Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Aman dikkatli olun arkadaşlar..
Obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu ile aynı biyokimyasal etkiyi yapan şeye Aşk denir..
Klinik bozukluklar arasında depresyon, kaygı bozuklukları (panik bozukluğu, yaygın kaygı bozukluğu, toplumsal kaygı bozukluğu gibi) şizofreni, ikiuçlu (bipolar) bozukluk, takıntı-zorlantı bozuklupu (obsesif-kompulsif bozukluk;) gibi rahatsızlıklar vardır...
Reklam
Bilişsel terapi, ayrıca birçok kay­gı bozukluğu türlerinde (kronik endişe, fobiler, obsesif-kompulsif bo­zukluk, ve travma sonrası stres bozukluğu gibi) yardımcı olabilir ve sı­nır kişilik bozukluğu (borderline) gibi bazı kişilik bozukluklarında bir miktar başa­rı ile uygulanmaktadır.
Sayfa 20 - Psikonet yayınları, 24.BasımKitabı yarım bıraktı
Obsesif -Kompulsif Kişilik Bozukluğu
Genç erişkinlik döneminde başlayan ve değişik koşullar altında ortaya çıkan, esnelik açıklık ve verimlilik pahasına düzenlilik, mükemmeliyetçilik , zihinsel ve kişiler arasında kontrol koyma üzerine aşırı kafa yormanın olduğu sürekli bir örüntüdür.
Bireysel şemaların, ilgili kişilik bozuklukları ile teorik olarak önemli derecede bağlantısı olduğu görülmüştür. Örneğin; Güvensizlik/Kötüye Kullanılma, paranoid kişilik bozukluklarıyla hayli bağlantılıdır. Bağımlılık, bağımlı kişilik bozukluğu ile ilişkilendirilir. Yetersiz Öz denetim/Öz disiplin, sınır kişilik bozukluğu ile ilişkilidir. Yüksek Standartlar, obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu ile bağlantılandırılır.
İnsanlarla derinlikli bağ kuramayan kişilerin öfkelenme, madde bağımlılığı, yeme bozukluğu, kişilik bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu, duygu durum bozuklukları, hiperaktivite ve otizm gibi birçok ruhsal rahatsızlığa daha yatkın oldukları tespit edilmiştir.
Reklam
_Din, yaygın bir tür ruh hastalığıdır; saplantı nevrozudur, çarpıtılmış masallardır, gerçeğin inkarı sonucu oluşan toz pembe yanılsamalar sistemidir, uydurmadır, hurafedir, putperestliktir. Bu putlar ise kendi fantezilerimizdir. Dine karşı olan şeye hakikat denir. Tanrı ise abartılmış bir baba figürüdür. _Din, ırkın karakteridir _Uygarlığı
Gametofobi (Evlilik Korkusu)
Evlilik korkusu yani bir fobi olduğu bilimsel bir gerçek. Gametofobi olarak bilinen bu korku kendinizde veya başkalarında hiç karşılaştığınız bir durum mu? Merak edilenler için bu yazıyı okuyun. Gametofobi (Evlilik Korkusu) Nedir? Hiç evlilik korkusu duyan kişilerle karşılaştınız mı? Sosyal çevrenizde evlenmekten korkan kişiler aslında oldukça
Obsesif - Kompulsif Kişilik Bozukluğu
Mükemmeliyetçilik, düzeni ve denetimi sağlama konusunda aşırı endişelenme obsesif- kompülsif kişilik bozukluğu (OKKB) olan bireylerin karakteristik özelliğidir. Zihinsel ve kişiler arası denetimi endişeleri kısmen kurallara, düzene ve çizelgelere fazlasıyla dikkat etmeleri şeklinde kendini gösterir.
"Obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu: Bu da erken yaşlardan itibaren kendini belli eden bir kişilik bozukluğudur. Ancak çocukların özellikle de yaş dönümleri civarında obsesif özellikler gösterdiklerini de unutmamak gerekir. Bu nedenle obsesif özellik gösteren 12-15 yaşlarında bir çocuğu hemen obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu adayı olarak kabul etmemek gerekir. Bu kişilik bozukluğu tanısı yalnız erişkinler içindir. Kişi yapılan etkinliğin asıl amacını unutacak derecede ayrıntılar, kurallar, listeler, sıralar, organizasyon ya da program yapma ile uğraşır. İşin bitirilmesini zora sokacak ölçüde mükemmelliyetçilik gösterir, kendine özgü olan katı ölçüler yerine gelmediği için bir işi tamamlayamaz. Boş zamanlarını değerlendirme etkinliklerine katılacağına, kendini işe ve üretkenliğe adar. Ahlak, doğruluk ya da değerler gibi konularda aşırı vicdanlı ve kuralcıdır, hiç esnek değildir."
Reklam
Obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu:
Kişi yapılan etkinliğin asıl amacını unutacak derecede ayrıntılar, kurallar, listeler, sıralar, organizasyon ya da program yapma ile uğraşır. İşin bitirilmesini zora sokacak ölçüde mükemmelliyetçilik gösterir, kendine özgü olan katı ölçüler yerine gelmediği için bir işi tamamlayamaz. Boş zamanlarını değerlendirme etkinliklerine katılacağına, kendini işe ve üretkenliğe adar. Ahlak, doğruluk ya da değerler gibi konularda aşırı vicdanlı ve kuralcıdır, hiç esnek değildir. Eskimiş ve değersiz şeyleri atamaz, elden çıkartamaz. Çeşitli koleksiyonlar yapar.
111 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Türk Freud Yusuf Atılgan!
Yusuf Atılgan'ın "çok tehlikeli şeyler yazdim" diyerek "en iyi kitabım" olarak adlandırdığı kitabıyla selamlar! Yahu kardeşim bu nasıl bir kitap? Kitapta o kadar metafor var ki. Hepsini tek tek açıklasam bir kitap da benden çıkar. Anayurt Oteli. Tanzimat döneminde bir Rum mahallesinde inşa edilmiş, milli mücadelede
Anayurt Oteli
Anayurt OteliYusuf Atılgan · Yapı Kredi Yayınları · 201729,8bin okunma
Kaygı türü bir rahatsızlık olan obsesif kompülsif bozukluk, yani takıntı bozukluğu insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Takıntılar insanın aklına istemsiz olarak gelen rahatsız edici düşüncelerdir. Takıntılı düşünceye sahip olan kişiye ‘obsesif’ denir ve toplum içinde ‘takıntılı kişilik’ olarak adlandırılır. Obsesif düşüncelerin yarattığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için kişi uygunsuz ve saçma bulduğu halde yapmaktan kendini alıkoyamadığı bazı hareketleri yinelemeye başlar. Bu hareketlere ‘kompülsiyon’ ya da ‘zorlantı’ denir. Örneğin; kişi yürürken yüzüncü adımdan sonra belli sözleri söylemezse gününün kötü geçeceğini düşünebilir ya da tekrar tekrar elini yıkamazsa kirli olduğu ve hastalık kapacağı hissine kapılabilir. İşte bu yüzden en çok görülen takıntı türlerinin arasında bulaşma-temizlik takıntıları vardır. Kişi elinde olmadan kirlenmeyle ve hastalık bulaşmasıyla ilgili kaygı yaşar. Mikrop bulaşma korkusuyla el sıkışmaktan, kapıları kapamaktan, insan içine çıkmaktan korkar, sürekli ve sık sık, hatta bazen gününün büyük bir kısmında elini yıkamakla zamanını geçirir ya da evinde temizlik yapmakla ilgilenir.
257 syf.
8/10 puan verdi
·
25 günde okudu
𝐊𝐈̇𝐓𝐀𝐏 𝐈̇𝐍𝐂𝐄𝐋𝐄𝐌𝐄:
İnsan Tabiatını Tanıma
İnsan Tabiatını Tanıma
Alfred Adler
Alfred Adler
𝐊𝐨𝐥𝐭𝐮𝐠̆𝐚 𝐑𝐚𝐡𝐚𝐭𝐜̧𝐚 𝐎𝐭𝐮𝐫, 𝐆𝐞𝐯𝐬̧𝐞 𝐯𝐞 𝐃𝐞𝐫𝐢𝐧 𝐁𝐢𝐫 𝐍𝐞𝐟𝐞𝐬 𝐀𝐥. . . 𝐒̧𝐢𝐦𝐝𝐢 𝐂̧𝐨𝐜𝐮𝐤𝐥𝐮𝐠̆𝐮𝐧𝐚 𝐈̇𝐧𝐞𝐥𝐢𝐦 . . . Sen bizim çocukluğumuza inmeden önce biz senin çocukluğuna inelim. Bakalım sende neler var
Alfred Adler
Alfred Adler
? Bu kitapta ‘’Çocukluğunuza İnelim’’ in kitaplaşmış halini okuyacaksınız. Alfred Adler’in, psikiyatristlerin ve
İnsan Tabiatını Tanıma
İnsan Tabiatını TanımaAlfred Adler · İş Bankası Kültür Yayınları · 20221,020 okunma
78 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.