gece yolcularına
Her gece mi bu uykusuzluk! Hele saatin tıkırtısı! Ya karasinek düşünceler! Çıldıracağım bu gidişle; Yatak değil sanki cehennem.
Cahit Sıtkı Tarancı
Cahit Sıtkı Tarancı
Toplu Alıntı
Zamanın kendi psikolojsi vardır. Hiçbir genç bir gün öleceğine inanmaz. Gençken insanda bir ölümsüzlük hissi olur. Belirlenmiş bir faaliyet için ayrılan zaman uçarak gider. İşte bu yüzden yaşlandıkça zaman hızlı akmaya başlar gibi gelir. Bir çoğumuz parasını daha akıllıca kullanmak veya daha çok kazanmak için bankaya yatırıyor yada yatırım
Reklam
Gece uykusuzluk çekip sabaha karşı ,alışılmışın çok dışında bir pozisyonda elinde kitabıyla uyuyakalmışsa mesela, havada kalmış olan kolu,güneşi durdurup geriletmeye yeter, uyandığı anda saati bilemez, az önce yattığını zanneder.
Her gece mi bu uykusuzluk! Hele saatin tıkırtısı! Ya karasinek düşünceler! Çıldıracağım bu gidişle; Yatak değil sanki cehennem.
Sayfa 109Kitabı okudu
...🍃🍂 BEYNİ DAHA İYİ ÇALIŞTIRMANIN YOLLARI 🍂 🐞 1– Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Hayatınızla ilgili Önemli kararlar alırken açık havada veya doğada deneyebilirsiniz. 🐞 2 – Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor.
Bir çalışmada bilim insanları uykusuzluk çeken hastalara yatağa sadece kendilerini yorgun hissettiklerinde girmeleri talimatını verdi. Hastalara uykuya dalamazlarsa uykuları gelene kadar farklı bir odada oturmaları söylendi. Zaman içinde denekler yatak bağlamını uyuma eylemiyle ilişkilendirmeye başladılar ve yatağa girdikleri zaman uykuya daha hızlı dalmaları kolaylaştı. Beyinleri uyumanın o odada olan tek eylem -telefonlarına bakmadan, TV izlemeden, gözlerini saate dikmeden- olduğunu öğrendi.
Sayfa 94
Reklam
283 öğeden 111 ile 120 arasındakiler gösteriliyor.