Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
birçoğumuz her şeyin giderek daha hızlı aktığını hissediyor. Hayatın temposu sürekli artıyor gibi. Kendimizi aralıksız olarak yeni teknolojiler, kurumsal yeniden yapılanmalar ve gıda, moda ve mucizevi tedavilerde gelip geçici trendler bombardımanı altında buluyoruz. Akıllı telefonunuzu satın aldığınız an, son uygulamaları çalıştırabilmek için bir üst modele geçmeniz gerekiyor. İşyerinizdeki bilişim sistemine daha alışamadan yeni bir sürüm kuruluyor. Tam sinir bozucu meslektaşınıza katlanmayı öğrenirken kurum yeniden yapılanıveriyor ve karşınızda yepyeni bir ekip buluyorsunuz. Değişmeyen tek şeyin bitimsiz değişim olduğu, dùn öğrendiğimiz şeyin yarın geçersiz olacağından başka bir şeyden emin olamadığımız "öğrenen organizasyonlar"da çalışı yoruz. Hayat boyu öğrenme ve beceri geliştirme; eğitim sisteminde, iş dünyasında ve diğer sektörlerde anahtar kavramlar haline geldi.
Bilişim Devrimi, Endüstriyel Devrim’e kıyasla çok daha büyük ölçekte olacak ve büyük ihtimalle treni kaçıranlar bir daha onu yakalamayacak.
Reklam
Bursa'da kalmıştır kalbimin yarısı Yarısı sürgünlere bakar Benim bunu bilişim Kederle ezeli kardeşliğim Yanışım kurt kuş ile Dağ taş ile yanışım Anlatılmaz ki
Fenomenolojik Tavır
Yüzünün her hattını ezbere bilişim, hatta onda, hakikatte mevcut olandan çok daha fazla manalar buluşum tabii idi.
Sayfa 97 - Koridor YayınlarıKitabı okudu
İvedilikle ele alınması gereken sorunlardan biri de iletişim ve bilişim sistemlerinin alternatif inşalarla millileştirilmesidir. Bilginin toplanması, işlenmesi, depolanması ve aktarılmasında kullanılan teknolojiler anlamında bilişim sistemlerinin millileştirilebilmesi için bilginin taşınmasında kullanılan internet ağlarının kademeli bir şekilde yerelleştirilmesi, ardından yerel arama motorları ve sosyal medya programlarının geliştirilmesi, uluslararası anlaşmalarla küresel etkileşimin temin edilmesi elzem görünmektedir. Önce yerel, ardından bölgesel olana doğru ilerlemenin kaydedilmesi hedeflenmelidir. Bu hususta Türkiye'de resmi ve özel kurumlar tarafından kayda değer yatırımlar yapıldığı bilinmektedir fakat meselenin ivedilik derecesi artırılmalı, alternatif projelere olanak sağlanmalıdır.
Ömer TürkerKitabı okudu
Reklam
Türker:İletişim ve bilişim araçlarının gelimesi, bir kişi, toplum veya organize bir yapının yaptığı zulme çok farklı iştirak yolları olabileceğini ifşa etti.
Bir devrim yaşandı, hâlâ da yaşanıyor. Bilgisayarlar küçüldü de cebimize girdi! Ama bir yandan da büyüyüp insanlığın tümünü kapsama alanına aldılar. Çoğu insan bilgisayarlar hakkında çok bir şey bilmiyor ama bazı bilgisayarlar birçok insan hakkında çok fazla şey biliyor. Kimi insanların hayatlarını sürdürebilmeleri doğrudan bilgisayarlara bağlı. Bilişim devriminde dönüşü olmayan noktayı çoktan geçtik; artık istesek de bilgisayarsız bir dünyaya dönemeyiz.
Sayfa 12 - 7 Renk Basım Yayın, 2018Kitabı okudu
2020 yılında yapılan “Türkiye Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na” göre, 16-74 yaş grubundaki bireylerin internet kullanım oranı, %79’a çıktı. Evden internete erişim imkânı ise %90,7’ye ulaştı.
Bilişim Devrimi:
4) Dördüncü aşama bilişim devrimi. Endüstri devriminin üzerine geliyor. Şimdi, bütün dünya yeni bir devrimin, bilişim devriminin başında ve içinde. Bugüne kadarki devlet kategorileri, sınıflar, ideolojiler de değişecek.
Sayfa 148 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları / 1.Basķı Mayıs 2009Kitabı okudu
Reklam
Bilişim
Tüm verileri verdim bilgisayara Tüm kuralları verdim Bildiklerimi bilmediklerimi Duyduklarımı duymadıklarımı Tüm soruları verdim ona Tüm yanıtları verdim Sorunları verdim Çözümleri verdim Şan olsun diye Akıl da verdim Yürek kaldı bir tek Bana benden öğünecek
Sayfa 63 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Yüzünün her hattını ezbere bilişim, hatta onda, hakikatte mevcut olandan çok daha fazla manalar buluşum tabiiydi."
Sayfa 71 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.