Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Davetçi

Davetçi
@Okuyasaanlat
10 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Davetçi
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Akıl Sağlığımızı Nasıl Koruruz
Akıl Sağlığımızı Nasıl KoruruzPhilippa Perry
7.8/10 · 41 okunma
Reklam
240 syf.
·
Puan vermedi
Kendini Affet
Kendini AffetAdem Güneş
8.3/10 · 940 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Davetçi
Bir kitabı okumaya başladı
Mış Gibi Yetişkinler
Mış Gibi YetişkinlerDoğan Cüceloğlu
9/10 · 2.374 okunma
Reklam
Alanın önemli araştırmacılarından Profesör Ellen Bialystok, "Çift dil konuşmanın hatalarla karmaşık hale geleceğini ve bazen dilinizin sürçüp hatalı konuşabileceğinizi düşünebilirsiniz ama bu olmaz." diyor.
Sayfa 135Kitabı okudu
Bir evin içinde sürekli olarak stres varsa, sözlü iletişim genellikle acımasız, suçlayıcı ve tehditkar ise çocuğun beyni için gereken "sığınılacak liman" bu durumda "aşırı uyanıklılık" yaşar ve böylece her an gelebilecek olası saldırılar karşısında sürekli savunma halindedir. Zaman zaman "savaş ya da kaç" olarak da tarif edilen kullanıma hazır bu savunma sistemi aslında beynin kendini koruma çabasıdır.
Sayfa 126Kitabı okudu
Stresin çocuk üzerindeki etkisi şaşırtıcı değildir. Yaşamımı­zın tüm alanlarında bir şekilde düşük seviyelerde var olan stres, aslında olumlu etkilere de neden olabilir. Ancak kronik ve zarar verici strese maruz kalan çocuklar, bir şekilde ana sınıfına öz düzenleme ve yürütücü işlevlerle ilgili problemleri omuzlarında taşıyarak başlarlar ve bu konular çoğunlukla çocuğun tüm akademik ve iş yaşamı boyunca devam eder.
Sayfa 126Kitabı okudu
Profesör Dweck'in çalışmasında, 128 beşinci sınıf öğrencisine bir bulmaca verildi. Çocuklar bulmacayı bitirdikten sonra, bazıları zeki oldukları için övüldüler, bazıları da sıkı çalıştıklarından dolayı övüldüler. Daha sonra çocuklardan, "çok fazla şey öğrenebilecekleri" ancak daha zor olan ikinci bir görevi ya da ilkine benzer bir görevi seçmeleri istendi. "Zeki" olarak nitelendirilen çocukların yüzde altınış yedisi kolay olan görevi seçtiler; sıkı çalıştıkları için övülen çocukların yüzde doksan ikisi ise daha zor olan görevi seçtiler.
Sayfa 118Kitabı okudu
1998 yılında yürüttüğü önemli çalışmasında Profesör Dweck, kişiyi veya süreci öven tek bir övgü cümlesinin bile bir çocuğun zorlukları aşmaya motive olup olmayacağını etkileyebileceğini gösterdi.
Sayfa 118Kitabı okudu
Reklam
Duckworth ayrıca şunu demiştir: (gelişim zihniyetine sahip çocuklar), başarısızlık karşısında daha dirençli olabilirler çünkü başarısızlığın kalıcı bir durum olmadığına inanırlar.
Sayfa 117Kitabı okudu
169 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.