Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Herkesnen dost
Parti marti, siyaset miyaset, bunlar laftır, laf. Ekmek gavgası bütün. Bulaşmıyacan boyle işlere, aralarına girmeyecen, neyine gerek. Giden gider, gelen gelir. Lokma kimin ağzında, onunnan dost olursun, ısırmaz seni. Birinin tarafını tutmadın mı daha değerli olursun. Kendini ağırdan satacan. Herkesnen dost olacan. Yarın kim üste çıkar bilemezsin. Bir gün bu, bir gün o, sen arada güme gidersin, ortada galır, diken olursun. Ohooo, bana sor siyaseti oğlum. Beni cahil sanıyolar. Nasıl gonuştum ama? Değme diplomat bile böyle gonuşamaz anında.
Sayfa 247 - Aras Yayıncılık
Çandarlı Halil Paşa
Halil paşa çok iyi bir diplomat mesela Tanınan bir şahsiyet.Batıyla ilişkileri iyi Bizansla bile iyi hatta bu yüzden suçlanıyor bizanstan rüşvet aldığı söylenir. Ama asla doğru değildir.Böyle bir şeye ihtiyacı yoktur zaten.
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
— Ne diyorsunuz, oyun masasında mutlu adam ne gezer! ha şalgam tarlasında inci gerdanlık, ha diplomat ağzında hakikat, ha kumar masasında mutlu adam!...
Sayfa 75 - DorlionKitabı okudu
Kuzey Mezopotamya'da ilk kazıları gerçekleştiren diplomat arkeologlar
Şarkiyatçılar, bazen Macar Yahudisi Arminius Vambery gibi sahte bir derviş olarak İslam dünyasını dolaşıyor, bazen bir diplomat, bazen "kitabe" okuyan bir bilim adamı kılığında mutlak doğru oluyordu.
Sayfa 52
"Gençlik kederleri kisvesi altında gizlenen iki diplomat ve hayattan nefret ettiği için onu yenilmez kılan bir kadın arasında geçen bu üç ayın sonunda, Konta, Kontesin kabuğundan çıkarılması imkânsız bir kaplumbağa olduğunu söyledim; kırmadan çıkarılamazdı."
Sayfa 80 - Žeplin KitapKitabı okudu
Reklam
'Doğulular sizi yalnızca zevklerinin aracı olarak görüp hapsetmekte haklılar! Avrupa sizi dünyanın bir parçası kabul edip erkeğe eşit görerek aslında cezalandırmıştır. Bana göre kadın, var olan en korkak, en ahlaksız varlıktır. Üstelik cazibesi de buradan gelir: Evcil olanı avlamanın zevki olur mu hiç! Bir kadın bir erkeğe tutku işlediğinde,
Sayfa 78 - 79, 80 Zeplin KitapKitabı okudu
"Aziz anneciğim, Türk işlerini, Türkler kendileri hallettiler. Gerçi bu hususta oldukça sert bir usul kullandılar, ama, bizi uzun ve yorucu bir bekleyişten kurtardıkları için gene iyi bir şey yapmış oldular. Bu görüş noktasından, Yunan dostlarımızı iyice hırpalamış ol- malarına rağmen, kendilerine teşekkür etmeliyiz, zira, mesele bizim
Captain Gerald Jackson ReadKitabı okudu
238 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
"İslam kelimesi hem bir dîni hem de medeniyeti ifade eder. Batı ise ağırlıklı olarak bir medeniyeti ve coğrafyayı dile getiriyor. Bu yüzden bir din ile bir medeniyetin aynı düzlemde ele alınması bazı karışıklık ve yanlış anlaşılmalar yol açabilir" diyor İbrahim Kalın kitabının başında. Fakat İslam'ın medeniyet kısmını ele aldığımızda Batı ve İslam medeniyeti kadar birbiriyle yakın ilişkisi olan başka iki uygarlık daha görülmemiştir bu dünyada. Yazar genel anlamda bu ilişkilerin niteliğini ele almış, kitabı on bölüme ayırarak coğrafi, tarihi ve etimolojik anlamda gelişimi ve dönüşümünün seyrini anlatmış. Kitabın temel içeriklerine bakacak olursak Dinin toplumlara ve devletlere olan etkisi, Endülüs'ten Batıya yayılan İslam kültürü, İstanbulun fethinden önce ve sonra Avrupa'da gelişen Türk ve Müslüman algısı, imajlar savaşı, Ben ve Öteki Tasavvuru, Globalleşen Dünyada İslami terörizm algısı, İslam dinine ve Peygamber'e yapılan eleştiriler'den söz edebiliriz. Kitabın sonunda ek olarak bulunan "Sultan Abdülhamit, Lewis Wallace ve Bir Oryantalizm Hikayesi" yazarın söylemiyle: "İslam'da Batı kültürüne mensup farklı bireylerin hiç beklenmedik anlarda ve alanlarda farklılıklarını aşıp ortak iyide buluşabileceklerini gösteriyor. Bir Osmanlı Sultanı ile bir Amerikalı Diplomat arasındaki bu ilişki İslam ve Batı kelimelerinin birbirlerini mutlak manada yadsımak zorunda olmadığını gösteren çekici ve gerçek bir hikayedir" Sonuç olarak benim beğendiğim sosyoloji ya da tarih okumaları seven okurlarına sıkılmadan okuyup bitirebileceği bir kitap.
İslam ve Batı
İslam ve Batıİbrahim Kalın · İsam Yayınları · 20191,373 okunma
İntihar eden yazar ve şairler (9)
Anne Sexton: Amerikalı şairdi. 1974 yılında karbon monoksit zehirlenmesiyle intihar etti. "Live or Die" adlı şiir koleksiyonuyla Pulitzer Ödülü'nü kazandı. Romain Gary: Fransız yazar ve diplomat. 1980 yılında evinde silahla intihar etti. Eserleri arasında "Promise at Dawn" ve "The Roots of Heaven" bulunmaktadır. Sylvia Plath: Amerikalı şair ve yazardı. 1963 yılında gaz zehirlenmesiyle intihar etti. Otobiyografik romanı "Cam Kavanozdaki Kız" ve şiirleriyle tanınır. Paul Celan: Romanya doğumlu Alman şairdi. 1970 yılında Seine Nehri'ne atlayarak intihar etti. Holocaust deneyimlerini işlediği şiirleriyle tanınır. Hart Crane: Amerikalı şairdi. 1932 yılında Atlantik Okyanusu'na atlayarak intihar etti. Eserleri arasında "The Bridge" bulunmaktadır. Sarah Kane: İngiliz oyun yazarıydı. 1999 yılında kendini asarak intihar etti. Eserleri arasında "Blasted" ve "4.48 Psychosis" bulunur. Hunter S. Thompson: Amerikalı gazeteci ve yazardı, "Fear and Loathing in Las Vegas" adlı eseriyle ün kazandı. 2005 yılında silahla intihar etti.
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.