Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zerrin Gamsızkan

Zerrin Gamsızkan
@Zerringamsizkan
Akademisyen Hekim, Doç.Dr Felsefe @kesinbilgidegildiryaymayalim #Kesin Bilgi Değildir Yaymayalım #Sağlığınızın Hekimi Olmak Kitaplarının yazarı kitapyurdu.com
Hekim
Sürekli Eğitim
281 okur puanı
Ekim 2019 tarihinde katıldı
14 Mart 1919 da düşman işgaline karşı direnen Mekteb-i Tıbbiye öğrencilerin anısına 🙏🙏
Reklam

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Felsefe
Bilgide kesinlik var mıdır? Varsa neden dönemsel olarak değişir? Yoksa neden kanunlar ve rehberler var? Bilginin niteliğinin ve elde edilme yöntemlerinin serüveni..
Reklam
İnsanları değiştirmeye çalışmayın, onları olduğu gibi reddedin. Niccolo Machiavelli
Reklam
EEsraB

EEsraB

@EEsraB
·
26 Nisan 2023 00:24
Çok akıcı ve açıklayıcı bir felsefe kitabıydı. Ben çok beğenerek okudum ve bilgi edindim. Felsefeye ilgisi olmayanların da anlayacağı kadar açıklayıcı bir anlatımı da olduğundan okuması kolay, anlaşılır ve keyifliydi. En çok beğendiğim kısım ise, kitabın sonlarına doğru Otomatik Portakal kitabını örnek göstermesiydi (bu bir felsefe kitabı ve bu kitabın örnek gösterilmesi neden mutlu etti seni demeyin çünkü bu kitabı çok seviyorum). Okuyun bence :)
Sevda Erdoğan

Sevda Erdoğan

@svdsmyhkn
·
24 Nisan 2023 14:39
KESİN BİLGİ DEĞİLDİR YAYMAYALIM!
Kesin Bilgi Değildir, Yaymayalım!
Kesin Bilgi Değildir, Yaymayalım!
Zerrin Gamsızkan
Zerrin Gamsızkan
Prof.Dr. Gamze Gizemsiz kendisini bildi bileli “Neden yaşıyoruz? Yaşamın anlamı ve sebebi nedir?” gibi sorulara cevap arıyordu. Kendisiyle ilgili hatırladığı ilk anılardı ve felsefenin de sordugu yapılandırılmış sorular nedense 13-14 yaşlarında ilk kez yer etmeye başlamıştı aklında. Ailesinden onu tatmin edecek cevaplar
Reklam
Murat Uludağ

Murat Uludağ

@muludag1
·
01 Mart 2023 16:00
Gamze’nin Dünyası
Jostein Gaarder’ın Sofie’nin Dünyasını anımsattı bana. Daha önce felsefenin hiçbir alanına ilgi duymamış bile olsa okuyucunun kolaylıkla anlayabileceği sürükleyici bir kitap. “Çok severim tarih, bilim, mistisizm gibi konularda bir yandan bilgi aktarırken bir yandan sürükleyici bir hikâye sunan kitapları.” cümlesi ile kitabını özetlemiş. Bilimin yöntemini ilk sorgulayan Francis Bacon’dan başlayarak günümüz bilim felsefecileri olan Karl Popper, Thomas Khun, Imre Lakatos ve Feyereband’a giden bir yolculuk. Psikoloji Doçenti Gamze Gizemsiz’in bilim felsefesini roman tarzında anlatacağı kitabı için aynı üniversitede felsefe profesörü İmge Hoca ve editör Erol Bey ile diyalogları. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1999 mezunu sınıf arkadaşım Doç.Dr. Zerrin Gamsızkan’ın ilk kitabı, ama son olmayacağı kesin!
Kelâm, Tolstoy
Münakaşa zamanında hiddet hissettiğimiz zaman biz artık hakikat için değil, ancak nefsimiz için münakaşa ve mücadele etmiş oluruz. Kelâm, Tolstoy
Bab-ı Esrar
k:117354 kimya hatunla şems arasında aslında ne oldu. Şems iyi miydi, kimya hatun ona aşıkmıydı? Zorla mı evlendirilmişti ? Şems in gözünde hiç mi yoktu? Kaç tane şems ve kimya hatun romanı okudum , bilmiyorum. Ahmet ümit, elif şafak, aşkın göz yaşları, elif ( çakma hikaye), çeşitli tarih kitapları. Ama gerçek neydi, hiç kimse bilmiyor. Sonu okuyucuya bırakılmış roman gibi. Tahminim şems aksi biriydi. Aksi ve ters birinin ilahi aşkla yoğun bi şekilde donatılmış olması bana biraz garip geliyor ama eskilerin bi bildikleri vardır herhalde. Bir de arada bir kaybolan gizemli biri. Kafasına eseni yapan. Herhalde daha çok romanı yazılır bu hikayenin.
Papazın Kızı
Papazın Kızı (Minikitap)
Papazın Kızı (Minikitap)
Papazın kızı Dorothy uzun zamandır okuduğum ve etkilendiğim en çok aklıma yer eden karakter. Aslında kitabın ilk 50 sayfasında biraz silik ve sıkıcı biri olarak hissetmiş hatta kitabı bırakmayı bile düşünmüştüm. Ama bir yolculuk kitabimdi, (mini kitaplardan George Orwell in hemen hemen bütün kitaplarının minisi var) bırakmayı istemedim devam ettim. Iyi ki de yolculuk kitabım mis, sonra Dorothy nin hayatin akışına kendini bırakişi ama pasif bir direnişle aslında çok iyi yönetmesi beni çok etkiledi. Yeni okuduğum bir çok kitaptaki kadın karakterlerde onu arıyorum. Hatta şimdi yarısında okuduğum Antony Burgessin bir elin sesi var isimli kitaptaki Howard in eşi Dorothy ye çok benziyor, o yüzden elimdekini de çok severek okuyorum. Bazı kitaplar tek bir karakterden oluşuyor. Sanırım onlar bende daha çok iz bırakıyor. Canım Dorothy'im sanki yakın arkadaşım.
Reklam
Dünyanın neden var olmadığına dair
Dünyanın Neden Var Olmadığı Üzerine
Dünyanın Neden Var Olmadığı Üzerine
top 10 listemde ikinci kitap sanırım. Dünya neden vardan sonra bunu yeni okudum sayılır. Tarzı aynı, tez ve antitezlerle yaşadığımızın ne olmadığını anlatan ama kesinlikle ne olduğu hakkında bir şey belirtmeyen bir kitap. Bir şey savunmuyor bir şey ille de bu demiyor sadece yazarla aynı şeyleri dert ettiğinizi düşünüp rahatlıyor ve mutlu oluyorsunuz. Nihilist değil onu söyleyebilirim. Sonunda bulantı hissetmiyorsunuz, kesinlikle tavsiye ederim.
Dünya Neden Var?
Dünya Neden Var?
Dünya Neden Var?
Dünya neden var, benim top 10 listemde olan bir kitap. Bölümlerden oluşan ve dünyanın ya da aslında varoluşun oluş modellerini açıklama iddiasında olan teorileri tek tek gezinen, cevap arayan bir hayat didektifininin röportajları. Bilgiler zaman zaman beyin yakıcı türden. Ama büyüleyici tarafı o. Ve yine dünyanın neden var olduğuna karar veren siz oluyorsunuz. Biraz acımasız ama doğrusu bu sanırım
Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği
yaşadığımız hayatı tersten gösterirken, acı çektiren bir kurgu. Çok ustaca yazılmış, yazara hayranlık besleyeceginiz muhteşem bir eser. Nasıl bir dünyada olduğunuz değil, nasıl şekillendirilmiş bir dünyada yaşadığınızı fark ediyorsunuz. Okurken çok etkilendiğim, truman show filmini çok düşündüm. Gerçeğin farklı olduğunu hissediyorsunuz, birilerinin sizi aldattığını anlıyorsunuz ama dışarı çıkınca ne yapacaginizi bilemiyorsunuz. Çok sancılı bir durum.