Sinan Akyüz
Her biri yayınlandığı dönemin çok satanlarından olmuş Etekli İktidar, Bana Sırtını Dönme ve İki Kişilik Yalnızlık adlı kitapların yazarı Sinan Akyüz, günümüz ilişkilerini her yönüyle sorgulayan yeni bir kitapla karşınızda. Yatağımdaki Yabancı'yı okuyunca ilişki oyunlarını ve dürüstlüğün gücü hakkında sıra dışı bakış açılarını keşfedeceksiniz. "Ne düşünüyorsun? Haydi başla anlatmaya . Bu işin sonunda acı çekeceğimi bilsem de seni dinleyeceğim. "Bilmem. Hiç konuşmasak mı acaba? Dürüst olmak göründüğü kadar kolay değildir. Çoğu zaman kelimeler insanın boğazında düğümlenir. Anlatmak istersin ama o kadar kolay anlatamazsın." Aşkta dürüstlük ne kadar mümkün? Ya da mutlu olmak için dürüstlük şart mı? Saklanmış sırlar söylenirse ilişki daha mı güçlenir? Yoksa dürüstlüğün bedeli yalnızlık mıdır? Evli bir çift, bir gece, birbirine karşı sınırsızca dürüst olmaya karar verirler. Gece karanlığında riskli bir oyun başlar. Sahne, bir yatak odasıdır. Başrollerde bir kadın, bir adam ve "gizlenmiş gerçekler" vardır. İtiraflar ardı ardına gelmeye başlar.  Acaba bir ilişki bu itiraf yükünü taşıyabilir mi? Bir denemedir yaşananlar: "Acaba kırıp dökmeden, acı vermeden, yabancılaşmadan aşkta dürüst olmak mümkün mü?
Kitabın Konusu:
190 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Şubat 2015

Cesaret edebilirmiyiz…
Puan vermedi
Aşkta dürüstlük ne kadar mümkün? Ya da mutlu olmak için dürüstlük şart mı? Saklanmış sırlar söylenirse ilişki daha mı güçlenir? Yoksa dürüstlüğün bedeli yalnızlık mıdır? Evli bir çift, bir gece, birbirine karşı sınırsızca dürüst olmaya karar verirler. Gece karanlığında riskli bir oyun başlar. Sahne, bir yatak odasıdır. Başrollerde bir kadın, bir adam ve "gizlenmiş gerçekler" vardır. İtiraflar ardı ardına gelmeye başlar. Acaba bir ilişki bu itiraf yükünü taşıyabilir mi? Bir denemedir yaşananlar: "Acaba kırıp dökmeden, acı vermeden, yabancılaşmadan aşkta dürüst olmak mümkün mü?
Puan vermedi
Sinan Akyüz normalde çok sevdiğim bir yazar her kitabı beni cok etkileyip bi çırpıda bitirmemi sağlar ama bu kitabi için aynı şeyi söyleyemem. Sürekli aynı döngü içerisinde olan olaylar belli bi sayfadan sonra sıkmaya başladı. Sonu başından belliydi bence daha sürprizli bir şekilde bitebilirdi yine de Sinan Akyüz okumaya değer :)
10/10 puan verdi
Yatağımdaki yabancı Önemli olan işte budur. Bir insanı hataları ile sevmek  kabul etmek.. ( sayfa 122 ) Ne de güzel dediniz ama kitap bitene kadar beni yıkıp kavurdunuz. 161 sayfayı tek geceye nasıl sığdırdıniz Adam ve Kadın arasındaki gizli sakli sırlar, Açığa çıkan acı gerçekler. Peki ya sen 'Sevdiğin insana karşı hiç düşünmeden tüm çıplaklığı ile hayatını anlatır miydin?' Okunası en güzel ve en heyecanlı Sinan Akyüz eserlerinden bir tanesi..
4/10 puan verdi
Sinan Akyüz’ün Yatağımdaki Yabancı romanı, evlilik içinde aldatma, ihanet ve bireyin içsel çöküşü gibi sert temaları ele alıyor. Yazar, bu kitapta da duygusal krizleri ve toplumsal normlara sıkışmış ilişkileri merkeze alıyor. Kitap, karısı tarafından aldatılan ve bu gerçekle yüzleşmek zorunda kalan bir adamın gözünden anlatılıyor. Karakterin yaşadığı şok, öfke, intikam arzusu ve içsel hesaplaşma etkileyici bir şekilde aktarılmış. Akyüz, erkek bir karakterin duygusal kırılmalarını, önyargılarını ve çaresizliğini realist bir dille gözler önüne seriyor. Bu açıdan bakıldığında roman, erkek merkezli bir iç döküş hikayesi. Ancak kitapta bazı zayıf noktalar da var. Karakterler zaman zaman tek boyutlu kalıyor. Kadın karakterin motivasyonları derinlemesine işlenmemiş; daha çok bir olay unsuru gibi sunulmuş. Yani ihanetin psikolojik arka planı fazla kurcalanmıyor. Bu da romanın mesajını biraz sığlaştırıyor. Dili yine akıcı, olaylar sürükleyici. Okuyucuyu sürekli bir merak içinde tutan yapısıyla roman bir oturuşta bitirilebilecek türde. Akyüz’ün anlatımı samimi ama yer yer fazla ajitatif ve didaktik tonlara kayabiliyor. Sonuç olarak Yatağımdaki Yabancı, aldatma ve güven temaları etrafında dönen bir “ilişki dramı” arayanlar için çarpıcı bir kitap. Ancak daha çok duygusal etki yaratmayı hedefliyor; karakter derinliği ya da psikolojik çözümleme açısından çok şey bekleyen okurları tam anlamıyla tatmin etmeyebilir.
Puan vermedi
İncir Kuşları... İlk defa okurken ağladığım bir kitap... Böyle güzel bir kitap yazan bir yazarın güzel olmayan kitabı olmaz diyip yavaş yavaş tüm kitaplarını okuma fikrine kapılıp başladım bu kitaba. Gel gör ki bir yazarın her kitabı güzel olmuyormuş. Bu kitap hangi amaç üzerine yazıldı bilmiyorum. Elbette herkesin sırrı vardır en yakınındakinden bile gizlediği. Ve bu gayet normal bir durum. Birini geçmişiyle yargılamak bize düşer mi? Bir kitapta anlam arayışı olmayanlar sevebilir belki ama ben okurken sinir krizleri geçirdim. Size de iyi okumalar dilerim.
5/10 puan verdi
İncir Kuşları ve Yağmurun Gelini gibi mükemmel kitapları olan Sinan Akyüz böyle bir kitabı neden yazmış. Anlamadım. Kitabı bitirirken çok zorlandım. Ama eski kitapları hatrına bitirdim. Gözleri Tamamen Kapalı filmini izleyen ve ikinci evliliklerini yapan bir çiftin kendi geçmişlerini birbirlerine anlatması ve aslında birbirlerini hiç tanımadan evlenmeleri.
Yatağımdaki YabancıSinan Akyüz · Alfa Yayıncılık · 20171,139 okunma
YA EN İYİ TANIDIĞIMIZI ZANNETTİĞİMİZ İNSAN ASLINDA BİZR BİR YABANCIYSA?
7/10 puan verdi
3/5 Kitap bana resmen bu şarkı sözlerini hatırlattı “Hangi mum yanar ki yatsıya kadar? Bana söz ver, bir yemin et sakla mezara kadar.
10/10 puan verdi
Mutlu hafta sonlarıniz olsun inşaALLAH Bu gun tek solukta okudugum kitaplardan biri ile geldim eminim kitabı elinize alır almaz uykusuz bir gecenizin ardına bırakıp tek seferde okuyacaksınız . Sinan akyuz bu eserinde stanleykubrick,in EYES WIDE SHUT filminden yola cikarak harika bir eseri kaleme alip okuyucuya aktarmistir. Gelelim filmin konusuna...evli bir cift bir gece ansizin bir birine karsi cok durust olmaya karar verirler. Ve gecenin zifiri karanlığı cöktüğünde riskli bir okadarda gizemli bir oyun başlar. Basrolunde bir kadın ve bir erkeğe gizlenmis her satiri merak dolu gercekler saklanmıştır. Gece ilerledikce itiraflar ardi ardina gelmeye başlar fakat kari koca bir birine tamamen yabancidir anlatilan her hikayede yada gecmisin izleri diyelim. Peki bir iliski bu denki buyuk ve aci itirafların yukunu tasiyabilirmi.aslinda kitaplara siginan ne cok gercek var susman zorunda kaldigimiz yada kaybederim korkusu ile sustugumuz. Acaba kirip dokmeden,acı vermeden,yabancilasmadan aska durust olunabilirmi.......?
5/10 puan verdi
Hikaye güzel olmasına rağmen, basit, kısa, gereksiz tekrarlarla geçen diyaloglar sıkıcı hale getirmiş. Okunmasa da olur denebilir ama amatörce de olsa yazarın emeğine saygı için başladığım kitabı bitirdim.
Yani bilemedim
Puan vermedi
Kitap sadece 1 geceyi anlatıyor. Evet 256 sayfada yalnızca bir gece anlatılıyor. Bir çiftin gece izlediği filmden etkilenerek o gece birbirlerine dürüst olup hayatlarındaki sırları birbirlerine anlatıyorlar. Yani genel olarak güzel bir kitap ama okuyacak çok çok daha güzel kitaplar var bence.

Sinan AkyüzYazar · 22 kitap
Nisan 1972'de Iğdır'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Yirmi üç yaşında gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde çalıştı. Daha sonra gazeteciliğe ara verip Almanya'ya gitti. Bir süre sonra tekrar İstanbul'a döndü. 1996'da Sabah Gazetesi'nin dergi grubunda çalışmaya başladı. O dönem fotoğrafla tanıştı. Birçok yayın organına moda ve portre fotoğrafları çekti. 1999'da Sabah Gazetesi'nin hafta sonu eklerinde çalışmaya başladı. 2001'de fotoğrafçılık mesleğine ara verip ağırlıklı olarak kitap yazdı. 2006 yılında ise Takvim Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. Şu anda Takvim Gazetesi'nde köşe yazılarına devam ediyor. Ayşen Akyüz ile evli olan yazar, ikiz erkek çocuk babası.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.