Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“Normal insan, dengesiz insandır. Çünkü insan, ateş üstünde duran su dolu bir kazanabenzer. Nasıl içindeki su kaynayınca kazanın kapağı atarsa, makinelerin buhar kazanlarına da artık buğu dışarı fışkırsın diye supap yapmışlardır. Buğunun artığı dışarı fışkırır delikten, kazandaki buğu da gerektiği kadar kalır, yani dengede durur. Yoksa kazan patlar. İnsan da böyle işte… Kızınca, duygulanınca, üzülünce, acılanınca, insan içinden bişey boşaltacak ki, patlamasın da dengesi yerine gelsin. Ee nasıl içini fışkırtacak? Nasıl kazanın supabı varsa, insanın da bir tahtası eksik olacak ki, burdan dışarıya su koyversin… Buyüzden işte, dengeli insan bir tahtası eksik insan demektir. O normal denilen tahtası eksik olamayanlar, günün birinde birden patlayıp bombok olur, bir daha da onarılmazlar.”
"Deniz kurtlarını mükemmel yapan şey kusursuz ve dengeli gemiler değildi. Onları bir üstat ya da efsane yapan şey, yelkenlerinin çalımı bozuk, safrası dengesiz, kötü bir mühendisliğin ve beceriksizce bir işçiliğin eseri olan gemilerdi."
Sayfa 32 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“Normal insan, dengesiz insandır.
Çünkü insan, ateş üstünde duran su dolu bir kazana benzer. Nasıl içindeki su kaynayınca kazanın kapağı atarsa, makinelerin buhar kazanlarına da artık buğu dışarı fışkırsın diye supap yapmışlardır. Buğunun artığı dışarı fışkırır delikten, kazandaki buğu da gerektiği kadar kalır, yani dengede durur. Yoksa kazan patlar. İnsan da böyle işte… Kızınca, duygulanınca, üzülünce, acılanınca, insan içinden bişey boşaltacak ki, patlamasın da dengesi yerine gelsin. Ee nasıl içini fışkırtacak? Nasıl kazanın supabı varsa, insanın da bir tahtası eksik olacak ki, burdan dışarıya su koyversin… Buyüzden işte, dengeli insan bir tahtası eksik insan demektir. O normal denilen tahtası eksik olamayanlar, günün birinde birden patlayıp bombok olur, bir daha da onarılmazlar.”
Kısıtlı paraniz varsa ve zengin olma arzusundaysanız, kendinizi 'dengelemek' yerine öncelikle 'odaklanmanız gerekir. Dengeli kimseler hiçbir yere varamazlar. Tek bir noktada durup kalırlar. İlerlemek için ilkin dengesiz olmanız gerek. Yürümeyi nasıl başardığınızı hatırlayın.
Sayfa 271Kitabı okudu
Sinir sistemi tipleri genellikle yaşam içinde sonradan gelişir ve sıklıkla birbirlerine dönüşebilir. En güçlü ve dengeli bir canlının örselemeler sonucu zayıf ve dengesiz hale getirilebileceği bilinen bir gerçektir. Bunun pek çok somut örneğini günlük yaşamımızda sıklıkla gözleyebiliriz, işkence sonrası yaşananlarda olduğu gibi...
Metafor
Cennetinden kovulduğu Âdemleri düşündü. Sonra onlara kendince yaratıcı isimler taktı. Âdem Bir, Âdem İki, Âdem Üç... Âdem Üç’ten sonra isim bulmakta biraz zorlandı. Çünkü Âdem Dört demek saçmaydı. Hem onların Cennet’i bile yoktu. Âdem Bir’de olan meyve bahçeleri Âdem İki’de hiç olmamıştı. Âdem Bir, onu kovmamıştı. Kendisi Cennet’in sınırlarını zorlamış ve yeni yerler keşfetmek için oradan kaçmıştı. Âdem Bir, bu gidişi çabuk unutmuş önümüzdeki Havvalara bakalım diye basın açıklaması yapmıştı. Âdem İki ise bir sevmişti iki sevmemişti. Aşka mehter taktiği uygulamıştı. Cennet’i denizlerle kaplıydı. Havva’yı orada boğmaya çalışmıştı. Havva’nın ruh ölümü gerçekleşmiş, bedeni ise bitkisel hayat- taydı. Âdem Üç, dengeli beslenir ve dengesiz severdi. Âdem Üç de Havva’yı Cennet’ten kovmamıştı. Kendisi bizzat Cennet’i terk edip gitmişti. Âdemleri zihninde yan yana getirdi. Önce kronolojik sıraya koydu. Sonra boy sıralaması yaptı.
Reklam
Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem), çocukların şahsiyet sahibi olmaları için onlarla her ortamda ilgilenmiş, onlara değer vermiş, onları anlamak için söz hakkı verip dinlemiş, dünyalarına girmeye çalışmıştır. Küçük yaşlarda sevgi ve şefkate büyük ihtiyaç duyan yavruların sevgi ve şefkat timsali ebeveynler tarafından muhabbetle kucaklanması, sevgiden yoksun bırakılmaması da çocuk terbiyesinin önemli esaslarındandır. Bununla birlikte ölçüsüz ve dengesiz bir sevginin zamanla çocuğun şimarmasına ve laubalileşmesine sebep olacağından, şefkat-ciddiyet dengesinin korunması ve bu hususta dengeli olunması gerekmektedir. Çocukları hayata hazırlamak ve şahsiyetlerinin gelişmesine yardımcı olmak maksadıyla, onlara değer verip ilgilenmek, onların seviyelerine uygun espriler yapmak, "yavrum, evladım, çocuğum" diye hitap ederek gönüllerini almak, herhangi bir suç işlediklerinde cezalandırmadan önce konuşmalarına fırsat verip dinlemek, yaşlarına uygun görevler vererek sorumluluk sahibi olmalarına, örgüven kazanmalarına yardımcı olmak gibi hususlar da hadis-i şeriflerde öngörülen tavır ve davranışlardır. Çocuk terbiyesinde en önemli hususlardan biri de onların kendi öz kültürümüzü ve manevi değerlerimizi, en güzel yöntemlerle öğrenmelerini ve iyice kavramalarını sağlamaktır. Onlara dini ve milli değerlerimizi en tesirli biçimde kavratmanın yolu, bunları bizzat yaşamamızdır.
“ Dengeli bir insanın cinselliğinde, kişinin üst chakraları açıktır, cinsel enerjinin asıl yoğunlaştığı noktada cinsellikle ilgili olan chakradır. dengesiz kişilerin de cinsel chakraları Açık olabilir, ama onların üst chakraları kapalıdır.”
Doooğruuuu :)
Normal insan, dengesiz insandır. Çünkü insan, ateş üstünde duran su dolu bir kazana benzer. Nasıl içindeki su kaynayınca kazanın kapağı atarsa, makinelerin buhar kazanlarına da artık buğu dışarı fışkırsın diye supap yapmışlardır. Buğunun artığı dışarı fışkırır delikten, kazandaki buğu da gerektiği kadar kalır, yani dengede durur. Yoksa kazan patlar. İnsan da böyle işte... Kızınca, duygulanınca, üzülünce, acılanınca, insan içinden bir şey boşaltacak ki, patlamasın da dengesi yerine gelsin. Ee nasıl içini fışkırtacak? Nasıl kazanın supabı varsa, insanın da bir tahtası eksik olacak ki, burdan dışarıya su koyversin... Bu yüzden işte, dengeli insan bir tahtası eksik insan demektir. O normal denilen tahtası eksik olamayanlar, günün birinde birden patlayıp bombok olur, bir daha da onarılmazlar.
"İnsan, dengesiz evrenin, dengeli olduğunu sanan dengesiz bir ürünüydü. Mutlu olmanın yolu ise bunları sorgulamaktan değil, varlığından haberdar dahi olmadığın bir hücren gibi hayatının bir parçası haline getirmekten geçiyordu."
Reklam
"Normal insan, dengesiz insandır.Çünkü insan, ateş üstünde duran su dolu bir kazana benzer.Nasıl içindeki su kaynayınca kazanın kapağı atarsa,makinelerin buhar kazanlarına da artık buğu dışarı fışkırsın diye supap yapmışlardır.Buğunun artığı yani dengede durur.Yoksa kazan patlar.Insan da böyle işte...Kızınca, duygulanınca, üzülünce, acılanınca,insan içinden bişey boşaltacak ki , patlamasın da dengesi yerine gelsin.Ee nasıl içini fışkırtacak? Nasıl kazanın supabı varsa,insanın da bir tahtası eksik olacak ki, burdan dışarıya bu koyversin...Bu yüzden işte dengeli insan bir tahtası eksik insan demektir.O normal denilen bir tahtası eksik olmayanlar,günün birinde birden patlayıp bombok olur bi daha da onarılmazlar."
429 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.