Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
İnsana dünya da lazımdır. Ancak niyet, Allah rızası olursa ibadet yerine geçer. Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle yapılan bir iş, dünyalık dahi olsa o iş dünyalık sayılmaz. İnsan ne iş yaparsa yapsın Allah rızası için yaparsa hem dünya hem de ahiret işlerini yapmış olur. Biz öyle yapıyoruz, sizin de öyle yapmanızı istiyoruz.
Reklam
Üç şey kişinin amelde ihlas sahibi olmasını sağlar :
1- Ameli yapabilmenin Allah'ın iznine bağlı olduğunu bilmek. Bu, kişiyi kendisini beğenme kötülüğünden kurtarır. 2- Amele Allah rızası gözeterek başlamak.Bu da, nefsani arzularının kırılmasını sağlar. 3- Yapılan amelin karşılığını Allah'tan beklemek.Bu ise, riya ve dünyalık arzusunun kırılmasını temin eder. İşte bu üç haslet, amelin ihlâslı olmasını ve korunmasını sağlar." "Amelde başarının Allah'ın izniyle olduğunu bilmek" şu manaya gelir: Kişi bilir ki, kendisini bu ameli yapmaya muvaffak kılan Allah'tır.Bunu bilen kişi şükür ile meşgul olur; ameliyle böbürlenmez. "Allah rızası gözeterek başlamak" ise şu manaya gelir: Kişi ameline bakar; eğer Allah'ın hoşnut olacağı bir iş ise yapar; yok değilse yapmaz.Böylelikle ameline nefsini karıştırmamış olur.Nitekim Allah bu hususta şöyle buyurur: "Muhakkak nefis,aşırı dere derecede kötülüğü emredicidir." (Yûsuf 12/53) "Yapılan amelin karşılığını Allah'tan beklemek" de şu manaya gelir: Kişi amelini halisane bir şekilde, sadece Allah rızası için yapar. İnsanların ne söylediği onun için önemli değildir.
Şakîk b.İbrahim (ra)Kitabı okuyor
Besmele bizim günlük,sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur.Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah'ın rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
KADİR GECESİNE DAİR Bu gece Ramazan'ın 27. gecesi. Çoğumuz Kadir gecesi deyince doğrudan 27. geceyi düşünüyoruz. Bu yazıda kadir gecesine ilişkin bazı bilgiler vermeye çalışacağım. 1. ADI NEREDEN GELİYOR? Bu geceye niçin “kadir” adının verildiği konusunda üç farklı görüş vardır: a) “Kadr”, takdir etmek demektir. Allah, ezelde takdir
İyilik ve Kötülük Kime? İyilik ve kötülük adına yapılan her şey muhakkak sahibine dönecektir. Böylece iyiliği de kötülüğü de insan kendine yapmaktadır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabb’in kullara (zerre kadar) zulmedici değildir” (Fussılet 41/46). “Kim salih bir amel işlerse kendi lehine işlemiş olur. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhine yapmış olur” (Câsiye 45/15). Salih amel yani iyi işler yapanlardan Cenâb-ı Hak Kur’an’da övgü ile bahseder: “Erkek veya kadın, kim mümin olarak iyi iş işlerse elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mükâfatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz” (Nahl 16/97). Günlük hayatta yaptığımız güzel iş ve yardımlar salih amelin içine girmektedir. Ancak unutmamalı ki sadece insanların hoşnutluğunu ve beğenisini kazanmak için, inançsız olarak ya da Allah rızası için olmayan işlerin Allah katında bir kıymeti ve değeri yoktur. Semerkand Takvimi
Reklam
Besmele bizim günlük, sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur. Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
Muhammed Konyevî Kuddise Sirrûh’tan Hikmetli Sözler -1-
Muhammed Konyevî Kuddise Sirrûh’tan Hikmetli Sözler -1- 01- "Ben dünyada yaşadığım sürece, daima Allah-u Zülcelâl’in rahmetinden bahsedeceğim. Ümit ediyorum ki, Allah-u Zülcelâl mahşer gününde bizlere, İnşallah-u Teâlâ rahmeti ile muamele edecektir." 02- "Allah-u Zülcelâl, nefsin istek ve arzularını yaratmış bir tarafa koymuştur.
İnsana dünya da lazımdır. Ancak niyet, Allah rızası olursa ibadet yerine geçer. Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle yapılan bir iş, dünyalık dahi olsa o iş dünyalık sayılmaz. İnsan ne iş yaparsa yapsın Allah rızası için yaparsa hem dünya hem de ahiret işlerini yapmış olur. Biz öyle yapıyoruz, sizin de öyle yapmanızı istiyoruz.
Emanet ve Ehliyet ilmihalinden İŞ AHKÂMI VE İŞÇİ HAKLARI
👉1557 İcarede üzerine akid yapılan şey (ma'kudünaleyh) menfaatdir.(311) Yani işçi; emeğini, belli bir ücret karşılığı satmaktadır. Dolayısıyla işveren ve işçinin; üzerinde anlaştığı işin, meşru olması ilk şarttır. İslâm dininin haram kıldığı herhangi bir hususta icare sahih olmaz.(312) Ayrıca müslümanlara has olduğu sabit olan her türlü
Reklam
Hedef
Allah'ım mülkünde, Allah'ın kulu, Allah için yapar yaptığını. Mülkü onundur. Kullar onun kuludur. İşler de onun için yapılacaktır. Namazında zekatına, haccından seyahatine, ziraatından ticaretine, sevmesinden nefretine, okumasından yazmasına, bakmasından görmesine kadar her işinde hedefi Allah rızasıdır. Allah bizden razı olsun da var olsun dünyamız olmasın. Gam yemeyiz bunun için. Allah'ın razı olması Cennet demektir. Ebedi olarak ateşten kurtulmak demektir. Emelimizde budur. Allah'ım mülkünde onun rızası için iş yapmanın ölçüsü sadece onun Şeriatını esas almaktır. Şeriat ölçüsü alınarak yapılan işler Allah için yapılmış olabilir. Şeriatın yok sayıldığı ya da ihmal edildiği işlerde Allah'ın rızası olmaz. Namaz da olsa oruç da olsa gerçek böyledir. Şeriat'ı tek kaynak ashab-ı kiramda tartışmaksızın örnek olarak gördüğümüz işlerde 'Allah için' yapma vasfı bulundurabiliriz. Allah'ın mülkünde ve Allah'ın hakim olduğu yerde yapacağımız bütün işlerde Allah rızası gözeterek yapmalıyız.
Sayfa 128 - TahlilKitabı okudu
_İnsan, Meleklerin Cevherindendir. _Nurlu bir cevher, melek gibi marifet-i ilahi ile süslü olunca, elbette meleklerin arkadaşı olur. _İnsanlar görünüşte insana benzeseler de hakikatte halleri başkadır. Kıyamet gününde manalar görünecektir. _İnsanın içindeki ahlakın tamamı 4 kısımdır. Hayvan, canavar, şeytan ve melek ahlakları. _Allah’tan başka
Bir insan besmele çekip yemeğe başladığında, eğer haramla beslenmiyorsa doyana kadar ibadet halindedir. Bir insan besmele çekerek uyursa, eğer haram bir şekilde, haram bir yerde uyumuyorsa uyanana kadar ibadet halindedir. Besmele bizim günlük, sıradan işlerimizi salih amel haline getiren bir niyet deklarasyonudur. Besmele çektiğimiz zaman artık o iş Allah'ın rızası için yapılan bir ibadete dönüşmüş olur.
180 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.