Fantastik okumayı sevenler için gece evi serisinin 4. kitabı Vahşi'de macera hız kesmeden devam ediyor.
Gece evinde her şey zoey için karmaşık bir hal almaya başladı.
Kızımız ve arkadaşlarımızın başı bu defa fena halde dertte. Zoey her geçen gün güçlenirken bakalım bu defa gerçeğin karanlık yüzünü görebilecek mi?
Olaylar olaylar olaylar vahşi olmak da kızımıza çok yakıştı her ne kadar arkadaşlarının onu terk ettiğini düşünse de.
Keyifle okuduğum maceralarla dolu bir kitap gençlik, dostluk, Aşk Rüzgarları esmeye devam ediyor.
Keyifli okumalar.
VahşiP. C. Cast · Pegasus Yayınları · 20123,540 okunma
Vahşi kitabımızda ise Zoey Kızılkuş artık eskisi gibi değildir. Hayat ona çok şey öğretir. Arkadaşları aynı şekilde kendisinden uzaktadır. Kimse ona güvenmez ve arkadaşlık etmez. Şimdilik ona ölümden dönenler eşlik eder. Bu sırada da artık Neferet meydana çıkıyor ve yavaştan insanlara karşı savaşın fitilini ateşliyor. Zoey kızımızda bunun farkında fakat kime derdini anlatsın? Kim ona inanır?
Bu serinin yeri bende çok ayrıdır. Ne kadar sinir bozucu bazı yerleri olsada bence efsane bir seri. Fantastik türü seviyorsanız okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Şu an baskısı yok. Satışta değil. Ancak ikinci el bulabilirsiniz. Temin edebilirseniz okuyacağınız sinir bozucu ama kendine bağlayan aşırı iyi bir seri.
Yazarların zaman ilerledikçe kaleminin güçlendiğini görmek kitaba ve seriye sizi daha çok bağlıyor. Zoey ve arkadaşları artık bizden biri olduğu için Zoey'in yaşadığı kötü şeylerin en yakınımın başına geldiğini düşünmeme sebep oluyor. Kitapta yazarların önceki kitaplara atıfta bulunması kısa kısa söz etmesi iyi olsa da kitapları peş peşe okuduğum için hatırlamaya ihtiyacım yok gibi hissediyorum.
Zoey bu kitapta arkadaşlarını kaybetme noktasına gelse de arkadaşlarının onu affedeceğine inanıyor ve inandığı gibi de oluyor. Bu sefer kitapta yine erkek arkadaş sorunları olsa da diğer kitaplara göre daha az yer verilmiş. Artık konu gittikçe karanlıklaşıyor. Neferet çok büyük kötülük peşinde. Ve herkesi buna inandıracak gibi görünüyor. Zoey ve arkadaşları bu yalnız savaşta, Nyx; Tanrıçanın desteğiyle bir şeyler deneyebilecekler mi?
Heath'in durumu beni çok üzse de onun karakterinin kitapta böyle bitmeyeceğini düşünüyorum. Bunun nedeni belki de seriyi daha önce okumuş olmamdır. Zoey sen ne şanslı bir kızsın. İki muhteşem adam seni deliler gibi seviyor. Keşke bu kadar karmaşıklaştırmasan?
Spoiler İçerebilir.
Kitabımıza Zoey’in tripleriyle başlıyoruz. Kimse benimle konuşmuyor diye tabi ki. Etrafında sadece azılı düşmanı -eski- Afrodit ve kurtarmayı başardığı Stevie kalmıştı. Karanlıkta
P.C. Cast & Kristin Cast – Vahşi (Bir Gece Evi Romanı)
Serinin dördüncü kitabı Vahşi, olayların artık açık bir çatışma hattına oturduğu, güç mücadelesinin belirginleştiği bir devam halkası. Genç bir kızın vampir olarak dönüşüm süreci yalnızca kimlik arayışı olmaktan çıkıp, iyilik ve kötülük arasındaki bilinçli tercihlere doğru evriliyor.
Bu kitapta kahramanımız, kötülüğü seçen baş rahiple doğrudan karşı karşıya geliyor. Artık mesele yalnızca okul içi rekabet ya da duygusal karmaşa değil; ideolojik ve ahlaki bir çatışma söz konusu. Bu yönüyle seri daha karanlık ve daha ciddi bir tona geçiyor.
Ancak önceki kitaplarda olduğu gibi burada da romantik ve bedensel vurguların yoğunluğu dikkat çekiyor. Buna rağmen seri sürükleyiciliğini koruyor. İlk dört kitabı bir ayda bitirmiş olmam, merak unsurunun ve akıcılığın güçlü olduğunun göstergesi. Vampir temalı gençlik fantastiklerini sevenler için tempolu ve dramatik bir devam kitabı; fakat içerik hassasiyeti olan okurların bu yönü göz önünde bulundurması yerinde olacaktır.
Okuduğum en cringe doğa üstü varlıklar içeren kitaptı genel tema vampirler üzerine ama sahiden okurken komaya girdiğim bir yandan da eğlenerek okuduğum bir kitap genel bakış açıma göre daha ağır anlama kapalı ve derin kalemleri severim belkide o yüzden bana çok basit ve cringe geldi ama şahsen azıcık minicik şans verebilirsiniz sürüklemiyor ama emekletiyor .d
Genel anlamda beğensem de; “vazgeçilmezlerimden oldu” diyebileceğim bir seri oldu. Bu seri.
Muhteşem hızı ile devam ediyor hikayeler. Seri çok uzun ama insanı sıkmıyor. Ve olaylar insanı sürüklüyor. Zoey daha çok güçleniyor ve aşık oluyor aşkları arasında kalıyor vs.
VahşiP. C. Cast · Pegasus Yayınları · 20123,540 okunma
Serinin dördüncü kitabını hız kesmeden okudum. Bu kitap çok heyecanlıydı. Zoey önce arkadaşlarının ondan vazgeçtiğini sandı fakat durum öyle değildi. Arkadaşlarıyla birlikte ortaya çıkan yeni bir sorunla karşı karşıyalar. Bir sonraki kitap daha heyecanlı olacak.
VahşiP. C. Cast · Pegasus Yayınları · 20123,540 okunma
Kızı Kristin Cast ile en çok satanlardan Gece Evi Serisi yazarı ve New York Timesın yardımcı yazarlarından biri olmakla beraber P.C Cast paranormal romen ve fantastik yazar dalında da ödül almış biridir.Sürekli istekli ve ilginç öğrencileri tarafından ilhamla kuşatılan bir halk okulunda birinci sınıf üniversitede öğrencilerine eğitim vermektedir.P.Cyi ilham ile kuşatan başka bir kol ise vampir tamamlama okulu gibi fikirleriyle onun mükkemmel ajansı Meredith Bernstein olmuştur.İnsan psikolojisine güçlü bir kurgu daha eklemek gerekirse,onun biyolojik babasına da Gece Evindeki vampirlerin düntasını doğurduğu için teşekkürler etmek gerekir.P.C Scottie köpekleri ve berbat kedisi Patcht Poo the pud ile birlikte tulsada yaşamaktadır.