Vahşetin Çağrısı

Jack London

2020 34. kitabı
Okuduğum en güzel macera dolu bir kitaplardan biridir. Yaratılışımızdan mı yoksa bu dünya mı bizi değiştiriyor bilmiyorum ancak, bu dünya da cok kötü insanlar var. Konuşamayan bir varlığa bile şiddet uygulamak, hayvanların bile yapmayacağı bir olay. Böyle bir köpeğim olsun isterdim. Bu kitabın filmini yaptılar, önce kitabı okuyup sonra filmini izleyin, film adı "the call of the wild" iyi okumalar ve iyi seyirler
2019 37. kitabı
Beyaz diş ile benzerliğinden dolayı eleştirmiş okuyucular. İnsan ne yaşarsa, ne görürse ondan daha iyi ve hızlı ilham alır. Yazar içinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle, nereden para kazanabiliyorsa ona yönelmiş. Ben her iki kitabı da beğendim. Her iki kitabı da, anlatılan yere giderek (zihnimde) okudum. Göre göre okudum yani.
2020 14. kitabı
Jack London bir köpek üzerinden insanları, hayvanları, kavgaları, hırsları çok güzel bir şekilde anlatmış. Kitabın ismini eseri bitirince inceleme gereği duydum çünkü biraz tuhaf geldi. Ve gördüm ki sanırım Vahşetin çağrısı ismi orjinal ismi pekte karşılamıyor "The Call of the Wild" vahşi yaşamın çağrısı vb gibi daha farklı şekilde çevrilebilir miydi bilmiyorum. Sanki eser bir köpeğin günlüğü gibi yaşam boyunca duyduğu acıları, kavgaları, sevgiyi anlatıyor ve insanların ne kadar vahşi ve de ne kadar merhamet dolu olduğunu gözler önüne seriyor. Sahi kötü olan nedir? İyi olmak gerçekten zor mudur? Merhamet kime yada neye edilir, edilmelidir?
2020 58. kitabı
Usta yazar Jack London, “Vahşetin Çağrısı” kitabında Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinden, “coğrafya kaderdir” kavramına, sevginin gücünden hırsın götürdüklerine kadar tüm kavramları çok yalın ve anlaşılır şekilde aktarmayı başarmış. Güzel kitap !
2020 1. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2020 14:07
Buck ile başladığımız bir macera bugün sona erdi.Bir köpeğin üzerinden insanoğlunu da kapsayan gelişim, kendini buluş serüveni.Sessiz sakin, uysal bir ev köpeğiyken kendi özünde olan vahşi yaşama itilen Buck'ın yaşadığı zorluklar,acılar, liderlik savaşları, sopa ve diş yasasını özümsemesi, gerçek dostluğu buluşu, ilk hatıraları, bilinmezliklerdeki mutluluğu ve türünün en muhteşemi oluşu ilmek ilmek ruhumuza işleniyor.Buck ile kendimi de sorguladığım, yaşadığım toplumu yargıladığım kısa ve öz güzel bir süreçti benim için. İyi ki kısa sürede olsa Buck'ı tanıyıp hayatıma almışım. Güzel çocuğum, iki şeytana bedel ruhum tekrar görüşmek üzere.
2020 70. kitabı
Jack LONDON'un ilk kitabı okumuş bulunmaktayım. Beyaz dişide okuyacaklarim arasına ekledim. 1990 larda yoğun bir şekilde karşımıza çıkan western kuşağının bir benzerini ifade eden ""altına hucüm " dönemi bütün çarpıklıklariyla " Buck" üzerinden anlatılmış. Akıcı bir üslubu var. Aksiyon sürekli size takip et diyor. Günlerimizi alacak bir kitap değil. Sadakat ve güç ustaca işlenmiş. Teşekkürler Jack LONDON.
2022 1. kitabı
Jack London’la Demir Ökçe kitabıyla tanıştım. Benim için gerçekten muhteşem bir kitaptı. Daha sonra Martin Eden ve Beyaz Diş kitaplarını da beğenerek okudum. Vahşetin Çağrısı kitabı genellikle Beyaz Diş kitabını anımsattı bana. Jack London’un hayvanın gözünden anlatımı beni etkiledi. Başarılı bir yazar ve başarılı kitapları var. Eğer Beyaz Diş kitabını okuyacaksanız Vahşetin Çağrısı kitabını önce okumanızı öneririm.
Yabanın Çağrısı
2020 3. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2020 13:01
Bir evde sakin bir hayat sürerken kaderin başına getirdiği bir çok olay sonucunda adım adım yaban hayata doğru uzanan bir köpeğin hikayesini anlatan Jack London romanı. Kitapta kendinizi köpeğin yerine koyup onun bakış açısıyla dünyayı ve hayatı betimlemesini, duygularını ve düşüncelerini okuyorsunuz. Aslında kitabın esas adı "call of the wild", bunu vahşetin çağrısı yerine "yabanın çağrısı" olarak çevirmek çok daha doğru olurdu keza kitapta vahşetle alakalı birşey yok.
·192 syf.·
2019 56. kitabı
Yazarın kedi köpekle ne alıp veremediği var bilmiyorum ama Tanrılar ve Köpekler'den sonra bu eserinde de bir köpeğin yaşam mücadelesini anlatıyor. Evcil bir hayvan olan Buck, doğup yetiştiği yaşamından bir anda koparılıp hem yaşam mücadelesi hem de ilginç maceralar silsilesiyle karşı karşıya kalışını ele alıyor eser. Eser şayet teşbih üzerinden gidiyorsa, güçlülerin, zayıfların ve yönetenlerin durumunu pekala iyi analiz etmiş. Yazarın bu eserinde de hayvanların vahşi doğa koşulları üzerindeki içgüdülerinin nasıl değiştiğini ve sadakat duygusunun bu hayvanlarda ne denli kuvvetli olduğunun en önemli örneklerini sunuyor okura. Dönemin Amerikasının ekonomik ve sosyal yaşamından da kesitler mevcut eserde. Tanrılar ve Köpekler eseriyle bir çok ortak yanı bulunuyor eserin. Bunca eser yazmanın kendi kendini artık tekrarlama hatasının doğurduğunu yazar fark etmemiş olsa gerek, ama okur bunu pek ala fark edebilir.
2017 41. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2017 23:25
Fatih Terim gibi 'Nerede kalmıştık?' diyerek başlamam gerekiyor bu incelemeye sanırım. Neden böyle başlamam gerektiğini anlatacağım birazdan. Çünkü benim için zor bir inceleme olacak... Zor, çünkü peş peşe yaptığım hatalar zinciri yüzünden bir yandan kapana kısıldım, diğer yandan, yani olumlu tarafından bakarsak, iyi de bir okuma deneyimi kazandım. Şimdi biraz ayrıntıya inersek, size durumu şöyle özetleyebilirim; Jack London, zamanında birbirine çok benzeyen iki kitap yazmış. Biri incelememize konu olan Vahşetin Çağrısı , diğeri ise bu ayın başlarında okuduğum Beyaz Diş adlı eseri. London hayranları darılmasın ama, bana sorarsanız iki kitap birbirinin tekrarı... Yani ikisi de bir köpeğin hikayesini anlatıyor. İkisi de yazıldığı zaman itibariyle 'Gold Rush' (Altın Avı, Altına Hücum) adı verilen dönemden besleniyor ve o dönemde henüz çok yeni bir buluş olan evrim teorisinin ağır etkisi altında kaleme alınmış. Durun daha bitmedi, iki kitabın da konusu aynı coğrafi bölgede geçiyor. İki kitapta da kötü karakterler ve iyi karakterler aynı kalıptan çıkmış. Yani birindeki iyi veya kötü karakterleri diğer kitaba taşısanız, ya da köpeklerin hikayelerini değişseniz anlam olarak çok fazla bir kayıp yaşamazsınız. Kurguları neredeyse tıpa tıp aynı. Tek farkı, iki köpeğin kitap başlangıcı ve sonundaki konumlarının birbirinin tersi olması. (Spoiler vermemek için biraz dolaylı anlatmak zorunda kalıyorum, kusuruma bakmayın) Daha farklı ortak özellikler de sayabilirim ama bence yeterli bu kadar. Kısacası iki farklı köpek, iki farklı hikayede ama sanki birbirlerinin kokusunu alacak kadar yakın bir şekilde kendi geleceklerine doğru yol alıyorlar. Gelelim benim hatalar zincirime... Öncelikle yeterli ön araştırmayı
Vahşetin ÇağrısıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202443,2bin okunma

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.