Ülkenin başındaki adam hırsızlık yaparsa milletvekili de bakan da emniyet müdürü de daire müdürü de hırsızlık yapar. Hal böyle olunca bakkal Meşedî Hasan’dan ne bekleyecektik ki? Bakkalın bozuk meyveyi çöpe atmasına şaşarım! Ama ucuz satmaya da razı olmaz. Bütün bu şeyler zincirleme biçimde birbirine bağlı. Köklü reformlar yapılmalı. Aksi halde hamilelere üzülmek, yetimlere ve yoksullara yardım toplamak hayasızca bir gösterişten başka bir ley olamayacaktır.
Sayfa 94·Kitabı okudu
Edebiyat
Reklam
Canının her milimetre karesine varıncaya, bir canlı imgeni gökyüzlerinde gezdirmek geçer içimden. lUlan dünya insanları, ulan ibneler, bakın işte bu Ley-lâdır!) diye bağırırdım hem.
Robert Ley (Alman Emek Cephesi Başkanı)
"Almanların zihinleri üzerinde o denli ustalaşacağız ki, özgürlük anı olarak rüyalarından başka hiçbir şeyleri kalmayacak."
Sayfa 78 - Doğan Kitap 39. Baskı / Mayıs 2023·Kitabı okudu
“Şu yaşananları bir kitapta okusaydım oturur ağlardım Harry.Oysa bunlar brnim başıma geldi ve her ley bana öyle inanılmaz geliyor ki bir damla gözyaşım akmıyor.”
Sayfa 115·Kitabı okuyor
Ah Nastenka! Sonuçta hüzünle yalnız kalır insan, tam anlamıyla yalnız ve hatta yazıklanacak bir şey bile olmaz... Çünkü kaybolup giden her şey, her ley hiçtir, aptalca, yuvarlak sıfır, yalnızca hayaldir!
Edebiyat
Reklam
Reklam