Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kral öyle ölmezler füze at :D
Tanrıya tapanlar günümüzde “canlılar dünyasının bir ya­ratıcı olduğunun kanıtı olduğu” fikrinden vazgeçmişlerdir (yani eğitimli olanları, bilgisi yok fikri çok olanları değil). Bu­nun nedeni, konu yaşam olduğunda Darwinci evrimin tam bir açıklama sağladığını artık anlıyor olmalarıdır.
Öyle ölmezler füze at Fuzûlîciğim. :)
Müdde'î eyler mana taklîd nazm ü nesrde Lîk nâ-merbût elfâzı mükedder lafzı var Pehlevanlar bâd-pâlar seğridende her taraf Tıfl hem cevlân ider ammâ ağaçdan atı var
Sayfa 230Kitabı okudu
Reklam
Öyle ölmezler, füze at :)
Tarihin eğlendirici yanı kadının ölümü olmuştur. Kadın sonu gelmeden önce bir kez daha isyan etse de, lezbiyen olsa da, kesici dişlerini ameliyatla sertleşmiş erkeklik organına dönüştürüp onlarla kendi çocuklarının kanını emse de bu böyle. Çünkü erkek toplumu dünyayı bozdu.
Sayfa 64
Öyle ölmezler Camus füze at!
Gerçek nedir? diye soruyordunuz. Biz, hiç olmazsa yalanın ne olduğunu biliyoruz: Onu bütün açıklığıyla öğrettiniz bize. Düşünce nedir? Bugün onun karşıtını tanıyoruz: Cinayeti. İnsan nedir? İşte burada durmalısınız, çünkü onu gerçekten biliriz. Tanrılarla tiranlar arasında bir denge yaratan güçtür insan.
Sayfa 27 - Bilgi Yayınevi
Öyle ölmezler füze at :)
İnsanlar doğa tarafından yaratılmış olmalarına karşın kendilerini daha zeki sanmaktalar.
Sayfa 246 - Alter YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Öyle ölmezler füze at sen
Bütün samimi insanlar ve işinde gücünde olanlar ahmak, dar kafalı oldukları için faal kimselerdir. Nasıl açıklamalı? Bakın şöyle: Bu çeşit insanlar, akılları kıt olduğu için herhangi bir konuda ana sebepleri araştırmadan hemen el altındaki ikinci derece sebeplere bağlanıverir ve doğru hareket ettiklerinden emin oldukları için de rahatlarlar.
Öyle ölmezler üstaz, füze at
Lautreamont'tan, Appolinaire'den, Pound'dan, T. S. Eliot'tan yararlanarak bir şiir dünyası kurmaya girişen Türk şairi, ne bu toplumların gelişimi ve diyalektiği, ne de kendi toplumunun varlığından haberdar olduğu içindir ki sonuçta şiirin yeni tadından duyduğu heyecan dönemi geçince ya Turgut UYAR gibi toplumun tutucu gerici safında yer alıyor, ya Cemal SÜREYA gibi niteliksiz bir anlama bel bağlıyor ya da Edip CANSEVER gibi bir şiir fetişisti olup çıkıyor.
Sayfa 122