Silo Series, Book One

William Morrow Paperbacks
Orijinal Adı:
Wool
İngilizce

Yalanlarla yaşamak mı yoksa Gerçeklerle ölmek mi?
2026 10. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 23:39
Silo
Silo
son yılların en çok okunan bilimkurgu üçlemesinin ilk kitabı.
Hugh Howey
Distopya türünde yazdığı romanında Silo adını verdiği bu yer insanların saklanmak için kullandıkları bir sığınaktır.
2024 22. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 18:31
Uyarlanmış dizisini izledikten sonra devamını merak ettiğim için okuduğum bir kitap. Bir distopya. Diziyi izlemeden olayların gerçekleştiği ortamı (siloyu) tam olarak zihninizde betimlemek biraz güç olabilir. Yani kitapta en azından silonun genel görünümü,merdiven biçimi ile ilgili görsel bir şema verilebilirdi. Üç kitaplık bir seri olduğunu düşündüğümüzde okunması gereken bence ilk kitap bu. Normal zaman akışında siloların oluşumu "Vardiya" isimli, seriye ait diğer bir kitabında olsa da ilk olarak Siloyu okumak bence Vardiyadaki durumları anlamada daha bağlayıcı olacaktır. Olay atmosferi, kurgu ve karakterler bence güzel ve merak uyandırıcı. Şahsen ben diziyi tükettikten sonra yeni sezonu beklememek için Siloyu okudum ve diğer kitapları da okuyacağım. Çünkü sürekli merak uyandıran ve soruların cevaplarını aradığınız bir evren.
İnceleme
SiloHugh Howey · Monokl Yayınları · 2014866 okunma
2023 15. kitabı
İlkokulda 'Harry Potter', ortaokulda 'Sherlock Holmes' ile 'Açlık Oyunları', lisede 'Yüzüklerin Efendisi' ve son olarak üniversitedeyse 'Dune' serisi
İnceleme
2023 4. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 23:29
Seri hakkında 3 ay önce tesadüf eseri bir paylaşım görmüş ve konusu hoşuma gittiği için de hemen siparişimi vermiştim. Geçen yıl bilimkurgu okuma oranım düşük olduğu için 2023 yılında bilimkurguya
SiloHugh Howey · İthaki Yayınları · 2020866 okunma
Diziden bir tık daha iyi
2025 1. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 17:00
Müthiş bir kurgu. Devamı da varmış ama henüz onları okumadım. Dizisini önceden izlemiştim, ikisi de hemen hemen birbirine yakın. Diziyi beğenenler kitabı da muhakkak beğenir. He hangisi daha üstün, tabiki kitabı.
2025 24. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 16:49
Distopya-bilim kurgu türünü sevenler için çok güzel bir kitap. Arkadaşımın önerisi ile merak edip okudum, dizisi olduğunu da söylemişti ama ben önce kitapları okumayı tercih ediyorum her zaman. Kitabı okurken anlattığı dünyayı kendi kafamda tasarlamak daha çok hoşuma gidiyor çünkü. Bu kitabı okurken de aynı şeyi yaptım, yazar o kadar güzel anlatmış ki böyle bir hayal gücü olamaz diyorsunuz. Okurken asla sıkılmadım o yüzden. Dune serisini bilen bilir, bence bu kitabı okumak ondan çok daha kolaydı. Cümleler çok daha kısa, anlatım çok daha açık ve heyecanlandırıcı. Kitapta dışarıda yaşaması imkansız bir dünya, bu yüzden inşa edilen ve derinlere doğru ilerleyen silolar, uyulması gereken kurallar ve kurallara uyulmadığı takdirde yapılan temizlik anlatılıyor. Eşinin temizliğe gönderilmesi ile araştırma yapmaya başlayan Holston, yanlış bir şeyler keşfeder ve temizliğe gönderilir. Bu davayı araştıran Juliette ana karakterimiz silonun gerçeklerini- en tepedekilerin yalanlarını- yavaşça açığa çıkarır.
2026 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2026 01:58
“Good night to everyone, my friends and my 1K family) Evet, ilk olarak hepinize muhteşem ve bol kitaplı, okumalı bir yıl arzu edirəm) Ve 2026 'nın ilk kitabı Hugh Howey'in triologiyasından
SiloHugh Howey · Monokl Yayınları · 2014866 okunma
2026 76. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 12:17
Bayıldımmm bitmesin istedim çok şükür ki devam kitabı var. Yeraltında bir yaşam olduğunu düşünün ve bir öğreniyorsunuz ki aslında yalnız değilsiniz. Sizin gibi başka insanlar da varmış, başka silolarda varmış ama hayatta kalmanız için üç maymunu oynamanız gerekiyormuş. Biri cesaret ediyor, sorguluyor ve olaylar başlıyor…. Şahaneydi…
Dizisi iyi
2024 405. kitabı
Sonraki kitaba geçmeden hazır herşeyi hatırlıyorken inceleme yazıp aklımdaki notları aktarayım. Benim yazdıklarım genelde detaylı incelemelerden çok yorum ve dikkatimi çeken noktaları yazmak üzerine
2020 89. kitabı
Ben bayıldım , harikaydı, türü çok sevip , sürekli okuduğumdan dolayı , kurgu ve yok oluştan sonra yaratılan dünya çok hoşuma gitti. Her distopyada olduğu gibi sonu gelmiş dünya ve yaşam mücadelesi veren bir grup ,alt-üst ilişkisi içerisinde belirli görevlerle yaşamlarını sürdürmekte. Kitabın 200-250 sayfası olguyu anlamak ve cinayetleri çözmekle geçiyor bu türü ilk okuyacaklar için biraz sıkıcı gelebilir ama sevenler için olaylar nasıl açılacak merakı ile güzel bir beklentiyle geçiyor. 250’den sonra bilinmeyen ya da gizlenen gerçeklerle karşılaşıyoruz ve işin boyutu değişiyor. Silo alt katlara doğru yaşamı sürdüren girişimlerin sırasıyla oluşturduğu alanlardan oluşuyor. Aklı çalışan insanlar en altlarda çalışıyor( isyan başlatmasınlar diye) yöneticiler en üstlerde yaşıyor. Başkarakterimiz Juliet , Silo Şerifi öldükten sonra Başkanın özel isteğiyle şerif oluyor. Önünde duran birçok gizemli dosyayı araştırırken bazı zeki arkadaşlarının ortak aklıyla dönen dolabı çözüyor. Yeni başkan tarafından temizliğe gönderiliyor. Temizlik ise silonun dış görüntüleri görmeye yarayan kameraların ekranlarını temizlemek , dışarı temizliğe giden geri dönemiyor oksijen bitiyor. Dediğim gibi Juliette zeki bir kız dışarı çıktığında yaşadıklarını okumanızı isterim. Spoiler vermemem lazım ama beni en çok etkileyen çıktıktan sonra olanlar oldu. İkinci kitap #vardiya hemen okuyacaklarım arasında aşırı heyecanlıyım.