Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emile Durkheim

Emile Durkheimİntihar yazarı
Yazar
8.0/10
325 Kişi
2.365
Okunma
478
Beğeni
22,9bin
Görüntülenme

Emile Durkheim Yorumları ve İncelemeleri

Emile Durkheim yorumları ve incelemelerini, Emile Durkheim kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Emile Durkheim puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
468 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Toplumsal Olgu ve Bireyin Davranışları Üzerindeki Etkileri..
Émile Durkheim, 15 Nisan 1858'de Fransa'nın Epinal şehrinde doğdu. Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası, bir okul müdürüydü ve Durkheim'i erken yaşta eğitimine büyük önem verdi. Durkheim, Paris'teki École Normale Supérieure'de (ENS) eğitim aldı ve burada felsefe okudu. Bu dönemde Auguste Comte'un
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013750 okunma
·
Puan vermedi
Ahlak eğitimi deyince akla gelen ilk vurgu din açısından verilen, on görülen ahlak dersleridir. Oysaki Emile Durkhem üniversitede öğrencilere başlı başına verdiği bir ders olup başta çocuklara disiplinliği, biliçliğin farkında olunması,  erdemliğin doğruluğunu ve böylelikle gerek çocuklarda gerek gençlerde gerek yetişkinlerde bulunması gereken, uyulması gereken güzel davranışların olduğu ahlak vurgusunu bizlere göstermekte. Göstermekten ziyade öğretmekte. Bu kitabı okuyan daha iyi anlayacak ne demek istediğimi.  Şöyle söyleyim gerek bireyde gerek ailede disiplin olursa , disiplin anlayışı olursa o bireyde veya ailede yetişen bireylerde güzel bir ahlak davranışlarına sahip olur. Tabi bu ahlak eğitimi sadece ailede değil okullarda da verilmektedir.
Ahlak Eğitimi
Ahlak EğitimiEmile Durkheim · Cem Yayınevi · 201671 okunma
Reklam
468 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Sosyolojinin içinde düşüncelerini en tutarlı bulduğum sosyolog Emile Durkheim. Bu kitabında da intiharın toplumsal olgu oluşuna dair büyük bir tutarlılıkla yapmış incelemesini. Son derece psikolojik olgu gibi görünen intiharın aslında sadece psikolojik olmadığını toplumsal nedenlere dayalı toplumsal bir olgu olduğunu bilimsel olarak inceleyen ortaya koyan bir eser. Kişinin intihar etmesi toplumun içinde bulunduğu kaos durumundan, kuralsızlık durumundan kaynaklanabilir. Örneğin Dünya Ekonomik Buhran döneminde intihar sayılarının artış göstermesi. Yine kişinin intihar etmesi içinde bulunduğu topluma normlarına aşırı bağlılığından kaynaklanabilir. Örneğin japonların harakiri yapması. Ve yine kişinin intihar etmesi içinde bulunduğu toplumun kurallarının katılığı sebebiyle ve bu durumdan kaynaklanan çaresizlik düşüncesiyle gerçekleşebilir. Örneğin kölelerin içinde bulunduğu durumdan çıkamayacağı düşüncesiyle intihar etmesi. İntiharı daha birçok yönüyle toplumsal olgu oluşunu ortaya koyan bu kitap gerçekten okunmaya deger. Okuduktan sonra intihar olgusunun nedenlerine dair düşünceleriniz bambaşka bir boyut alacaktır eminim.
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013750 okunma
468 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Emile Durkheim sosyoloji nin kurucularından olup benim gibi sosyolojiyle ilgileneler için önemli bir isim. İntihar Emile Durkheim in en önemli eserlerinden birisi. Durkheim bu eserin de ,daha önce intihar olayını açıklamak üzere öne sürülen belli başlı görüşleri ( akıl hastalığı, ırk, kalıtım, iklim ve hava sıcaklığı, taklit etkenler gibi) ele alarak bunları tek tek çürüttükten sonra, geriye tek bir etkenin kaldığını onun da "toplum etkeni" olduğunu anlatıyor. Daha sonra kendine göre sınıflandırdığı intihar çeşitleri olan ;Bencil intihar Özgeci intihar, Anomik intihar ve Kaderci intiharı detayları ile ele alıyor. Durkheim çalışmasında başlıca veri olarak intihar istatistiklerini kullanıyor.
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013750 okunma
133 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Sosyoloji bilimine yeni yeni giriş yapmaya çalışıyorum ve ufak bir araştırmanın ardından başlangıç olarak bu eseri seçtim Durkheım sosyolojinin kurucularından biri ve eserde sosyolojiyi psikoloji, felsefe ve tarih gibi dallardan koparmaya çaba sarf etmiş. Toplumun bireylerden oluştuğuna razı olsa da hepsi bu kadarcık değildir, daha fazlasıdır diyor. Toplumun baskılarının, ahlakın, dinin vs... bize tamamen geçmişten kalmış olmasa da geçmişin de parçalarını taşıdığını belirtiyor. Dil olarak çok akıcı olduğu söylenemese de kafa yorarak okunacak bir eser, cinayete, intihara vb... konularda toplumun vereceği tepkilerdeki ehemmiyete kısa da olsa değinmiş, sosyoloji bilimini öğrenmek elzem bence.
Sosyolojik Yöntemin Kuralları
Sosyolojik Yöntemin KurallarıEmile Durkheim · Dost Kitabevi · 2012565 okunma
215 syf.
·
Puan vermedi
Durkheim'ın "Sosyolojik Yöntemin Kuralları" kitabı, sosyolojinin nasıl bilimsel bir disiplin haline geldiğini ve nasıl çalıştığını ele alıyor. Kitapta, sosyolojinin nesnelliğe, veri toplamaya ve analiz etmeye dayalı bir bilim olduğunu vurguluyor. Durkheim, sosyolojik araştırmanın yöntemlerini açıklarken, toplumun yapısını, normlarını ve sosyal ilişkilerini anlamak için istatistiksel verilerin ve karşılaştırmalı analizin önemini vurguluyor. Ayrıca, sosyolojik araştırmaların toplumsal gerçekliği anlamak ve toplumsal sorunlara çözüm bulmak için nasıl kullanılabileceğini de tartışıyor.
Sosyolojik Yöntemin Kuralları
Sosyolojik Yöntemin KurallarıEmile Durkheim · Bordo-Siyah · 2013565 okunma
Reklam
176 syf.
7/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Çeviri Sorunu
Pozitif Yayınları'ndan çıkan çeviri maalesef çok başarısız. Cümle yapıları akıcılıktan çok uzak. Kelime seçimleri çok sorunlu, ısrarla bazı kullanımı yaygın olmayan kelimeler(imdi gibi) kullanılmış. Bazı kelimelerin Türkçe tam karşılıkları olmasına rağmen (asosiyasyon, orijin gibi) Fransızca halleri kullanılmış. Eserin diğer çevirileri ile kıyasladığımda bazı yerlerin hatalı çevrildiğini düşünmeme sebep olan yerler de oldu. Çeviri kesinlikle yeniden gözden geçirilmeli.
Sosyolojik Yöntemin Kuralları
Sosyolojik Yöntemin KurallarıEmile Durkheim · Pozitif Yayıncılık · 2018565 okunma
468 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Karl Marx
Karl Marx
'ın
İntihar Üzerine
İntihar Üzerine
kitabını hayal meyal hatırlıyorum. Daha geniş çaplı anlatılmış hâli. Kitaptan bir özet çıkaracak olursak, Kapitalizm ve haksız rekabet insanların ölümünü ya bir başka insanla (soykırım, katliam) ya da kendi eliyle olmasını sağlar. Bunun adına da intihar denir.
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013750 okunma
599 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Durkheim çığır açan bu kitabında Din düşüncesini yapısöküme uğratıyor ve dini inancın nasıl oluştuğunu zamanımızdaki ilkel toplulukları araştırarak sosyolojik veriler ışığında ortaya koyuyor. Durkheim Sosyolojik metodun kurallarına uyarak toplumsal bir olayın sebebinin yine toplumsal bir olay olduğunu, dolayısıyla kutsallığın toplumdan
Dini Hayatın İlkel Biçimleri
Dini Hayatın İlkel BiçimleriEmile Durkheim · Eskiyeni Yayınları · 2011123 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
Toplum da doğadandır, ama yine de ona hükmeder. Evrenin tüm kuvvetleri toplumda birleşmekle kalmaz, bu kuvvetler aynı zamanda verimliliği, karmaşası ve eylem gücüyle toplumu şekillendiren, her şeye üstün gelen yeni bir sentez oluştururlar. Kısacası toplum, kendi gelişiminin en yüksek noktasına ulaşmış, tüm enerjisini adeta kendini aşmak için yoğunlaştırmış doğadır.
Ülker Gündoğdu
Ülker Gündoğdu
Sosyoloji ve Felsefe
Sosyoloji ve Felsefe
Emile Durkheim
Emile Durkheim
Sosyoloji ve Felsefe
Sosyoloji ve FelsefeEmile Durkheim · Pinhan Yayıncılık · 2015126 okunma
Reklam
215 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Sosyolojik Yöntemin Kuralları, Emile Durkheim'in ilk kez 1895 yılında yayımlanan kitabı. Kitap, Durkheim'in Pozitivist yöntemlere bağlı kalarak toplumu inceleyip, yorumlayacak bir sosyoloji kurma düşüncesini yansıtır. Bu eser Durkheim'in en önemli eserlerinden biridir.
Sosyolojik Yöntemin Kuralları
Sosyolojik Yöntemin KurallarıEmile Durkheim · Bordo-Siyah · 2013565 okunma
·
Puan vermedi
Ahlak Eğitimi
Kitabımıza geçmeden önce size Durkheim ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1858 de Fransa'da dünyaya gelmiştir. Almanya'da bir süre yaşamıştır. Fransa'ya dönüşünde yayınlanan makaleleri ilgi toplamıştır. Sosyolojiyi sistemlestiren ve ona asıl unsurlarını ekleyen en önemli unsurların başındadır. Sosyolojiye bilimsel bir disiplin kazandırılması ve sosyolojinin konusunun ele alınması konusunda yapmış olduğu çalışmalar onu sosyolojinin kurucular arasında en önemli yere oturtmuştur. 1917de Paris' de ölmüştür. Türkiye' de özellikle Ziya Gökalp ve diğer sosyologların üzerinde de oldukça etkisi olmuştur. Gelelim kitabımıza; yazarın Sorbonne Üniversitesinde 1902_1903 öğretim yılında öğretmenlik bölümü öğrencilerine"Ahlak eğitimi"adı altında verdiği ders notlarının bir araya getirildiği bir eser. On sekiz dersten oluşan bu paylaşımlar olduğu gibi aktarılmış biz okurlara. Durkheim kendi zamanında yaşayan topluma yönelik eğitimler vermiş bilgiler paylaşmış gibi düşünülse de o satırlar o bilgiler günümüzde hala bize yol gösterici bilgi verici bir kaynak niteliğinde. Sadece sosyoloji alanında eğitim görenler o tarz eserler okumaktan hoşlananlar değil ebeveynler gençler eğitimciler bence okumalı bu eseri. Satırlar arasında kaybolurken bizde kendimizi bir öğrenci gibi hissediyoruz. Altını çizecegimiz çok satır var kitapta. Ahlakın ögeleri Disiplin Okulda disiplin Okulda ceza Okulda ödüllendirme Çocukta paylaşım duygusu bize sunulan ders konularından bazıları.
Ahlak Eğitimi
Ahlak EğitimiEmile Durkheim · Cem Yayınevi · 201671 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
okuma sebebini bilmenin önemi
Herkes yazmış bu kitap “Eğitim nedir?Hizmet ettiği amaç nedir? bu sorulara cevap veriyor...” falan diye. Bu yorumlar “Ben kitaptan bir şey anlamadım.”demenin farklı bir versiyonu ... sonuçta eğitimin tanımını, amacını belirleyen bir sürü akım var . Yani kime göre neye göre tanımlamış, amaçları hangi görüşe göre belirlenmiş bilinmesi gerekir. Aslında böyle kitapları okurken belli bazı konuları bilmek ve yine belli Sorular sormak ve bu soruların cevaplarını aramak lazım. Kitabı okumadan önce Emile’nin ortaya attığı fikirlere dayanan işlevselcilik teorisinin varsayımlarını bilmek gerekir.Bunlar hakkında bilgi birikimine sahip olduktan sonra Emile’nin varsayımlarından hareketle ortaya çıkardığı toplumsal işbölümünün ne olduğunu öğrenmek amacıyla bu kitabın okunması gerekir. Böylece okuduğunuz kitap anlamlı hale gelir. Yoksa adamın zaten ders notları sonuçta. pat diye kesiliveriyor,bölük pörçük kalıyor hersey diye düşünürsünüz.
Eğitim ve Sosyoloji
Eğitim ve SosyolojiEmile Durkheim · Pinhan Yayıncılık · 201692 okunma
240 syf.
·
Puan vermedi
Emile Durkheim ‘bilimsel sosyoloji’nin kurucusu olarak kabul edilir. Bu eser, ahlak üzerine yazılmış, ciddi bir sosyoloji kitabıdır. Kitabı okuduğunuzda zihninizde kalan temel şeylerden biri, sanırım şu olacaktır; “Ahlakın da, insan olmanın da ancak ve ancak toplum içerisinde bir değeri vardır. Ne kadar güçlü olursa olsun, tek başına bir kişinin toplum karşısında hiçbir anlamı yoktur, toplum ona rağmen varlığını sürdürebilir. Başka bir hali ile otoritenin gücü, otoriteyi uygulayan kişinin kendisinden değil, toplumun kendisinden gelir.” *Durkheim, toplumu analiz etmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumun sağlıklı zeminlere yerleşmesi, güçlenmesi, dinamik tarzının sağlamlaştırılması, yenilenmesi… için de izlenmesi gereken yolları incelikle ortaya koymaya çalışıyor. *Durkheim'ın bu çalışması, bireyleri etkisi altına alan toplumsal düşüncenin temelindeki kolektif temsillere ve bu temsillerin mahiyetine dikkat çeker. Bireylerin akıl ve inanç ekseninde, toplumsal yapıyı tümüyle etkileyen din ve ahlak kavramlarını nasıl oluşturduğunu ortaya koyuyor. SAYGILAR...
Ahlak ve Toplum
Ahlak ve ToplumEmile Durkheim · Pinhan Yayıncılık · 201687 okunma
468 syf.
·
Puan vermedi
Eser güzel intihar konusunda ciddi ve çaplı bir araştırma yapılmış yalnız Akademik alanda okunacak bir eser kaynak kitap niteliğinde çok ayrıntılı tam bir ders kitabı gibi , genel kültür için sıkıcı ve yorucu gelebilir .
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013750 okunma
126 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.