Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkçe Açıklamalı Kaside-i Celcelutiye ve Hizbü’l-Ekberi’n-Nuri

Bediüzzaman Said Nursî

Türkçe Açıklamalı Kaside-i Celcelutiye ve Hizbü’l-Ekberi’n-Nuri Hakkında

Türkçe Açıklamalı Kaside-i Celcelutiye ve Hizbü’l-Ekberi’n-Nuri konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
7 Kişi
20
Okunma
7
Beğeni
1.013
Görüntülenme

Hakkında

Celcelutiye 'bedi eşsiz benzersiz' anlamına gelir ve 'Celcelutiye Duası' 'Celcelutiye Kasidesi' 'Kaside-i Celcelutiye' gibi isimlerle de anılır. Hazret-i Ali (r.a.) bu kasideyi Resul-i Ekrem Efendimizin (a.s.m.) derslerinden istifade ederek Arapça olarak yazmış. Yazarken de ebcedcifir hasabını esas almış ve içinde yer yer Süryanice kelimeler kullanmıştır. Üstad Bediüzzaman Risale-i Nur'un çeşitli yerlerinde Celcelutiye hakkında detaylı bilgiler verir. Bediüzzaman bu eser hakkında 'Risale-i Nur'un menbaı (kaynağı) Risale-i Nur'un Zülfikar'ı' gibi ifadeler kullanır. Hizbü'l-Ekberi'n-Nuri kainatın bütün alemlerini sayarak Ayet-ül-Kübra'daki hakikatlerin özetle aynısını açıklamaktadır. Veciz bir Arapça üslub ile yazıldığından kainatı tefekkür için güzel bir kaynaktır. Üstad Bediüzzaman Kastamonu Lahikası'nda Eski Said'in Yeni Said'e inkılap ettiği zamandan itibaren tefekkür mesleğinde gittiği için 'Bir saat tefekkür bir sene nafile ibadetten daha hayırlıdır' sırrını aradığını her bir iki senede o sırrın suret değiştirerek ya Arapça veya Türkçe bir risaleyi netice verdiğini söyler. Arapça telif edilen Katre Risalesi'nden ta Ayetü'l-Kübra Risalesi'ne kadar o hakikat devam edip suretler değiştirdiğini ve en son olarak Hizbü'l-Ekber-i Nuri suretine girdiğini ifade eder.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 49 dk.Sayfa Sayısı: 170Yayınevi: Nesil Yayınları
ISBN: 9789752695184Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 53.1
Erkek% 46.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said NursîYazar · 173 kitap
Bediüzzaman Said Nursî (Mart 1878, Bitlis - 23 Mart 1960, Şanlıurfa), İslam alimi, düşünürü. 1892'de Bitlis'te Şeyh Emin Efendi ve diğer İslam alimlerinin de bulunduğu ilim meclisinde yapılan imtihan ve münazara sonunda Molla Fethullah tarafından Bediüzzaman unvanı verilmiş; diğer alimler tarafından da kabul görmüş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı'nda gönüllü alay komutanı olarak Kafkas Cephesi'nde mücadele etti. Savaş sırasında birçok öğrencisi ölmüş, kendisi ise gazi olmuştur. Başarılarından dolayı kendisine Harp madalyası verildi. Ordu-yu Hümâyun'un tavsiyesi ile Dar'ül-Hikmet'ül İslamiye azası olarak atandı. 1922'ye kadar görevini yerine getirdi. 1923 yılında TBMM'nin daveti üzerine Ankara'ya gelen Nursî, Ankara'da aradığı atmosferi bulamaz. Van'a dönerek inzivaya çekilir ve daha sonraları bu dönüşünü Yeni Said'in başlangıcı olarak nitelendirir. Bu dönemde sosyal ve siyasi meselelerden uzaklaşır. En önemli vazifenin imanı kuvvetlendirmek olduğunu söyler. Şiddetle karşı çıktığı ama silah çekmediği Cumhuriyet idaresi tarafından bu dönem zarfında uzun yıllar sürgün, gözetim ve yer yer hapis hayatı yaşatılacak ve zorunlu ikamete tabi tutulacaktır. Büyük çoğunluğunun Isparta Barla'da yazıldığı Risale-i Nur külliyatının yazımı ve Nur Cemaati'nin oluşumu bu dönemde yaşanmıştır. 23 Mart 1960'ta Şanlıurfa’da vefat etti. Detaylı bilgi: tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursî