Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ozan

Ozan
@ozandmr92
Okumayı,araştırmayı,bilgiyi seven biriyim. Aynı zamanda düzenli olmasa da öykü yazmaktayım.
59 okur puanı
Ocak 2016 tarihinde katıldı
·
Puan vermedi
Yarısında bıraktım okumayı. Fazla magazinsel bir kitap. Atanın günlük yaşantısına ve yakın çevresinden insanlarla etkileşimlerine değinilmiş. Yer yer kendi “subjektif” bakış açısını çok fazla hissettirmiş yazar. Bu durum beni biraz sıktı açıkcası. Biyografi türünde bir kitap yazıp objektif kalmak neden bu kadar zor anlamıyorum? Neyse özetle magazin seven okuyabilir. Ben sevmediğim için yarım bıraktım. Kitapta Atanın hangi sabunu sevdiği bile yazıyor yani.. Ama okuduğum kısımlardan en çok sevdiğim kısım samsun da toprak yolda giderlerken dağ başını duman almış marşını söylemeleriydi. Baya güzeldi o kısım.
Mustafa Kemal
Mustafa KemalYılmaz Özdil · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201814bin okunma
Reklam
60 syf.
·
Puan vermedi
Sürüyü takip etmeyen özgür bir ruh olan Sokrates bana nedense çağımızda fikirlerini dile getiren ve kendi yolundan yürümeye çabalayan özgürlüğüne düşkün aydınlarımızı anımsatıyor. Karakterini sevdim. Sufilere benzeyen bir yanıda var. Tanrının insanla bir olduğuna ve ancak insanda varolabileceği ile ilgili ufak detaylarda sezinledim kitapta. Bilemiyorum bu benim kişisel yorumum. Özgür iradesi ile özgürce düşünüp gerçeğe ulaşmak isteyen bir bireyin bir noktada böyle bir bakış açısı kazanması normal geliyor bana. Kriton sürüyü temsil ediyor. Sokrates ise sürüden ayrılıp kendi yolundan giden bilgi adamını! Güzel kitap.
Kriton
KritonPlaton (Eflatun) · Kabalcı Yayınları · 20072,000 okunma
31 syf.
·
Puan vermedi
Antik Yunandan hallice bir Atlantis tanımı. Sanarsın atalarından bahsediyor. Bu da insanın aklına düşürmüyor değil? Acep bu Atlantis yoksa senin büyük büyük büyük dedelerinin memleketi mi Platon?
Kritias
KritiasPlaton (Eflatun) · Sosyal Yayınları · 2001410 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
208 syf.
6/10 puan verdi
Bursa kitap fuarından almıştım kitabı. Açıkcası alırken düşüncem yeni bir yazar ve yeni bir şeyler okuma idi. Nitekim beklentim daha farklı olduğu içinde biraz hayal kırıklığına uğradım. Fakat bu demek değildir ki kitap kötü, hayır kitap konu olarak güzeldi. Fakat derinlik yoktu. Aradığımda buydu açıkcası. Yazar derinliği maneviyat ve dini temalar üzerinden sağlamaya çalışmış fakat kendini tekrar etmiş sürekli. Kendisine yazarlık serüveninde başarılar diliyorum. Umarım kendisine daha çok şey katar ve bu kitabından daha iyi kitaplar yazar. Özetle fena değil ama yarım bırakmayıda düşünmedim değil, türünden bir kitaptı.
Son Öfke
Son ÖfkeMuhammet Şimşek · Arunas Yayıncılık · 201811 okunma
217 syf.
7/10 puan verdi
Okuduğum en yavan ütopyalardan biri olabilir. Mükemmel bir toplum anlayışı için herkese yemek, barınma ve boş vakit geçirecek zaman yaratmak bence pek bir maharet değil. Bunu toplumun en küçük yapı birimi olan ailede de görmekteyiz. Önemli olan ahlaktır bence. İnsana başkalarının özgür iradelerine saygı duymayı öğreteceksin ve sonra ne yapmak istediğine insan kendi karar verecek. Yani olay özünde bu olmalıdır benim fikrimce. Fakat More kitabında biraz kendi döneminin etkisinde hareket ediyor Çağına göre elbette ilerici bir bakış açısıdır onun ki, buna bir şey diyemem. Fakat bugün bu bakış açısı ilerici bir açı değil bence. Bugün bunu uygulamak uzun vaadede bir başka faşist düzen doğrur yani. Yer yer güzel eleştrileri ve fikirleri vardır fakat özünde bana hitap etmiyor. Bugün iran sufizmini az çok bilen biri olarak madde kültüründen medet umarak bir ütopya yaratmak bana biraz kolaya kaçmak gibi geliyor.
Utopia
UtopiaThomas More · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202020,4bin okunma
Reklam
584 syf.
8/10 puan verdi
Daha önce benzerlerini okumuştum. Doğrudan ilaçların zararları ve bunların arka planında dönen dolaplarla ilgili değillerdi okuduklarım fakat beslenmenin insan sağlığını ilaçlara göre daha çabuk toparladığı gerçeğini gözüme sokan kitaplardı. Ayrıca ilaçların insanın içsel iyileşme yeteneğini körelttiğini ve biyokimsal yapımızı bozduğunu vurguluyorlardı dolaylı anlatımlarla. Burada ise Soner Yalçın doğrudan anlatımla gazeteciliğini konuşturarak belgesel tadında bizlere ''sektörün'' nasıl yozlaştığını anlatıyor. İnsanların ilaçlara nasıl bağımlı hale getirildiğini aktarıyor. Okunması gereken kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum.
Kara Kutu
Kara KutuSoner Yalçın · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20191,442 okunma
187 syf.
10/10 puan verdi
1980 li yıllardan günümüzü görmüş ileri görüşlü bir kitap. Eğitim sistemimizin ve beraberinde gelen ezberciliğin yarattığı üretimsizliğin, kapitalizm oyununda ülkemizi yabancı ülkelerin pazarı haline getirmesini sosyolojik açıdan muhteşem bir şekilde anlatıyor. Ve aynı zamanda bu sorunumuza tedavi de sunuyor. Eleştirel bir üslup ile yazılan kitap, oldukça kısa fakat içerik olarak yoğun bir havada.
Sosyoloji ve Eğitim
Sosyoloji ve EğitimDoğan Ergun · İmge Kitabevi · 200515 okunma
200 syf.
9/10 puan verdi
Filminde hissetmediğim duyguları hissettirdi bana özellikle son kısımları. Filmdeki olaylardan farkı pek yoktu karakterin zihninin içini göstermesi dışında, ki hissettiren kısımlarıda buralarıydı. Karakterin alter egosu ile yaşadığı çelişki ve Luke’un bundaki rolünü yeniden hissetmek paha biçilemezdi. Harika bir çerezlik kitap, bu evreni sevenleri tatmin eder.
Star Wars - Darth Vader Yükselişi ve Düşüşü
Star Wars - Darth Vader Yükselişi ve DüşüşüRyder Windham · Arka Bahçe Yayınları · 201054 okunma
160 syf.
9/10 puan verdi
Ali Rıza beyin tepkilerine yer yer gülerek tepki verdiğim bir kitaptı. Çağın ötesinde bir kitap. Ya da yozlaşma, lüksün büyüsüne kendini kaptırma her döneme ait bir şey. Günümüzde daha fazla oluyor kitapta eleştirilen şey. Artan fakirlik ve arzlarını gerçekleştiremeyen insanlık süngüsü düşen asker gibi iradey-i karakterini üç beş fazladan lira için bırakıyorlar geride. Bu konuda insanlar mı yoksa sistemin yapısı mı suçlu anlamak değişkenlikler içinde zor. Fakat şunu anlamak kolay ki, her şey ders, her deneyim öğretmen. İnsan arzulama güdüsündende öğreniyor, bırakma güdüsündende... özetle cennetten düşüşle başlayan arzulu düşünmenin insanın başına gelen en zorlu şey olduğunu kendi subjektif lisanıyla aktarıyor yazar.
Yaprak Dökümü
Yaprak DökümüReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 201628,4bin okunma
214 syf.
8/10 puan verdi
Star Wars evrenini sevenler için güzel bir kitaptı. Luke’un yaşamından kesitlere odaklanılan ve ufak tefek hikayelerin bir araya geldiği çerezlik bir kitaptı. Keyif aldım. Özellikle zihin cadısı ile ilgili kısımlar baya akıcıydı.
Star Wars Luke Skywalker  Efsanevi Yaşam Öyküsü
Star Wars Luke Skywalker Efsanevi Yaşam ÖyküsüMatthew Stover · Arka Bahçe Yayıncılık · 201126 okunma
Reklam
345 syf.
9/10 puan verdi
Carlos un farkında olmadan geliştirdiği büyücü yeteneklerini sergilediği oldukça sürükleyici bir kitap olmuş. Giriş kısmında dona soledad ile başlayıp sonrasında kızları ile devam eden zorlayıcı testler oldukça gericiydi. En sevdiğim bölümler La Gorda nın olduğu kısımlardı. Don juan ve genaro kadar olmasada sözleri yinede düşündürüyordu. Özetle carlos un bu spiritüel yolculuğunda epey ilerlemiş olduğunu gördüğümüz bir kitaptı.
İkinci Erk Çemberi
İkinci Erk ÇemberiCarlos Castaneda · Söz Yayınları · 200019 okunma
286 syf.
10/10 puan verdi
Carlos'un büyücülük yolunda en büyük adımı attığı deneyimleri bir araya topladığı kitap budur diyebilirim. Bilmiyorum belki serinin ilerleyen kitaplarında daha iddalı deneyimler vardır. Fakat bu kitap enfessti. Kendi çifti (ikinci bedeni,rüya bedeni) ile tanışması, Don Juan ve Don Genaro'nun mistik halleri ve kafalarına göre beden değiştirmeleri vs. oldukça büyüleyici şeylerdi. Ama yer yerde şüpheye düşmedim değil. Sonuçta zihinsel kanalları açık tutmak için ilk iki kitapta sürekli payote mantarı yiyorlardı. Bu da halisünojen bir etki yaratıyordu. Don Juan'a göre bu halisünasyonların amacı öğretmek ve onu nagualle yani enerji beden, yüksek benlikle yeniden birleştirmekti. Bunun için zihnin korkuyu yenmesi gerekiyordu ve halisünojenlerinde bu aşamadaki yeri kişinin derinindeki korkuyu açığa çırarak belkide onun cesur olmasına yönelik bir inisiye aracı olmasıdır.
Erk Öyküleri
Erk ÖyküleriCarlos Castaneda · Söz Yayınları · 200030 okunma
400 syf.
7/10 puan verdi
Kitap sizi mevcut zihinsel hapishanelerinizden çıkarmayı hedefliyor. Vaadi zihinsel özgürlük. Fakat sizi farkında olmadan farklı bir hapishaneye sokuyor aslında. Benim kendi kişisel görüşüme göre insanın nihai özgürlüğü bulması için kendi içinde bulunduğu benlikler, kimliklerden arınıp 'herşeyle bir' olan algıya ulaşmaktır. Fakat burada dünyevi yaşamlarda rahatsızlık duyduğumuz sorunlardan bir deli cesareti ile kurtulduktan sonra bizi farklı bir kimliğe bürünmemiz için yönlendirme var. ''Bardağın dolu tarafına bak, kontrolü bırak ki kitap işini yapabilsin. Sen kontrol ettiğin için işler sarpa sarıyor.'' gibi enteresan subliminallerde araya sıkıştırılmış. Kitabın en sevdiğim kısmı QiQong denilen uzakdoğu tekniğinden bahsettiği kısımlardı. Onun dışında sıradan bir kişisel gelişim kitabı. Ha kişisel anlamda geliştim mi? Onuda göreceğim zamanla...
S*ktir Et Terapi
S*ktir Et TerapiJohn C. Parkin · Arunas Yayıncılık · 2012396 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
Bir simülasyonda yaşıyoruz. Bu simülasyonumuz edindiğindiğimiz kimlikler, tutunduğumuz rütbeler, kağıtlara olan bağımlılıklarımız, kendimizi meşrulaştırmak için giriştiğimiz tüm o dünyevi çaba.... Okunabilecek en müthiş kafa açıcı kitap.
Simülakrlar ve Simülasyon
Simülakrlar ve SimülasyonJean Baudrillard · Doğu-Batı Yayınları · 2014957 okunma
456 syf.
6/10 puan verdi
İnsanı programlayan, sözüm ona yeni dünyaya hazırlayan, bir başka popüler kültür kitabı. Ben metaryalist bir insan değilim. Açıkcası kitapta anlatılan gelecek tasvirininde gerçekleşeceğini pek ummuyorum. Kitabı okurken yer yer 'Black Mirror mu izliyorum?' tiribine girdim. Gerçektende o havada bir kitaptı. Geleceği bir yandan çekici bir dille anlatırken diğer yandan karanlık bir yönüne değiniyordu. Bunu olabildiğince maddeci üslubuyla anlatıyordu yazar.
Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi
Homo Deus: Yarının Kısa Bir TarihiYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201712,1bin okunma
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.