Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tan

Tan
@quidem
150 okur puanı
Ağustos 2018 tarihinde katıldı
Tan bir yorumu yanıtladı.
Kur'ân-ı Kerîm'de namaz, birçok sûrelerde zikir diye anılmaktadır. Hâsılı Kur'ân'da, halka halinde oturup, yahut ayakta sallanarak Tanrı adlarından birini, sayılı, yahut sayısız boyuna tekrarlamak anlamına bir zikir yoktur.
Sayfa 32
Serhat okurunun profil resmi
Tasavvuf, erbabından öğrenilir. Yahut ulemanın, meşayihin kabul ettiği muteber eserlerden tasavvuf hakkında bilgi edinilir. Abdülbaki Gölpınarlı (kendi beyanıyla sabit) Şii'dir. Tasavvuf ehline, ehli sünnet alimlerine ve eserlerine haksız ithamlarda bulunmuştur. İlaveten ehl-i sünnet itikadının dışında ki bir mezhebe mensup hiç kimse tasavvuftan nasiplenemez. Manevi terakkiyat kesbedemez.
Tan okurunun profil resmi
Doğrudur hocam, bu alan üzerine çok bilgim yok. Sizin özellikle sözünü ettiğiniz hüviyette olan ve giriş mahiyetinde sayılabilecek eserler mevcutsa önerile açığım, öğrenmek isterim.
1 sonraki yanıtı göster
Reklam
Tan bir yorumu yanıtladı.
Sanatla uğraşan yalnızca bilmekle kalmaz, bilgisini işinde gerçekleştirerek önceden var olmayan şeyleri yapar, oluşturur.
Olcay Arın okurunun profil resmi
İleriki sayfalarda sanatı aşağılayacak. Hepsini değil bazılarını diye hatırlıyorum.
1 önceki yanıtı göster
Tan okurunun profil resmi
Oradaki sanat sözcüğünün asıl karşılığı Grekçe ''tekhne'' kelimesi. Yani bizim bugünkü anlamda anladığımız sanattan ziyade, bir işe dair olan hünerliliği, kabiliyeti imleyen bir anlamı var. Bu anlamda kaptanlık, marangozluk, kunduracılık, hekimlik gibi ustalık isteyen her alan ''tekhne''; yani sanat sayılıyor.
Tan bir yorumu yanıtladı.
Nefret, başarısızlığa uğramış sevgidir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tan yorumladı.
Kötülük sorunu
Bu kadar kötülüğün var olduğu bir durumda, insan nasıl mutlak iyi bir Tanrı'nın var olduğuna içtenlikle inanabilir ki?
Tan okurunun profil resmi
Kötülüğün insanmerkezci bir kavram olduğunu idrak ederek inanmaya başlayabilir. Doğada kötülük diye bir problematik olmadığını ön kabul alırsak, kötülük uygarlık ile başlamış (anlamlandırılması ve özgün çeşitlenmesi bakımından) demektir. Uygarlık da insanın bizzat kendi varlığının katılımıyla inşa ettiği bir yapıdır, dolayısıyla mesuliyeti yine insanın kendisine aittir. Neyse, çok şükür bugün de tanrıyı kurtardık :d
Olcay Arın okurunun profil resmi
babababa bilozer çok mantıklı wp bak
Tan yorumladı.
Eril tosbaaaa Niçe.
"Kadınlara mı gidiyorsun? Kırbacı unutma!"
Sayfa 94 - Kırmızı Kedi Yayınevi KlasiklerKitabı okudu
Tan okurunun profil resmi
O tümcenin erilikle ilgisi yok... Cümleden de anlaşılacağı gibi "kırbacını" unutma demiyor "kırbacı" unutma diyor. Kısacası aslında kırbaç erkeğin değil, kadının sahibiyetinde olan bir nesne orada. Nietzshce'nin Paul Ree ve Lou Salome ile olan ünlü fotoğrafında da görüleceği üzere kırbaç Salome'un elindedir.
Reklam
Tan yorumladı.
Augustinius’un dini Tanrı’nın alim-i mutlak olduğunu, zaten her şeyi bildiğini vurgulayarak doğal dünyanın bilimsel olarak araştırılmasına da ket vuruyordu.
Tan okurunun profil resmi
Asıl sebep o değil. Doğa bilimlerinin gelişememesi ta Platon'dan kalan düşünce geleneğine bağlı. Bilinmesi gereken hakikat bu dünyada değildir ki öyle bir araştırılmaya gerek duyulsun. Platon Astronomi'den bahsederken bile gezegenlerin deney- gözlem yoluyla değil akıl aracılığıyla araştırılması gerektiğini söyler. Bu gelenekle bir de Hristiyanlık harmanlanınca iyice tuz biber oluyor işte Skolastik dönemde.
Tan bir yorumu yanıtladı.
Gerçekten Bay Crombie'nin birçok kez ve sanırım tümüyle haklı olarak vurguladığı gibi, "Platoncu metafizik... matematiksel bir açıklama olanağını hep taşımıştır. "
Sayfa 68
Caner the CahilBender okurunun profil resmi
Çoğu üniversitede okutulmaz bu adam. Rahatsız edici düzeyde bir gerçekliği şamar gibi sallıyor beyninize beyninize.
2 önceki yanıtı göster
Tan okurunun profil resmi
Evet halihazırda bölüm başkanlığını sürdürmekte Kadir hoca. B. Russell'ın tarihçiliği için ne düşünüyorsun? Aynı şeyleri onun için de söyler miydin? Merak ettim.
1 sonraki yanıtı göster
68 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.