Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
64 syf.
·
Puan vermedi
Aşk mı? / Sevgi mi?
Herkese merhabalar Bugün Ali Şeriati'den Sevmek Aşktan Üstündür eseri ile buradayım Eserimiz insanlığın anlam bulmuş halidir. İnsan ne ile anlam bulur? Sevmek ve varolmak ile tabii ki... Nerede pekii? Şeriati' nin kalemininde dediği gibi , "...bu benim hem dünyam, hem tarihim, hem vatanım, hem yüreğim, yabancı benliğim,
Sevmek Aşktan Üstündür
Sevmek Aşktan ÜstündürAli Şeriati · Muhenna Yayınevi · 2019202 okunma
"İslamı anlamak için en iyi metod O'nu yaşamaktır. Bu tipoloji olarak bilinen bir metoddur. Bir çok sosyolog bu gün inanmaktadır ki, bu metod sosyolojik problemlerin çözümünde izlenebilecek en iyi metoddur."
Reklam
93 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Sizi rahatsız etmeye geldim...!
ALİ ŞERİATİ İNSANIN DÖRT ZİNDANI konferanslardan derlenip toplanıp kitap haline basılan ince 93 sayfalık bir kitap. Evet sayfaları çok az ama Hacmi, yoğunluğu, derin düşüncelere sevk etmesi çok olağan üstü, içindeki yoğun, açıklamaları insanı o kadar etkiliyor ki o kadar, sevdim bir o kadar, beğendim. Anlam olarak insana dair sayısız konulara değinmiş. Dava adamı Şeriati den bahsediyoruz, her kitabı oldukça güzel her eseri ders niteliğinde Dört Zindan! ha keza öyle dört zindanı neyden mi bahsediyor? Tabiiat Tarih Toplum ve sonucu Zindan, Kendi benliği, insanın kendi benliğine ulaşması kendi benliğiyle savaşını anlatıyor yanı sıra İran toplumunun en iyi yazarı olmasının yanın da Farsçayı bilmesi Batıya hakim, olması verdiği bilgiler, her konun hassasiyetle ale alışı, tez halinde sonulmuş. Fefkalade bir konferans olarak tarihe kaydedilmiş. Ali şeriati'nin sosyolog kimliğini görebiliyoruz burada. Son derece akıcı ve dolu, dolu bir kitap Şeriati seven sevmeyen her okurun okuması gereken bir eser. Tespit ve yöntem biçimi sohbet tadında anlatı ile daha da güzel olduğunu okuyunca o tat dimağa kadar olaşıyor. Daha önce, Ali Şeriati okumamış iseniz, insanın dört zindanı başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır. kitapla kalın.
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört ZindanıAli Şeriati · Fecr Yayınları · 20174,917 okunma
93 syf.
·
Puan vermedi
İranlı Müslüman sosyolog olan Ali Şeriati, İnsanin Dört Zindanı adlı iki konferansından derlenen bir kitaptır. Hacmi az fakat içeriği dolu ve düşündürücüdür.İnsan ile beşer arasındaki farkı vurgular.İnsani kuşatan dört zindanı söyler ve onlarla nasıl baş edebileceğimizi açıklar. Bu zindanlar; biyolojizm, historizm, sosyolojizm ve benlik zindanıdır. Ali Şeriatinin diğer eserlerini de okuma isteği uyandıran bu kitap size bir şeyler katacaktır.Okuduğu her şeyi kabullenen değil, eleştirel bir düşünceyle okumanızı tavsiye ediyorum. . . . . . . Alıntı ve spoi içerir Ali Şeriatinin bahsettiği dört zindanından kurtulma yolları Tabiat zindanından bilinç ve iradeyle , tarih zindanından tarih bilimini tanımakla, sosyal düzen zindanindan bilim ile kurtulacağını vurgular. Dördüncü zindan olan benlik zindanını en kötü ve aciz zindan olduğunu belirtmistir. " Bu öyle bir zindandir ki onu kendimle birlikte taşıyorum ." " Ne yazık ki kendi zindanindan bilim ile kurtulamaz. Çünkü bilenin, âlimin kendisi de tutsaktır.
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört ZindanıAli Şeriati · Fecr Yayınları · 20174,917 okunma
576 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Hicret
Ali Şeriati'ye ait ikinci okuduğum kitap. Mükemmel bir anlatım ve farklı perspektife sahip bu kitabı şiddetle öneriyorum. Bazı konularda şia ehline sahip düşünceleri bizlere sunsa da genel olarak iman ve islam hakikatleri açısından bana çok şey kattı. Özellikle hicret bölümünde çok farklı bakış açıları kazanıp yeni ufuklara yelken açtım. Farklı görüşten insanları okumak gerçekten insana yeni ufuklar kazandırıyor. Ali Şeriati harika bir sosyolog bakış açısıyla İslam'ın bildiğimizi sandığımız noktalarından insanlara yeni düşünce yapıları kazandırıyor.
İbrahim'le Buluşma
İbrahim'le BuluşmaAli Şeriati · Fecr Yayınevi · 2012136 okunma
93 syf.
·
Puan vermedi
·
20 saatte okudu
“ Sizi rahatsız etmeye geldim .” Ali Şeriati\ İnsanın Dört Zindanı İranlı sosyolog ve düşünür olan Ali Şeriati bütün kitaplarına bu cümle ile başlar. Şii olarak İslam dünyasını ve batıda geçirdiği zamanlar dolayısıyla Batı’ yı tanıyıp gözlemleyen yazarın birçok eserinde bu konulara dair çıkarımlarını görürüz. Kitap Abadan’ da Petrol Üniversitesi öğrencilerine yaptığı konferanstan derlenmiştir.Kitapta içerik olarak insan nedir ?insanı kendi olma yolunda engelleyen durumlar nelerdir ?soruları üzerinde durmuştur. İnsanın dört zindanı diye bahsettiği zindanlar şunlardır: • Doğa zindanı • Tarih zindanı • Toplum zindanı • Benlik zindanı Bu zindanların insan üzerindeki etkisini ve bunlardan nasıl kurtulması gerektiğine dair tavsiyelerde bulunan yazarın düşünceleri insanın kendi içine bakmasında yönlendirici oluyor. Ayrıca toplumun, geleneklerin aslında bize ait olduğunu zannettiğimiz düşüncelerimiz ve tercihlerimiz üzerindeki etkilerini de anlatıyor. Ben zaten yazarın kitaplarını çok sevdiğimden bir çırpıda bitiriverdim . Öneri olarak bırakıyorum sizler için keyifli okumalar dilerim .
İnsanın Dört Zindanı
İnsanın Dört ZindanıAli Şeriati · Fecr Yayınları · 20174,917 okunma
Reklam
Bugün kapitalizmin zorunlu işçi devriminden ve sınıfsal diya­lektik savaştan kurtuluşu için tatmin edici kaçış yolunun bu­lunması meselesi; meşhur deyimle kapitalizmin aklını başına getirmiş olup bilimsel tehlike öngörüsüyle işçiyi yenilemeye, ona yalandan imkanlar vererek hayatta zenginlerin çıkarlarını korumaya ve sonuçta işçide refah,
Gökalp sosyolojisinde modernleşme aynı zamanda batılı­laşma demektir. "Günümüz sosyolojisi modernleşmeyi Batı­lılaşma ile eşdeğerde görmediği gibi, onu ferdi ve toplum se­viyesinde olmak üzere iki kategoride inceler. Buna göre mo­dernleşme, sosyal sistemlerdeki kullanmaya uygun ferdi seviyede bir değişmedir." Gerek Gökalp sosyolojisinde gerekse Cumhuriyet öncesi ve sonrası aydınlarında moderleşme zihinde hiçbir değişiklik olmaksızın "biçimde" bir farklılaşma olarak değerlendiril­miştir. Gökalp'in modernleşmeyi sosyal seviyede kabul etmesi­ ne karşın İran'lı sosyolog Ali Şeriati medeniyet ile modernleş­me arasında bir ayrım yaparak modernleşmeyi ferdi seviyede kabul etmektedir. Ona göre "modernleşmek demek Ba­tı'nın tüketim normlarını kullanmak demektir. Bu da gele­neklerin farklılaşması, tüketim şeklinin değişmesi ve eski maddi yaşantı tarzının yerine yeni norm ve değerlerin geç­mesidir. Şeriati için medeniyet; fertlerin düşünce, görüş tarzı, anlayış ve bilgi seviyelerinin yükselmesi olduğu halde, mo­dernleşme ferdin maddi unsurları, tüketim araçlarına sahip olması, onları kullanılması imkanıdır."
Artık kapitalist eskiden olduğu gibi aptalcasına para istifleyen biri değildir. Kapitalistler artık sosyolog, felsefeci bilim adamı ve hatta çok iyi tanınan Marksist/Sosyalist uzmanları da çalıştırabilmektedirler.
Solcu Gazetecilere Merhabaa
Kapitalistler artık sosyolog, felsefeci’ bilim adamı ve hatta çok iyi tanınan Marksist/Sosyalist uzmanları da çalıştırabilmektedirler. Kapitalistler varlıklarına yönelmiş tehlikelerden tümüyle haberdar edildiklerinde tüm güçlerini zorunlu tarihi seyri değiştirmek için harekete geçireceklerdir.
Reklam
560 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Yalnızlığın sözleri olur mu hiç, diye düşünürdüm. Yalnızlık sessizdir, kimsesizdir, kelamsızdır diye. Yanılmışım. Yalnızlık; dışı sessiz, içi yangın yeri olarak avuçlarıma konmuştu adeta Ali Şeriati’nin bu eserinde. “Ne kadar kalabalık sözlerim var,” diyen yazarın yalnızlığa dair ne çok sözü vardı gerçekten. Eserin kapağını açar açmaz o meşhur
Yalnızlık Sözleri 1
Yalnızlık Sözleri 1Ali Şeriati · Fecr Yayınları · 2012298 okunma
Sosyalizme ulaşmak için ahlâkî değerleri, Allah'a tapmayı, tevhidi, özgürlüğü ve maneviyatı terk etmek gerektiğini belirtiyorlar. Oysa bu kavramlar, yani sosyalizm için terk edilmesi öngörülen bu kavramlar, ancak sınıfsız bir toplumda gerçekleşebilir. Çünkü kapitalizm düzeninde kurban edilen kavramlar bu kavramlardır. Üzücü olan şudur: Sosyalizm adına bilim, düşünce, inanç ve seçim özgürlüğünün yanı sıra, düşüncelerin çeşitliliği, yolların farklılığı ve insanî girişimlerin muhtelif oluşu reddediliyor. Oysa böyle yapmakla, hem faşistlerin yolunu takip ediyorlar hem de vahşî cahiliye âdetini uygulamış oluyorlar. Bir de bütün bu yaptıklarına, sosyolog üslubu ve tavrı içinde filozofça izahlar getiriyorlar!
Sayfa 139Kitabı okudu
276 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.