Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Dikkat ediniz! Hâlis din ancak Allah'ındır." (Zümer; 3) "Ancak yaptıklarından tevbe edip hâllerini düzeltenler ve Allah'a sarılıp dinlerini Allah için hâlis kılanlar müs- tesna..." (Nısâ: 146) "Onun için her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse, salih bir amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadette hiç kim- seyi ortak etmesin." (Kehf: 110)
"Kim bir kötülük yapar veya nefsine zulmeder de sonra Allah’tan mağfiret dilerse, Allah’ı Gafur ve Rahim olarak bulacaktır." | Nisa/ 110
Reklam
🌱 NEFS 🌱 ⁠●⁠ Çok kıymetli olmak, cimrilik etmek, haset etmek, nazar etmek, kadın âdet görmek, layık görmemek anlamlarındaki "n-f-s" kökünden türeyen nefs (çoğulu, enfüs ve nüfüs) sözlükte ruh, can, akıl, insanın şahsı, bir şeyin varlığı, zatı, içi, hakîkati, beden; ceset, kan, azamet, izzet, kötü söz, bir şeyin cevheri, arzu ve istek
“Bil ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Kendi günahın için, erkek kadın müminler için Allah’tan af dile. Ne yapacağınızı ve yerinizin neresi olacağını Allah bilir.” (Muhammed, 47/19) Mesaj: 161. Mümin her fırsatta tövbe ve istiğfâr eder. 162. “Kim bir kötülük yapar yahut nefsine zulmeder de sonra Allah’tan kendini bağışlamasını dilerse, Allah’ı çok bağışlayıcı, çok merhametli bulur.” (Nisâ, 4/110)
Sayfa 507Kitabı okudu
Kim bir kötülük işler, yahut nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan bağışlanmasını dilerse, Allah'ı bağışlayıcı ve esirgeyici bulur. ( Nisa Suresi 110. Ayet )
Muhammed b. Münteşir anlatıyor: Adamın biri, Ömer b.Hattâb'a: "Ben, Allah'ın kitabındaki en ürpertici âyeti kesinlikle biliyorum." deyince, Hz. Ömer (r.anh) kamçısıyla adama vurdu ve: "Ne diye âyetler üzerinde bu kadar inceleme yaptın da onu öğrendin?" dedi ve gitti. Ertesi gün, Hz. Ömer (r.anh) o şahsa: "Dün bahsettiğin âyet hangisidir?" diye sordu. Adam da, "Allah'ın vadettiği bu mükâfat, ne sizin temennileriniz ne de ehli kitabın temennileri ile elde edilir. Kim kötü iş yaparsa onun cezasını bulur ve Allah'tan başka, kendisini o azaptan kurtaracak ne bir hâmi, ne de bir yardımcı bulabilir." (Nisâ, 4/123) âyetini okudu ve: "Demek ki, içimizden kötülük yapan herkes cezasını çekecek." dedi. Hz. Ömer (r.anh): "Bu âyet indiğinde o kadar üzülmüştük ki, ne yediğimiz yemeğin ne de içtiğimiz suyun tadını alabiliyorduk. Derken, Allah kurtuluş kapısını araladı ve şu âyeti inzâl buyurdu: Kim kötülük eder veya günah işleyerek nefsine zulmeder de sonra Allah'tan af dilerse, Allah'ı gafûr ve rahim (affı ve merhameti bol) bulur." (Nisâ, 4/110) dedi.
Sayfa 265Kitabı okudu
Reklam
Nisâ
‌ يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَث۪يراً وَنِسَٓاءًۚ وَاتَّقُوا اللّٰهَ الَّذ۪ي تَسَٓاءَلُونَ بِه۪ وَالْاَرْحَامَۜ اِنَّ اللّٰهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَق۪يباً Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden
Nisa Suresi / 110
Kim bir kötülük yapar yahut nefsine zulmeder de sonra Allah'tan mağfiret dilerse, Allah'ı çok bağışlayıcı ve esirgeyici bulacaktır.
Nisa Suresi 110. Ayet
Kim bir kötülük işler, yahut nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan bağışlanmasını dilerse, Allah'ı bağışlayıcı ve esirgeyici bulur.
Sayfa 79 - Altınpost YayıncılıkKitabı okudu
513 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.