Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
·
Puan vermedi
Renklerden Moru
Renklerden Moru, ana karakter Celie'nin verdiği zorlu hayat mücadelesini ve kendini yeniden inşa serüvenini anlatıyor. Kitap sadece Celie'nin değil aynı zamanda etrafındaki Siyahilerin, kadınların hatta kilometrelerce ötedeki hiç tanımadığı insanların bile kültür, düşünce dünyası gelenek ve duygularını bize çarpıcı bir şekilde aktarıyor. Kitaptaki insanların hayatları depresyon, yeme bozukluğu, yetersizlik hissi ve daha da kötüsü çocuk istismarı, şiddet, tecavüz, ölesiye çalıştırma, beden sömürüsü, rıza inşası ve ensest gibi bir hayli üzücü fazlaca hadise ile iç içedir. Yazar hem beyaz bir dünyada siyah olarak yaşadıklarını anlatırken; hem de kadın olarak karşılaştıklarını, bunların üstesinden gelme çabalarını ve kendi ayakları üzerinde durmasını, kendine olan cesaretini kazanmasını, kendiyle barışmasını kısacası kendi kendini anlama ve inşa etme sürecini anlatırken aynı zamanda bize dini sorgulamalar da yaptırır. Kitabın önsözünden: Bu, yeni bir manevî farkındalığı, çocukken deneyimlediğim ve doğal karşıladığım güçlü Birlik duygularına yeniden doğduğumu ifade edebildiğim kitaptır; benim olduğu kadar ana karakter Celie İçin De Algının Ötesinde Olan Ama Sevginin Ötesinde Olmayan ile yüz yüze gelmek ve şöyle demektir: Seni açıkça görüyorum ve duyuyorum, Büyük Gizem; ve şimdi seni olduğum her yerde görmeyi ve duymayı umuyorum, olman gereken yerde.
Renklerden Moru
Renklerden MoruAlice Walker · Doğan Yayınları · 2019694 okunma
Sen Eşsizsin ♡
Kıyaslama ve mükemmeliyetçilik varsa, yetersizlik hissi kaçınılmazdır. Kendini kıyaslama senin yapabildiğini o yapamaz..
Reklam
Kıyaslama ve mükemmeliyetçilik varsa, yetersizlik hissi kaçınılmazdır. Özgür Erdem Arıcı
Yetersizlik hissi kadar insanın içini kemiren bir şey yoktur. Bazen anne-baba için bir evlat bazen bir ilişkide partner bazen bir dost bazen bir öğretmen konumunda hissediyorum. Özellikle en çok sevilenlere karşı hissedilir. Bunu ben mi kendime yapıyorum yoksa onlar mı bana bunu hissettiriyor bilemiyorum..
Birinin eksikliğini hissetmek yetersizlik, değersizlik hissi yaratabilir insanda. Oysa aşk tam da böyle bir şeydir aslında. Onunla tamamlanıp onunla eksik kalmak gibi bir şeydir.
Çocuğun yetişkinlerle yaşadığı bu durumlar onda belli hisleri oluşturur. Aşağılan, reddedilen, ilgisizliğe maruz kalan çocukta değersizlik hissi... Sorgulanan, denetlenen, takip edilen çocukta suçluluk hissi... Kıyaslanan, başarısızlığına vurgu yapılan çocukta yetersizlik hissi...
Sayfa 138Kitabı okudu
Reklam
İçinde...
İçimde bi yerlerde Belki kör kuytu bi köşede Belki öylece orta yerde Bir değil bin yetersizlik hissi var. Lakin öyle iyi gizlenmişki Var mı yok mu Az mı çok mu Belli değil. Ama kendimi tanıdıkça daha iyi anlıyorum ki hem var hem çok... Kim bilir hangi azarlar Kim bilir hangi nazarlar neler neler ekti de gönül dünyamıza, Yara bere içinde çıkmak zorunda kaldık yarınlara.
Faydalı tavsiyeler
• Herhangi bir işi bitiremiyor gibiyseniz telefonunuzu birkaç saatliğine başka bir odada bırakın. • Sürekli yetersizlik hissi duyuyorsanız kıskançlık ve gıptayı tetikleyen sosyal medya hesaplarını takip etmeyi bırakın • Televizyon karşısında çok fazla zaman geçiriyorsanız televizyonu yatak odanızdan çıkarın • Çok fazla video oyunu oynuyorsanız her kullanımdan sonra oyun konsolunun fişini çekip konsolu bir dolaba kaldırın • Daha fazla su içmek istiyorsanız her sabah birkaç şişe su doldurup şişeleri evin çeşitli yerlerine, sık geçilen yerlere yerleştirin.
Kalbimden..
Bazen bazı şeyler bizimle ilgili olmayabilirmiş. Yaşadığımız başarısızlık, hayal kırıklığı, şaşkınlık tüm çabamıza, çalışkanlığımıza ve iyi niyetimize rağmen bizimle ilgili olmayabilirmiş. Karşımızdaki insanların niyeti, bakış açıları ve yargıları bizimkilerden farklı olabilir, bu farklılık hayal kırıklığına yol açabilirmiş. Bazen bazı geceler sonunda gün doğumu gerçekleşmeyecek gibi karanlık ve sonsuz hissettirebilirmiş. İşte öyle bir gece. Profesyonel bir platformda başarıdan duyulan kıvançtan başka bir duyguyu yazmak uygun mudur, fikrim yok. Ancak insan olmak böyle bir şey değil midir: hüzün, yanlış yapmış olma hissi, hayal kırıklığı, yetersizlik duygusu. Şairler umudu fısıldasa da bazen umutsuzluğa izin vermek, onun içinde öylesine durup soluklanmak gerekebiliyor.
Kişisel gelişimin integrali
Kimse sıradan biri olmayı kabullenmek istemiyor artık. Dümdüz insansın işte, bu kötü bir şey değil. Aksine çok iyi bir şey sıradanlık. Spot lambaların üstünde gezinmesi anksiyeteni arttırır, üstesinden gelmeye muktedir değilsen eğer. Sanal şeyhler 'içinde bir potansiyel var, onu keşfet, onu gerçekleştir, onu hayata yansıt' diye vaaz
Reklam
396 syf.
10/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Yüzyıllar geçse de çocukların ve kadınların kaderi malesef ki değişmiyordu. Çünkü var olan şiddet alışılmış bir şekilde sürdürülmeye devam ediyordu. Oysa ki kadın toplumun kilit taşıydı. Doğuran, eğiten, öğreten hatta yöneten... Kadınları bu kadar pasifleştiren, erkekleri ise değerli kılan neydi? Normlar, sınıfsal sömürü, toplum kökleri salt
Kilit Taşı
Kilit TaşıSema Soykan · Alfa Yayınları · 2022258 okunma
Son yıllarda düşünme, hissetme veya davranış biçiminizi değiştirdiğimiz takdirde nirvanaya ulaşıvermeyi vaat eden bir alay terapistiyle, koçuyla, danışmanıyla ve kişisel gelişim yazarıyla tam bir mutluluk sektörü oluştu. Bu sektör bireyin çevresinin ve durumunun önemini hafife alarak “Mutluluk bir seçim!” iddiasında bulunuyor. Böylece bizi, mutlu olmak için doğru kararları almaktan kişisel olarak sorumlu tutuyor. Pek azımız mutlu olmayı “seçecek” konumda olduğumuzdan bu bir yetersizlik hissi yaratarak mutluluk sektörünün sunduğu hizmetlere daha fazla ihtiyaç duymamız gibi bir sonuç doğuruyor. Buradaki sorun sürekli mutlu olmamız değil, sürekli mutlu olmamız gerektiğini “sanarak” devamlı bizi daha mutlu edecek yeni fikir ve kavramların peşinden koşmamız. Anlık mutluluğu yakalasak bile ona alışıp daha fazlasını istemeye başlama hızımız inanılmaz.
495 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.