Yellowface

Yellowface
Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce

Yazar Olmak, Yazar Kalmak, Yazar Çalmak...
2025 10. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 23:53
Sarı Yüz, sıradan bir kurmaca kitap değil, Kuang’ın derdi de zaten öylesine bir roman yazmak değil, her satırda bunu hissediyoruz. Yazarın daha önce herhangi bir kitabını okumadım, okumaya merakım
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma
Bazen Edebiyat Bile Masum Değildir.
2025 79. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 14:59
Sarı Yüz
Sarı Yüz
, genç ve başarısız bir yazar olan Juniper’ın, ansızın ölen başarılı yazar arkadaşının elyazmasını sahiplenip kendi eseriymiş gibi yayımlatmasıyla başlar. Ancak bu “başarı” süreci yalnızca
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma
Saçma sapan incelemeler vol bilmem kaç
2025 56. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2025 18:06
Çok ortada kaldığım bir kitap, tamamen nötürüm. Çok basit bir dille yazılmış edebi bir kalitesi yok bence. Ama; son zamanların özeti gibi, reklamın iyisi kötüsü olmaz, ne yaparsan yap süreci idare edebildiğin sürece kazanan sen olursun. Ahlak dediğimiz şey ne ki sen yeter ki kendini haklı gösterecek bahaneler bul vs vs... Rezillik mi o da ne? Bu çağda herşey olabilirsin ama rezil asla(!) Gibi gibi söylemelerin ne kadar haklı olduğunu gösteren hatta kanıtlayan bir içerik. Okunması kolay, akıcı. Hadi şunu bian önce okuyup bitireyim bakalım sonunda ne olmuş dedirtiyor. Çok satanlarda, okunanlar da olmayı hak ediyor mu derseniz, Allah'ım bu nasıl bir kitap diyip 3 -5 kez okuduğum kitapların bu dünyada yer ve değer görmediğini hatırlayıp, tam da kitabın içerisinde anlatıldığı gibi bu çağ reklam çağı, popülerlik algoritmaları çok farklı çalışıyor ve benim kafam bunlara basmıyor. Gene karma karışık tam bir disleksiden bekleneceği gibi bir inceleme oldu. Lütfen okuyan olursa incelememi ve kitabı da okumuşsa düşüncelerini paylaşırsa mutlu olurum
2025 45. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2025 17:21
Tamam, itiraf ediyorum: İnternette çok pohpohlanan kitapları bir daha hemen almayacağım diye kendi kendime söz verdikten sonra, internetten kitap alışverişi yaparken sepetimi indirim için gerekli
2025 31. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2025 08:29
Ana karakterimiz Athena. Ama aslında Junie. Ama aslında yazarın kendisi mi? Ama aslında... Aman neyse. Yani kitap öyle bir “ben kimin hikâyesiyim” sorusuna giriyor ki, biz okurlar da bir noktada kimliğimizi falan sorguluyoruz. Ben kimim? Ben bunu niye okuyorum? Bu neyin intihali, neyin izdihamı? Bak mesela, Athena bir gün geliyor, Asya kökenli ama beyazlar gibi yazıyor, sonra siyah gibi konuşuyor, sonra Latin gibi dert yanıyor. Derken herkes “ne orijinal yazmış” diyor. Meğer kızın yaptığı şey: Ctrl+C ve utançsız Ctrl+V. Yazar R.F. Kuang diyor ki aslında: “Siz kültür diyorsunuz ama o kültürü önce paketliyor, sonra satıyor, sonra da üstüne isim yazıyorsunuz.” Kitabın en bomba özelliği: Kendi kendini gömüyor. Yani yazarı da karakteri de öyle egolu ki... Birbirlerini yerken biz “ay çok iyi yazmış ama ya” diye arkada dedikodu yapıyoruz. Sonuç olarak... Bu kitap bir roman değil. Bir sahne gibi. Bir edebiyat dünyası dramı. Bir “yeter ya artık şu ödül törenlerinde ağlamayın” isyanı.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma
Sarı Yüz çok satanlar listesinde olmakla haklı mı?
·303 syf.·
2026 6. kitabı
"Hakikati hakikaten dile dökmeden söylemenin bir yolu olur. Ve hepsinin ötesinde, eğlendirir." R. F. Kuang Bu cümle masum olmadığı gibi, kitabın anahtarı...
Alıntı
2025 34. kitabı
Ne The New York Times bu kitap için 21. yüzyılın en önemli kitaplarından biri diye yazarken utanmış ne de kitabın kapağında bu yazıya yer verirken kapak tasarımcısı utanmış ama ben okurken yer yer
2025 58. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2025 16:39
Seneler önce “Çok Güzel Hareketler Bunlar”da izlediğim Oğuzhan Koç ve Eser’in oynadığı bir skeç vardı. Eser tiyatroda başarısız olduğu için bunalıma girince, Oğuzhan da ona kendisinin yazmış olduğu
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma
Allah'ım kıskanç insanın şerrinden sana sığındım
2025 60. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2025 18:54
Ünlü bir yazar olan Athena Liu her şeye sahipti. Arkadaşı June Hayward ise kelimenin tam anlamıyla bir hiçti.
2025 36. kitabı
Öncelikle yazar yirmi dokuz yaşında olmasına rağmen epey donanımlı. Georgetownlar Cambridgeler Oxfordlar havada uçuşuyor. Nasıl bir eğitime adanmışlıksa hayranlık duymamak elde değil. Aldığı ödüller

R. F. KuangYazar · 5 kitap
Rebecca F. Kuang, Marshall Bursiyeri, çevirmen ve ödüllü, #1 New York Times çok satan yazarıdır. Cambridge'den Çin Çalışmaları alanında MPhil ve Oxford'dan Çağdaş Çin Çalışmaları alanında MSc derecesi var; şu anda Yale'de Doğu Asya Dilleri ve Edebiyatları alanında doktora yapıyor.