İnsanlarda veli, Cum'ada dakika-i icabe, Ramazanda Leyle-i Kadir, Esma-i Hüsnada İsm-i A'zam, ömürde ecel meçhul kaldıkça; sair efrad dahi kıymetdar kalır, ehemmiyet verilir. Yirmi sene mübhem bir ömür, nihayeti muayyen bin sene ömre müreccahtır.
Şehvet bir an, acısı bir ömür sürer dememişler boşuna.
Sayfa 111·Kitabı okuyor
Reklam
Dinî hükümlerin büyük bir kısmı, insanların yaşadığı problemler, tıkanıklıkların ve çözümsüzlüklerden dolayı indirilmiştir
Sayfa 41·Kitabı okuyor
Din
Onu ölçmek için saatler ve takvimler yapılmıştır ama bunlar hiçbir şey ifade etmez. Herkes çok iyi bilir ki bazen bir saatlik süre insana ömür kadar uzun gelirken bazen de göz açıp kapayıncaya kadar geçip gider. Zamanın bu garip kısalığı ve uzunluğu, o saat içinde yaşanan olaylara bağlıdır. Çünkü zaman, yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.
Hayatımda ilk kez bir erkeği çok arzuladığımı söyledim açıklayamadığım şey ise bu adamı ömür boyunca tanıyormuşum gibi hissettiğimidi.
Gülüş bir yanaşımdır bir öbür bir kişiye Birden iki kişiyi döndürür bir kişiye Anılarından kale yapıp sığınsa bile Yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye.
Sayfa 435·Kitabı okuyor
Şiir
Reklam