Necef âlimlerinden Seyyid Hüseyin Musevi şunları aktarmaktadır: "Bil ki İran'ın Kaşan kendinde Bağ-ı Feyn denen mevkide bir meçhul asker anıtı vardır. Burada Ömer (ra)'ın katili Ebu Lü'lü Firuzi el-Farisi el-Mecusi'ye has, uydurma bir türbe yapılmıştır. Türbeye "Baba Şücauddin Türbesi" adı verilmiştir. Baba Şücauddin in-sanların Ebu Lü'lü'e verdikleri isimdir. Bu türbenin duvarına Farsça yazılarla "Ebubekir'e ölüm, Ömer'e ölüm, Osman'a ölüm" yazıları bulunmaktadır. Bu türbe Iran Şiası tarafından ziyaret edilmekte, içine paralar ve çeşitli yardımlar atılmaktadır. Ben bu türbeyi bizzat gördüm. İran Irşad Bakanlığı bu türbenin genişletilmesi ve yenilenmesi çalışmalarını bizzat yapmış bulunmaktadır. Bununla da kalmayıp türbenin resmini kartpostallara da koymuşlardır.
691 - (Ayrıntılı bilgi için şu esere müracaat ediniz: Tarihu Keşfi'l-Esrar ve Tebrietu Eimmeti'l-Ebrar, s. 94.)Kitabı okudu
"İnsan tabiatta saf ve temizdir. Daha sonra onu cemiyet kirletir, bozup, kötü kılar."
(J. Jack Rousseau)
"Her doğan İslam fıtratı üzere doğar. Daha sonra anası babası onu Yahudi, Hıristiyan, veya Mecusi yapar."
(Hz. Muhammed (SAS))
Sayfa 145 - M. Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları No: 27 5. BaskıKitabı okuyor
Müslümanlar harem, selamlık, çarşaf, peçe gibi adetleri Hristiyan Bizans'a Mecusi İran'dan almakta iken, Batı Avrupa'da kadınlar sosyal hayata gidiyorlardı.
---
!! Spoiler içerir !!
Öncelikle bu esere roman ya da hikâye demek tam olarak doğru olmaz; ikisinin ortasında bir yapıya sahiptir. Başta kafa karıştırıcı gibi görünse de, sonrasında anlaşılması oldukça mümkün bir eserdir.
İbn-i Abbas;
"Allah'ın yarattıklarından kim olursa olsun hatta Mecusi bile olsa selamına cevap ver.Çünkü Allah Teâlâ;'Size bir selam verildiğinde ya daha güzeli ile veya dengi ile karşılık verin.' buyurmaktadır."