Persephone, Hades tarafından cehenneme sürüklendikten sonra, Persephone’nin annesi dünyayı ilk kış mevsimine sokuvermiş. Bundan önce bütün mevsimler aynı anda yaşanırmış; yani bu şiir, tuhaftır ki, bugünlerin havası hakkında olabilir.
birlikte açar gül ile çiğdem
kardelen ile aster, zambak ile hezaren;
her mevsim her daim: dut, yaprak
ve tomurcuk doluydu dallar
annesinin kederinden kışı yaratmadan önce.
Şu an sahip olduğunuz o havalı tavırlarınız, her şeyi bildiğinizi sanmanız, size, zamanında iğne deliğinden geçebilecek küçüklükte bir dut olduğunuz gerçeğini unutturmasın lütfen.
Din gerçeğini temel olarak camilerde öğrenebileceğini, camilerde gözlemleyebileceğini düşünen insanlar, camilerde anlatılanları din olarak kabul etmekte ve din gerçeğini bu kabule göre tarif etmektedirler.
Oysa biliyoruz ki bazı istisnalar dışında camilerde yansıtılan din, kesinlikle ve kesinlikle İslam değildir. İslam dinini temelde reddeden bir rejimden ve bu rejimin kuklası hâline gelen bir teşkilattan zaten başka bir şey bekleme durumunda da değiliz. Halk arasında din adamı olarak tanınan bu kimselerin dini, genel olarak kendilerine maaş ve makam veren müstekbirlerin dinidir.
Müstekbirlerin görüşü ile ellerinde bulunan Kur’an-ı Kerim’in görüşü çatıştığı zaman, “dut yemiş bülbül” veya “rüşvet yemiş düldül” gibi sustuklarını görürsünüz bu satılmışların!