Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
123 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Platon, hiç kuşku yok ki düşünce tarihinin en önemli ve etkili filozoflarından biridir. Felsefenin kurumsallaşmasına ve felsefede yazılı geleneğin oluşmasına katkıda bulunmuş, iki dünyalı metafiziğiyle bütün bir Ortaçağ düşüncesini belirleyecek olan idealist felsefe geleneğinin başlatıcısı olmuştur. Hıristiyan Ortaçağ felsefesine ve İslam düşüncesine etkisi bakımından da ayrıca önem taşıyan Platon, düşünce tarihi boyunca tartışılan tüm problemleri yüzlerce yıl öncesinden ele almış ve ilk büyük felsefi sistemi inşa etmiştir. Phaidon, Platon’un en gözde ve önemli diyaloglarından biridir; her şeyden önce, Yunan edebiyatının en seçkin eserlerinden biri olarak kabul edilir. Eser, Sokrates’in baldıran zehrini içmeden hemen önceki saatlerde sergilediği iyi yaşamış, misyonunu layıkıyla yerine getirmiş bir insanın iç huzurunu ve gönül rahatlığını şiirsel bir dille ifade ederken; onun, ruhun ölümsüzlüğü üzerine kendinden emin bir tavırla ortaya koyduğu argümanları Platon’a özgü mükemmel bir kurgu ve eşsiz bir üslupla ortaya koyar. Pek çok Platon yorumcusu, Phaidon’un bütün Platonik eserler arasında tragedyaya en fazla yaklaşan diyalog olduğunu öne sürer.
Phaidon
PhaidonPlaton (Eflatun) · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 1997812 okunma
Onun aşkları platonik olmaktan öteye gitmemiş, uzaktan hayranlıkla sınırlı kalmış, şiirlerde, düşlerde kaybolup gitmişti.
Reklam
68 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Yüz yıllardır biz insanlar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili bir sürü fikir belirtmişizdir. İki farklı cinsin iç dünyası ile ilgili yorumlar yapmışızdır. İsabetli olanlar da vardır elbette. Ama kendimizi bile yeterince iyi tanıyamıyorken karşımızdaki insanı, hem de karşı cinsten birini nasıl tanıyabilir, hatta anlayabiliriz ki? Yazar Stefan
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022225,6bin okunma
Okumadan Geçme!!
Düşmanlarımıza platonik bir aşk mı besliyoruz? Sizler onlara gizliden gizliye bir sevgi besliyorsunuz. Mümtehine Sûresi 1. Müslümanlık bedel ister. Bu bedel kimi zaman candan, kimi zaman canandan vazgeçmeyi isteyebilir. Bu bedel, en yakınlarına en uzak olmanı isteyebilir. Sevdiklerini sevmemeni isteyebilir. Bir Müslüman, açık bir şekilde
Platonik aşk diye bir şey yoktur. Aşk koyu griye boyalı, kapalı bir panjurdur! Aşk yok olan bir fırsattır! Aşk rutubetli evdir! Aşk bir katedralin üzerindeki kuyudur! Aşk muhteşem bir yangındır! Aşk, çocuk imalatçıları suretinin kısa tanımıdır. Aşk sizi yere serer...
Platonik aşk diğer aşklardan daha güzeldir çünkü sorumluluk yoktur, endişe yoktur, bağlılık yoktur. Sadece hoşlandığın kişiye bak ve aptalca gülümse.
Reklam
349 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Birinci Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda başlayıp Cumhuriyet sonrası dönemi de içine alan bir hayat hikayesi. Tipik bir Ayşe Kulin biyografi romanı. Değinmek istediğim bir iki nokta var. Romanın kahramanı evli olduğu halde kendisinden büyük bir erkekle(erkek te evli) önce platonik olarak sonra birbirlerine ilan ederek aşk yaşıyorlar. Normal hayatta böyle bir durum olsa ortalık birbirine girer. Fakat "hayata bir kere geldik,kaybedecek bir şeyimiz yok,etraf ne der diye düşünmeyelim" kisvesine büründürerek yazılınca doğru bir şeymiş gibi aksettirilmiş. Bu eleştirimden bağımsız olarak sanatsal olarak değeri olmayan bir kitap.
Füreya
FüreyaAyşe Kulin · Remzi Kitabevi · 07,5bin okunma
Maskeli Bal' O
Platonik aşklar hayallerde yaşar; Planktonik aşklar sa çok yakında çıkacak olan şiir kitabımda..
68 syf.
·
Puan vermedi
·
4 saatte okudu
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Biraz hüzünlü bir hikaye platonik aşkın tam tarifi diyebilirim zaten diliyle alıp götürüyor sizi bitirmeden bırakmıyorsunuz erkeğin çapkınlığına değinilmiş ama her erkek böyle değildir emin olun :)
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022225,6bin okunma
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.