Dinî hükümlere uymanın insanı alçaltmak bir yana onun iyiliğini temin ettiğini şu benzetme üzerinden ortaya koyabiliriz: Rabbimizin koyduğu kuralları tıp otoritelerinin insan sağlığı için dikkat edilmesini istedikleri hususlara benzetebiliriz. Tıbbın amacı insan hayatının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, insanların biyolojik ve psikolojik
Genç Kitaplığı
Yaşadığın acıların, sana karşı adalet içeren yanları da olabi­lir. Yani bir açıdan belki de ettiklerini bulmuşsundur. Ektik­lerini biçmişsindir. Bunların, bir kişinin sana ettiği zulümle olmasına da aldanma. Sen de başkasına kötülük etmişsindir. Allah'ın bu adil hükmüne teslim ol. Bıkıp usanmadan sabret. Sonra da Mevla'nın senin üzerinde nasıl güzel işler icra ede­ceğini seyret. Deme niçin şu şöyle Yerindedir o öyle Bak sonuna sabreyle Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler
Reklam
başkalarıyla tanışmak aynı zamanda ilahi bir emirdir
"Hucurât suresindeki o ayeti bilirsin: Allah insanları tanışsınlar diye kavimlere ve kabilelere ayırmıştır. Kullanılan kelimeye dikkat et: "Tanışmanız için'. Yani başkalarıyla tanışmak bir tercih ya da keyif değildir sadece, aynı zamanda ilahi bir emirdir de."
Sayfa 45
"Ölüler için düğünler tertip edildiğini bilmiyordum. Fakat daha sonra anladım ki Allah yolunda şehit düşenler için de düğünler tertip ediliyor."
352 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitapla ilgili kimse Munchausen by Proxy Sendromu'ndan bahsetmemiş sanırım, benim ilgimi bu kısmı çektiği için merak edip okumak istemiştim. Dizisi de varmış ama okumak daha rahat geldi oturup onca bölümü kim izleyecek allah aşkına. :) "Munchausen by Proxy Sendromu (Bir Başkasına Yüklenen Yapay Bozukluk), çocuğun bakımından sorumlu olan
Keskin Şeyler
Keskin ŞeylerGillian Flynn · Artemis Yayınları · 2019220 okunma
Reklam
Kahrımız geceleri de sürüyor,üçümüzün önünde üç ecel taşı,sabahlara kadar gözyaşı döküyoruz.Hangi gün,hangi vakit ecel tasımız dolarsa,kefen gömleğimiz de o gün,o vakit bitecek;kime ne ettik Allah bilir artık,akmış karaymış,bizim alınyazımız buymuş..."
Sayfa 20
Yirmi Altıncı Sofra
Yirmi altıncı sofra her insanın varlığının, içinde dört yol bulunan büyük bir şehre benzetilmesi hakkındadır. Mümin, kendi şehrine kulak ve göz kapılarından giren her kafileden Allah katında hayır olanları alır; konuşması ve ameli de hayır hakkında olur. Mümin ancak imanını güçlendirecek, ilmini ve irfanını artıracak, ahlakını süsleyecek ve amellerini arındıracak olan şeylere rağbet eder. İtibar görünüşte değildir; aksine elde edilenle yapılan ameldedir. Baktığın şeylere bakmakla hayır bulmazsın; aksine bakmanın, fiillerini hayra döndürmesiyle buna erişebilirsin.
Sayfa 87
1. "Ailene namaz kılmayı emret! Kendin de namaza dört elle sarıl!." Tâhâ sûresi (20), 132 İnsanın en çok muhtaç olduğu şey gönül huzurudur. Gönül huzuru Allah'a yaklaştıkça duyulur. Allah'a yaklaşmanın yolu ise ona ibadet etmektir.
Zira sevgiliyi görünce de dertleniyorum, görmeyince de...Gece rüyamda Tebriz'in gül bahçelerine onu aramaya giriyorum, gülden gelen kokuda onun kokusunu hissediyor, bülbüllerin sesinde sesini duyuyorum. Bana" Aşk eğer günah olsaydı Allah cenneti boşuna yaratmış olmaz mıydı? " diye soruyor ve cevap veremeden uyanıyorum.
Sayfa 135
Reklam
Allah'ım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin. Müslim, Zikir, 73
"Varmak meselesi de başka. Zira bizlerin vazifesi varmak için yola düşmek de varacağımız yeri düşünmek de değildir. O ki Allah rızası için düştük yola. Yolumuzu açacak da bize bir yol bulacak da O. Biz yoldan mesulüz. Bizim işimiz yola düşmek, yürümek... Bizi vardırmak, ulaştırmak O'nun takdiri. Biz yürürüz varırsak nasip deriz, varmazsak bu yolda ölürüz ona da nasip deriz. Ve her birine şükrederiz. Yola da yolda olmaya da varmaya da yolda kalmaya da şükrederiz."
Sayfa 149
“Eğer Allah sana bir zarar dokundurursa, onu yine O’ndan başka giderecek yoktur. Eğer sana bir hayır dilerse, O’nun keremini geri çevirecek de yoktur. O, hayrını kullarından dilediğine eriştirir. Ve O bağışlayandır, esirgeyendir.” (Yûnus, 10/107) Mesaj: 31. Mümin, Allah’ın izni olmadan hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini bilir. 32. Mümin, elinden geleni yapar, ondan sonra da Allah’ın takdirine boyun eğer.
“Allah Teâlâ, şımarıklıkla günah işleyip de, ‘O bizi affeder’ diyeni sevmez. Günahları küçük görmekten daha zararlı bir şey yoktur.” -Abdullah Ensârî rahimehullah
İbn Abbâs anlatıyor: Gözlerim görmez olmuştu. Bana: "Eğer birkaç gün namazı bırakırsan senin gözlerini tedavi ederiz." diye bir teklifte bulundular. Ben de: "Hayır, namazı terk edemem. Çünkü Allah Resûlü: 'Namazı terk ettiği bir zamanda, bir insan vefat ederse Allah'ın gazabıyla karşılanır.' buyurmuştu." dedim.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.