Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsana dünya da lazımdır. Ancak niyet, Allah rızası olursa ibadet yerine geçer. Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle yapılan bir iş, dünyalık dahi olsa o iş dünyalık sayılmaz. İnsan ne iş yaparsa yapsın Allah rızası için yaparsa hem dünya hem de ahiret işlerini yapmış olur. Biz öyle yapıyoruz, sizin de öyle yapmanızı istiyoruz.
Üç şey kişinin amelde ihlas sahibi olmasını sağlar :
1- Ameli yapabilmenin Allah'ın iznine bağlı olduğunu bilmek. Bu, kişiyi kendisini beğenme kötülüğünden kurtarır. 2- Amele Allah rızası gözeterek başlamak.Bu da, nefsani arzularının kırılmasını sağlar. 3- Yapılan amelin karşılığını Allah'tan beklemek.Bu ise, riya ve dünyalık arzusunun kırılmasını temin eder. İşte bu üç haslet, amelin ihlâslı olmasını ve korunmasını sağlar." "Amelde başarının Allah'ın izniyle olduğunu bilmek" şu manaya gelir: Kişi bilir ki, kendisini bu ameli yapmaya muvaffak kılan Allah'tır.Bunu bilen kişi şükür ile meşgul olur; ameliyle böbürlenmez. "Allah rızası gözeterek başlamak" ise şu manaya gelir: Kişi ameline bakar; eğer Allah'ın hoşnut olacağı bir iş ise yapar; yok değilse yapmaz.Böylelikle ameline nefsini karıştırmamış olur.Nitekim Allah bu hususta şöyle buyurur: "Muhakkak nefis,aşırı dere derecede kötülüğü emredicidir." (Yûsuf 12/53) "Yapılan amelin karşılığını Allah'tan beklemek" de şu manaya gelir: Kişi amelini halisane bir şekilde, sadece Allah rızası için yapar. İnsanların ne söylediği onun için önemli değildir.
Şakîk b.İbrahim (ra)Kitabı okuyor
Reklam
Besmele bizim günlük,sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur.Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah'ın rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
Besmele bizim günlük, sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur. Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
İnsana dünya da lazımdır. Ancak niyet, Allah rızası olursa ibadet yerine geçer. Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle yapılan bir iş, dünyalık dahi olsa o iş dünyalık sayılmaz. İnsan ne iş yaparsa yapsın Allah rızası için yaparsa hem dünya hem de ahiret işlerini yapmış olur. Biz öyle yapıyoruz, sizin de öyle yapmanızı istiyoruz.
Hedef
Allah'ım mülkünde, Allah'ın kulu, Allah için yapar yaptığını. Mülkü onundur. Kullar onun kuludur. İşler de onun için yapılacaktır. Namazında zekatına, haccından seyahatine, ziraatından ticaretine, sevmesinden nefretine, okumasından yazmasına, bakmasından görmesine kadar her işinde hedefi Allah rızasıdır. Allah bizden razı olsun da var olsun dünyamız olmasın. Gam yemeyiz bunun için. Allah'ın razı olması Cennet demektir. Ebedi olarak ateşten kurtulmak demektir. Emelimizde budur. Allah'ım mülkünde onun rızası için iş yapmanın ölçüsü sadece onun Şeriatını esas almaktır. Şeriat ölçüsü alınarak yapılan işler Allah için yapılmış olabilir. Şeriatın yok sayıldığı ya da ihmal edildiği işlerde Allah'ın rızası olmaz. Namaz da olsa oruç da olsa gerçek böyledir. Şeriat'ı tek kaynak ashab-ı kiramda tartışmaksızın örnek olarak gördüğümüz işlerde 'Allah için' yapma vasfı bulundurabiliriz. Allah'ın mülkünde ve Allah'ın hakim olduğu yerde yapacağımız bütün işlerde Allah rızası gözeterek yapmalıyız.
Sayfa 128 - TahlilKitabı okudu
Reklam
_İnsan, Meleklerin Cevherindendir. _Nurlu bir cevher, melek gibi marifet-i ilahi ile süslü olunca, elbette meleklerin arkadaşı olur. _İnsanlar görünüşte insana benzeseler de hakikatte halleri başkadır. Kıyamet gününde manalar görünecektir. _İnsanın içindeki ahlakın tamamı 4 kısımdır. Hayvan, canavar, şeytan ve melek ahlakları. _Allah’tan başka
Bir insan besmele çekip yemeğe başladığında, eğer haramla beslenmiyorsa doyana kadar ibadet halindedir. Bir insan besmele çekerek uyursa, eğer haram bir şekilde, haram bir yerde uyumuyorsa uyanana kadar ibadet halindedir. Besmele bizim günlük, sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur. Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah'ın rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
İHLAS VE SAMİMİYET 1.DERS
Bismillah "𝗔𝗠𝗘𝗟𝗟𝗘𝗥 𝗡İ𝗬𝗘𝗧𝗟𝗘𝗥𝗘 𝗚Ö𝗥𝗘𝗗İ𝗥" Mü’minlerin emîri Hz. Ömer -radıyallahu anh-, Resûlullah’ı -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururken dinledim, dedi: “Yapılan işler niyetlere göre değerlenir. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır. Kimin niyeti Allah’a ve Resûlü’ne varmak, onlara hicret etmekse, eline
Sayfa 26 - Kaynak:https://www.islamveihsan.com/ihlas-ve-niyet-ile-ilgili-ayet-ve-hadisler.htmlKitabı okuyor
“Ameller (başka değil) ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur. Kimin hicreti, Allah ve Resûlü (rızası ve hoşnutlukları) için ise, onun hicreti Allah ve Resûlü’ne müteveccih sayılır. Kim de nâil olacağı bir dünya veya nikahlanacağı bir kadından ötürü hicret etmişse, onun hicreti de hedeflediği şeye göredir.” ☆☆☆ Niyet, bir işi Allah rızası için yapmayı kalpten geçirmektir. İş ya kalple ya dille veya diğer organlarla yapılır. Kalbimizle yaptığımız işler, niyet ve düşüncelerimizdir. Dilimizle yaptıklarımız konuşmalarımızdır. Organlarla yaptığımız işler de fiil ve davranışlarımızdır. Sözler ve davranışlar çoğu zaman niyete bağlı olduğu için iyi niyet bazen başlı başına bir ibadet olur. Ameller yani yapılan işler niyete göre değer kazanır sözü çoğu zaman organlarımızla yaptığımız işleri kapsar. Yoldaki bir taşı insanlara zarar vermesin düşüncesiyle ve sevap kazanmak ümidiyle kaldırıp atmak bir ibadet sayılır.
Reklam
Besmele bizim günlük, sıradan işlerimizi salih amel hâline getiren bir niyet deklarasyonudur. Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah'ın rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
Hasib Efendi'nin Cumhuriyet Devri Anıları
Şimdi kendi kendime düşünüyorum: Tarihte bizim kadar kendi kültür değerlerine, güzel sanatlarına düşmanca duygularla yüklü diplomalı cahiller yetiştiren bir başka devlet var mıdır acaba, diyorum. Hasib Efendi'yi dinledikten sonra siz de kendi kendinize bu soruyu soracaksınız. Söz şimdi onundur artık: “...O, 1925'li, 1930'lu
Sayfa 224 - Hasib YılanlıoğluKitabı okudu
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.