Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Duygusal Stresin Bedelleri

Vücudunuz Hayır Diyorsa

Gabor Mate

Vücudunuz Hayır Diyorsa Sözleri ve Alıntıları

Vücudunuz Hayır Diyorsa sözleri ve alıntılarını, Vücudunuz Hayır Diyorsa kitap alıntılarını, Vücudunuz Hayır Diyorsa en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Bastırılmış öfke, bozuk bağışıklığa yol açar.”
Bir şeyi reddetmek sizde suçluluk duygusu yaratırken, rıza göstermek ardında bir kırgınlık bırakacaksa suçluluğu tercih edin. Kırgınlık ruhun intiharıdır.
Sayfa 337Kitabı okudu
Reklam
Canım anneler :)
Anneler dünya gibidir orada durup sürekli bir şeyleri temin etmesi beklenir.
Hiç tereddütsüz denebilir ki, insanoğlu için en önemli stres kaynakları duygusal olanlardır.
“Dil üzerinde bir hâkimiyetim var. Asla bağırmam kimseye. Bağırmama gerek yok, çünkü nefesimi kontrol ederek doğru sözleri kurabiliyorum.”
Reklam
Ne yazık ki meçhulll
Hayatımı en derinlerde yatan doğrularıma göre mi, yoksa başka birisinin beklentilerini karşılamak için mi yaşıyorum?
Düşünen bir insanın ba­şına gelebilecek en kötü şey bu. Kendinizin, tüm içinizin ve dı­şınızın paramparça olduğunu hissedebiliyorsunuz.
"Nasıl ha­yır deneceğini öğrenmemiz engellendiğinde, bunu sonunda be­denlerimiz bizim yerimize hayır diyebilir."
Reklam
Kadın olgunlaşmamış bir adamla evlendiğinde
"Kadın olgunlaşmamış bir adamla evlendiğinde, kocasına aynı zamanda annelik de yapıyor ve bu yüzden çocuklarına genişlik ve enerjisi kalmıyor." -Gabor Mate, Vücudunuz Hayır Diyorsa, İletişim Yayınları, syf: 121
Kıssadan Hisse
Bilimsel tevazu, takdir edilecek bir şey olmakla birlikte, hastalığa sebep sonuç modeliyle yaklaşmak kendi başına bir yanılgıya yol açmaktadır. Sağlığın hastalığa dönüşme yollarını veya hastalığın nasıl yeniden sağlığa dönüştüğünü tanımlayamamaktadır. Sufi geleneğinde on ikinci yüzyıldan Nasrettin Hoca'nın şu ünlü hikayesi anlatılır: Hoca bir sokak lambasının altında ellerinin üzerine çömelmiş bir halde bir şeyler aramaktadır. "Ne arıyorsun Hoca?" diye sorar komşuları. "Anahtarımı arıyorum," diye cevap verir Hoca. Komşular da bu arayışa katılırlar, lambanın etrafındaki her yer dikkatlice karış karış aranır. Anahtarı kimse bulamaz. "Baksana Nasreddin Hoca," der sonunda biri, "tam olarak nerede kaybettin anahtarı?" "Evde." "Peki o zaman neden dışarda arıyorsun?" "Çünkü burada, ışığın altında daha iyi görüyorum." Mikroplar ve genler gibi ayrık sebepleri araştırmak daha kolay (ve mali açıdan daha karlı) olabilir, fakat daha geniş bir bakış açısından bakmadığımız sürece hastalıkların etiyolojisi hep bilinmez kalacaktır. Dışarıda, ışığın altında yapılan bir arama bize sağlığın anahtarını vermez; karanlık ve bulanık bir yer olan içimize bakmamız gerekmektedir.
Sayfa 318
Diabetes mellitus (şeker hastalığı) adı Yunanca "ballı idrar"dan gelir; zira bu hastalıkta aşırı şeker böbrekler tarafından kan dolaşımından süzülerek idrara karışmaktadır. Diyabette, pankreasın beta hücreleri, sindirilen yiyeceklerden elde edilen şekerin hücrelere sızması için gereken hormon olan insülini yeterince üretememektedir. Yüksek glukoz seviyelerinin doğrudan yarattığı fizyolojik riskler bir yana, diyabette vücudun birçok organına yönelen potansiyel tehlikeler de mevcuttur.
Sayfa 358
Gerçekten kafayı yiyordum, çünkü birlikte ne yapabilecegimizi bile ben düşünmek zorun­ daydım.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.