Kardeşler! Hz. Ebû Bekir (r.a.), Resûlullah (s.a.v.)'a ilk inanan Müslüman olmuştur. Resûlullah (s.a.v.) hakkında, hiçbir şüpheye düşmemiş ve dâvetini tereddütsüz kabul etmiştir. O'nun bu durumu, Resûlullah (s.a.v.) tarafından şöyle dile getirilmiştir: «İslâm'a dâvet ettiğim herkes, mutlaka; duraklamış ve tereddüt etmiştir. Ancak, Ebû Bekir bin Kuhâfe bunlardan müstesnâdır.»
·
Puan vermedi
Hz.Ebubekir kureyşlilerin Abdul-kabe dedikleri ,Müslüman olduğunda peygamberimizin Abdullah dediği o gönlü derya deniz nebi dostu muhteşem insan. Sevgili peygamberimizden 2 sene sonra 573 yılında dünyaya gelmiştir,Annesi Ümmü'l Selma bint hayr babası Ebû Kuhâfe'dir. Her zaman aklıyla kalbiyle hareket eden bir insandı. Öyle ki babası bir
Dost Üzülme
Dost ÜzülmeZübeyir Kâmil Müderrisoğlu · Birgençlik Yayınları · 202414 okunma
Reklam
Cennet'ten öyle bahseder ki gerçek Müslüman, Sanki bizzat kendisi oradaydı bir zaman; Nasıl vaat etmişse Kur'an öyle inanır Cennet'e Bu inanç üzerine kurulmuştur saf öğretisi dinin. Lâkin Peygamber, ol kitabın müellifi, Cennet'te sezgiyle bilir eksiklerimizi, Ve lânetinin şiddetine rağmen görür ki, Şüphe, karartır imanımızı umumiyetle. Bu yüzden Tanrı hepsini gençleştirmek üzere Bir gençlik numunesi gönderir ebedî Cennet'e; Uçarak yaklaşır o ve tereddütsüz kucaklar Boynuma dolandırır güzelim zülüflerini. Kucağımda, kalbimde taşırım o semâvî yaratığı, Bundan öte bir şey bilmek istemem elbet, Ve hem şimdi Cennet'e kuvvetle inanıyorum; Zira onu ebedi bağlılıkla öpmek istiyorum.
Sayfa 252 - GoetheKitabı okuyor
Batılılaşma sürecine girdiğimizden bu yana Türkiye üç kefeli bir terazidir. Terazinin bir kefesi üzerinde yaşadığımız toprakların gayri müslim karakterini öne çıkarma taraftarı olanların doldurduğu kefedir. Bir diğerinde din faktörü belirleyici olmamakla birlikte “yerlilik” ve “biz” duygusu sahibi olanlar yer tutarlar. Terazinin üçüncü kefesinde
Hz. Ebu Bekir: Müslüman olduktan sonra Hz. Peygamber tarafından #Abdullah olarak değiştirildiği rivayet edilir. Servetini Allah yolunda harcayıp eski elbiseler giydiği için #Zü’l-hilâl, çok şefkatli ve merhametli olduğu için #Evvâh lakaplarıyla da anılmıştır. Ancak onun en meşhur lakabı #Sıddîk’tır. “Çok samimi, çok sadık” anlamına gelen bu lakap kendisine, Mi‘rac olayı başta olmak üzere gaybla ilgili haberleri hiç tereddütsüz kabul ettiği için bizzat Resûl-i Ekrem tarafından verilmiş ve İslâm literatüründe bununla şöhret bulmuştur. Hz. Peygamber’in vefatından sonra onun devlet yönetimi görevini üstlendiği için de #halîfetü resûlillâh unvanıyla anılmıştır. Bekir adlı bir çocuğu olmadığı halde kendisine Ebû Bekir künyesinin niçin verildiği konusunda kaynaklarda yeterli bilgi yoktur. (Ansiklopedisiislamansiklopedisi.org.tr/ebu-bekir)
Müslümanlar Resûlullah(s.a.s) sağlığında onun hükmüne başvuracak ve vereceği hükmü tereddütsüz kabul edeceklerdir. Onun vefatından sonra da hadis ve sünnetini hakem kabul edeceklerdir. Çünkü müslüman olmak bunu gerektirir.
Reklam
105 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.