Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Mehmet Âkif, mısralarında bu milletin varoluş emelini şöyle özetliyor; "Değil mi, cephemizin sinesinde iman bir, Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi, sinede birdir vuran yürek...Yılmaz! Cihan yıkılsa, emin ol bu cephe sarsılmaz!" BU MİLLET YIKILMAZ.
Sayfa 266Kitabı okudu
Çanakkale Şehitleri
Toplam 207 bin 696 zayiatımız var... Rahmet ve minnetle.. Çanakkale Zaferi çok önemlidir: Çünkü İstiklal savaşımızı, Çanakkale Zaferimizin moral desteği üzerine inşâ ettik.
Sayfa 266Kitabı okudu
Reklam
Lâzım olduğu zaman lâzım olan insanı bulabilmek için, zamanında yetiştirmek gerekiyor... Şunu vurgulamaya çalışıyorum ki, Çanakkale kahramanları, ihtiyaç hissedildiği an gökten zembille inmemiş bir gün ihtiyaç hissedileceği düşüncesiyle yetiştirilmişti. Bu yüzden onları iyi tanımak zorundayız..
Sayfa 165Kitabı okudu
Üsteğmen Şevket Bey
Gazze'de İngilizlerin geri alınamaz dediği bir tepeyi geri aldı. Bu yüzden tepeye, 'Şevket Tepesi' adı verildi. Bu tepe halen Gazze bölgesindedir ve 'Şevket Tepesi' olarak anılmaktadır.
Sayfa 148Kitabı okudu
Çanakkale sadece bir savaş alanı değil, aynı zamanda bir Mucizeler Tarlası'dır..!
Sayfa 126Kitabı okudu
Nusret Mayın Gemisi Destanı
Çaresizlik yeni çareler ürettirir. 26 mayın.. 'Kara barut mayını' olarak isimlendirilen derme çatma mayınlardı. Miralay Cevdet bey (Çobanlı) 'belki iş görür' diyerek denize dökmeye karar verdi. Nusret mayın gemisi görevinde başarılı oldu ve karşı donanmanın neredeyse üçte birini hezimete uğrattı. Miralay Cevdet Paşa'ya rapor vermeye giden Binbaşı Nazım bey şöyle demiştir: "Bazen Almanların döktüğü modern mayınlar patlamazken, bizim ustaların yaptığı çakma mayınların fresiz patlamasını anlayamıyorum." Cevdet Paşa bıyık altından güldü: "Bunda şaşılacak bir şey yok bizim ustalar, kullandıkları kara baruta besmele de katmış olmalılar."
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
"Ey, Mustafa Kemal'lerin aziz yurdu,"
Mustafa Kemal Çanakkale'den 10 Aralık günü ayrıldı. 19 Aralık 1915'te de Müttefikler Çanakkale savaş topraklarından ayrıldı. 27 Ocak 1916'da Mustafa Kemal Edirne'ye geldi. 16. Kolor'undu'nun komutasını devraldı. Kurmay Başkanı İzzettin (Çalışlar) Bey'in girişimiyle Mustafa Kemal görkemli bir törenle Edirne'de karşılandı. Milli şair Mehmet Emin Yurdakul da "Ordunun Destanı" şiirinde Mustafa Kemal'in adını anmıştı. Belki de böylece Mustafa Kemal'in adı ilk defa bir şiirde yer alıyordu: "Ey, bugüne şahit olan sarp hisarlar, Ey, Kahraman Mehmet Çavuş, siperler, Ey, Mustafa Kemal'lerin aziz yurdu, Ey, toprağı kanlı dağlar, yanık yerler!" Türk milleti onu artık Anafartalar Kahramanı olarak anıyordu.
Sayfa 65 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
"Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer Kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mahşer Yedi iklimi cihanın duruyor karşısında, Ostralya´yla beraber bakıyorsun: Kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk; Sade bir hadise var ortada: Vahşetler denk." MEHMET AKİF ERSOY (Çanakkale Şehitleri Destanı)
EVEREST YAYINLARI-84. BASIM-HAZİRAN 2023Kitabı okudu
Çanakkale Destanı
Üç yüz otuz sözüm Hakk’ın kelâmı Padişah’ın geldi büyük selamı Enver Bey’in düşman kırmak meramı Bugün bizden vatan razı olacak Nefer şehit ordu gazi olacak Euzu besmele çektim çıkarken Köye baktım şöyle yüksek bir yerden Karargaha koştum üç günde erken Bugün bizden vatan razı olacak Nefer şehit ordu gazi olacak … Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa
Sayfa 129Kitabı okudu
Tarih kitaplarında Türkler hakkında yazılı olanlar ,hatta onlarla savaşanların anlattıkları,gerçekleri ifadeden acizdir.Benim için en büyük mutluluk Türklerle beraber savaşmış olmamdır .Bu şerefi ömrümün sonuna kadar taşıyacağım .
General Limon von SANDERS
Reklam
Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz,daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir.Kanaatinle,imanınla ,itaatinle,hiçbir korkunun yıldırmadığı demir gibi pak kalbinle düşmanı nihayet alt eden gayretin için minnet ve şükranımı ifade etmeyi en aziz bir borç bilirim.
M.KEMAL ATATÜRK
Ey şanlı mazi! Ey büyük atalarımızın tarihe yazdığı zafer destanı! Burada sana söven soysuz köpekler de yetişmiyor değil. Fakat onlar bu ırkın, bu toprağın malı olmayan sefillerdir.
Sayfa 53 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Birçok milletlerin askerlerini bir araya getiriniz.Hangilerinin Türk olduklarını size hemen söyleyeyim .Renkleri ,elbiseleriyle değil ,hareketleri ve tavırlarıyla belli olurlar .
Mustafa Kemal Atatürk
I. Dünya Savaşı başlamış, Osmanlı İmparatorluğu savaşa girmek zorunda kalmıştı. Mustafa Kemal 19. Tümeni kurmak üzere Tekirdağ'da görevlendirildi. 1914 yılında başlayan I. Dünya Savaşı'nda, Mustafa Kemal Çanakkale'de bir kahramanlık destanı yazıp İtilaf Devletlerine "Çanakkale geçilmez! " dedirtti.
Sayfa 153Kitabı okudu
İşte Anadolu çocukları Kanal'a böyle gittiler. Bu, Anadolu'nun her yerdeki, Çanakkale'deki, Erzurum dağındaki, Medine'deki destanıdır. Fakat Sina çölünde Türk milletinin bir ikinci destanı daha var ki, Türk çocuğuna belletmek lazım gelir. Onu da yarım anlatacağım. Bu uzun destan, iki cümlelik bir İngiliz tebliği ile bitti: "Düşman şubatın üçüncü günü üç buçukta Kanal'ı geçmek için azimli bir teşebbüste bulunmuşsa da eriyip gitmiştir." Bir İngiliz raporu, Kanal'a kadar gelen Türk kuvvetini 15.000 asker ve 6 batarya top olarak tespit etmiştir.
Sayfa 131Kitabı okudu
425 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.