanrılardan, Kötü olan her şey insanlardan gelir…” Epeydir bu kitabı okumayı bekletiyordum. Hatta 50 sayfa okumuş bırakmıştım. Ama yarım kalan kitaplar hep beni dürter. Okuyup bitirme vakti gelmişti. Yazarın ölümcül oyuncaklar serisinden sonra ne yazacağını çok merak etmiştim. Malum yazdığı evren o kadar geniş ki, Herbir karakterden ve olaydan yeni bir kitap çıkma olasılığı vardı. Bu seri The Chronicles of Castellane adıyla geçiyor yani Castellane Günlükleri. Tür epik fantastik olarak görünüyor. Ancak büyüse kısımlar yok denecek kadar az. Sorun da burada işte. Çünkü kurguda tam olarak bu işleniyor. Büyücü krallar dönemi diye bir dönemde kötü bir kral, iyi bir kraliçenin hem kalbini hem de topraklarını gasp etmek ister. Büyü gücünü de. Derken kraliçe halkının desteğiyle bunu engeller ve dünyadan büyüyü de siler. Ve sonra bu dönemde azınlık ve hor görülen halk, suç krallığı, gerçek krallığın kirli oyunları vs devam ediyor. Büyü geri gelecek mi, sorusu ortaya çıkıyor. Neyse kurgu çok sağlam beğendim. Şüphesiz, çeviriyi feyvırıt Çevirmenim yaptı harikaydı. Ancak yazar o kadar aşırı birbirine benzer karakter ismi ve ünvan kullandı ki 200 sayfa bunlar kim diye anlamak için çabaladım. 700 sayfa cebelleştiğim tek nokta bu oldu. Ama kurguyu çok beğendim o yüzden dehşet ve ibretle tavsiye edeceğim.
2025 21. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 23:50
Ölümcül Oyuncaklar ve Cehennem Makineleri serilerinin çok satan yazarının Castellane Günlükleri serisinin ilk kitabı Kılıç Kapan farklı üslupların yer aldığı bir kurgu. Bazı bölümlerde yazarın dili, kurgusu, anlatım şekli sayfaları hızla tüketirken, bazı bölümlerdeki üslup ise esneme ile uyku arasında gidip gelmenizi sağlıyor. Lin başarılı bir karakter, ait olduğu topluluk ise Orta Çağ dönemindeki Yahudi toplumunu hatırlatıyor. Her kurgu kendi içinde tutarlı olmalı. Kuralları koyan yazar, kendi koyduğu kurallara uymazsa "Ne oldu şimdi?" diye sormak da okuyucunun en doğal hakkı olur. Okunma sayısının düşük olmasının sebebinin, kitabın içeriğinden çok sayfa sayısı hakkında olduğunu düşünüyorum. İnsanların gözü korkuyor. Stefan Zweig okumak her zaman daha kolaydır.
2024 208. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 00:00
Kılıç Kapan ~ Cassandra Clare . Yazardan bu sene harika seriler okudum ve şimdi sırada en yenisi Castellane Günlükleri’nin ilk kitabı Kılıç Kapan vardı. Yepyeni bir evren ve bir noktadan sonra nasıl bittiğini anlamadığım bir kitap Kel aşağıda bıraktığım alıntıdaki gibi bir Kılıç Kapan’dı. Tüm hayatını geride bırakan, geçmişini ve kimliğini unutan ve Prens Conor’ın ikizi olarak benzeyen o kişiydi. Bir tılsımla onu Conor sanmak çok kolaydı. Prensle beraber büyüyen he ekonuzda eğitim alan Kel ve beklenen gelecekle ve sonla savaş yaklaşıyor. Hikayenin diğer tarafı Lin ise o dönem ve toplumda bir kadının olamayacağı şeyi istiyor. Bir doktor ve sihirli yetenekleri olan bir topluluğun üyesi. Bir takım gizemler, yetenekler ve tabulaşmış düşüncelerle savaş da diyebiliriz Lin ve Kel karşılaşmasıyla saraya adım atan Lin, Conor ile tanışıp restleşmesi, Prens’in beklenen planlanan evliliği ve daha birçok olayla karşı karşıya kalıyoruz. Hikayenin Kel ve Lin kısmı ayrı, Conor kısmı ayrı ama en çok beni heyecanlandıran ise Eskici Kral seriye başlangıç biraz karışık olsa da yavaş yavaş kafamda oturanlar ve son sayfaların bıraktığı ipuçlarıyla güç, entrika, savaş ve önemli kitapların içerdiği bilgiler neler getirebilir ki? Fausten’ın yıldızlar tarafından söylendiğini iddia ettiği şeyle beraber kitap benim için heyecanının zirvesine ulaştı! Kitaptaki ilişkiler ve Lin’in çabası inanılmaz hoşuma gitti. Kafamda oluşan bir çift vardı ama her şey karıştı acilen devamını okuyup karar vermem lazım. küçük bir topluluğun büyü güçleri, saray entrikaları ve daha birçok şeyle oldukça heyecanlıydı. Uzun soluklu bir kitap ve ikinci yarısı inanılmaz güzeldi. Bölümler arası geçişlerde, kitaplardan ve büyücü hikayelerinden bölümler ise ayrı bir güzellik katmıştı. Her şeyiyle dolu ve keyifli bir kurguydu.
2024 116. kitabı
Castellane Günlükleri 1 Kılıç Kapan.. Bir prens ya da prensesin ikizi kadar benzer olmak ve bazı zamanlarda onun yerine geçmek ister miydiniz? Onun yerine ölüme yürüyecek olsanız bile.. Kel, Prens Conor Aurelian'a ikizi kadar benzer bir çocuk. Ailesi olmadığı için yetimhanede yaşayan biri. Bir gün kralın sağ kolu gelip onu bulunduğu yerden alıyor ve kraliyet ona bir teklif sunuyor. Prensin Kılıç Kapan'i olur musun? Tüm imkanlar önüne seriliyor, prens gibi yaşıyor ama onun yerine gerekirse onu korumak icin ölüme yürüyor. Prens Conor, kral olduğunda ise bu görevi sona erecek. Tabi ölmezse.. Lin, büyü kullanabilen bir topluluk olan Ashkar kadını. Kadınların tıp okumasına izin verilmeyen, bir toplumun duvarları arasında, tüm yasalara karşı gelerek doktor olan bir kadın. Özgürlüğü için her mücadeleyi veren, gerekirse Prense bile kafa tutabilecek biri. Kel'in yaşadığı bir suikasttan sonra ikisi bir araya gelir ve Castellane'nin suç dünyasının başı Eskici Kral'in önünde kendilerini bulurlar. Farklı sebepler ama aynı sonuçlar için. Ve uzun süre halı altında gizlemiş sırlar, bir bir ortaya çıkmaya başlar.. Bu seri, yazarın ilk yetişkin fantastik serisi. Kitabımız evrene giriş kitabı olduğu için oldukça kalın ve detayları fazla. Resmen her bir detay ilmek ilmek işlenmiş diyebiliriz. Biraz ağır bir anlatımı var. Başlarda sıkılmaniz olası lakin özellikle son iki yüz sayfa da olaylar bir bir gün yüzüne çıktıkça, kitap ve kurgusu evrilmeye başlıyor. Özellikle dingin bir dönemde okursanız, kitabın hakkını verirsiniz bence. Lütfen bunu dikkate alarak okuyalım ki böyle bir kalemi harcamayalim. Kitapta fantastik olaylardan daha çok sarayın sırları ve entrikaları vardı. Bana kalırsa ikinci kitapta çok daha büyük fantastik olaylar okuyacagiz çünkü dağılan bir topluluğun tekrar

Cassandra ClareYazar · 31 kitap
Cassandra Clare, ilgisini romanlara yöneltmeden önce uzun yıllarca Hollywood Reporter’da gazeteci olarak çalıştı. “Ölümcül Oyuncaklar” serisi birçok çoksatar listesinde yer aldı. 2009’un yıldızlarından birine dönüştü. Cassandra, Brooklyn’de yaşıyor.