Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
kız çocuklar.
''Resulullah Efendimiz (s.a.v.) '' Kim kız çocuğunu büluğ çağına ulaşıncaya kadar yetiştirir, güzel terbiye ederse kıyamet günü o, benimle şöyle olduğumuz halde yan yana olacağız.'' buyurdu ve iki parmağını bitiştirdi.'' ( Hadisi şerif / Sahihi Müslim. )
Necmettin Erbakan
Efendimiz (s.a.v) buyuruyor: "Müminin ferasetinden korkun. Onlar Allah'ın nuruyla bakarlar."
Sayfa 66 - MGV YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Kalb kendi memleketinde adaletle hükmederse, bu uzuvları taat ve ibadet etmekte kullanır. Yani, göze iyiye, güzele bakmasını; kulağa faydalı şeyleri dinlemesini, diğer uzuvlara da hayır işleme­lerini emreder ki bunun neticesinde bereket başlar, kalbin meydanı temizlenir, saflaşır. Bunlara işareten Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Bedende bir parça et vardır ki o iyileşince bedenin hepsi iyileşir, o hastalanırsa bedenin hepsi hastalanır. İşte o kalptir” buyurmuş­tur.
Efendimiz'in (s.a.s): "Öyle bir zaman gelecek ki kişi kazancının helalden mi haramdan mı olduğuna bakmayacak... Faize bulaşmayan kalmayacak, bulaşmayana da tozu bu- laşacak... En fazla aranan şeylerden birisi de helal lokma olacak..." (Buhari, Heysemi, Beyhaki
Çalışan Kadın İlmihali
1-Dinimiz, evi geçindirme vazifesini erkeğe yüklemiştir. Evli kadının geçim masrafları kocasına, bekarınki babasına, dul kadınınki baba, çocuk veya kardeşlerine aittir. Bunlardan herhangi biri bulunmazsa devlete aittir. 2- Müslüman kadın için ekonomik bağımsızlıktan önce Allah'a kulluk gelir. Müslüman kadın Allah'a kulluğunu hakkıyla
Peygamber (s.a.s.) efendimiz şöyle buyurmuştur: إن أشد الناس عذابا يوم القيامة عالم لم ينفعه الله سبحانه بعلمه. "Kıyamet gününde insanların en şiddetli azab görecek olanı o alimdir ki, Allah ona ilmi ile fayda sağlamamıştır."
Reklam
Resûlullah efendimiz S.A.V selam olsun...🌹🌹🌹
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Hz. Âişe'ye öğrettiği dua: "Allah'ım! Dünyada ve ahirette, bildiğim ve bilmediğim bütün hayırları senden ister, başıma gelecek bütün şerlerden de sana sığınırım. Allah'ım! Senden cenneti ve ona yaklaştıracak doğru bir itikad, iyi niyet, salih amel ve güzel söz sahibi olmayı istiyorum. Cehennemden ve ona yaklaştıracak olan itikad ve niyet bozukluğu ile kötü amel ve çirkin sözden de sana sığınıyorum. Allah'ım! Kulun ve Resûlün Hz. Muhammed'in (s.a.v) istediği bütün hayırları senden ister, onun sığındığı bütün şerlerden de sana sığınırım. Allah'ım! Hakkımda takdir ettiğin her işimi hayırla tamamla."
Sağlık
Peygamber efendimiz s.a.v akşamdan kalan,ertesi gün ısıtılan yemeği asla yemezdi.
Efendimiz (a.s.) biriyle tokalaşırken karşıdaki elini çekmeyene kadar O'da (s.a.v.) elini çekmezdi. Muhatabı rencide olmasın diye önce onun elini bırakmasını beklerdi. Bu da önemli bir insanî ilişki kuralıdır. Bu sünnette hayata farklı yollardan taşınabilir. Mesela telefon görüşmelerinde muhatap telefonu kapatmadan telefon kapatılmaz, özellikle telefonu açan kapatır, sonra diğeri kapatarak bu sünneti de hayata taşıyabiliriz.
Sayfa 101
Reklam
Efendimiz (s.a.s)
Nisan ayı mübarek aydır...Peygamberimizin doğum ayı...Bizde bu ayda O'nu genç kardeşlerimizle birlikte program eşliğinde kutlamış olduk.😇
Hz. Ali (r.a) yiğit ve cesur bir sahabi olması yanında büyük bir alimdi. Onun Kur'an ve sünneti en iyi bilen sahabilerden biri olduğunda ittifak edilmiştir. Nitekim Efendimiz (s.a.v) onu Yemen kadısı olarak tayin etmiştir. Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer gibi büyük sahabiler (r.anhüm) dahi fıkhi meselelerde ona sorular sormuşlardır. Hz. Ömer (r.a) onun hakkında "Görüşünde ve hükmünde en isabetli olanımız Ali'dir" buyurmuştur.
Sayfa 35 - Dr. Ali Bağcı
MUS’AB BİN UMEYR’İN (R.A.) İSLÂM’A HİZMETLERİ
İslâm dini, Arabistan’ın her tarafında ve husûsiyle de Medîne-i Münevvere’de pek süratle yayılmakta idi. Evs ve Hazrec kabileleri Ashâb-ı Kirâm’dan birinin Medîne’ye gönderilmesini talep ettiler. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz, onlara, Kur’ân-ı Kerîm’i ve İslâm âdâbını öğretmek üzere Mus‘ab bin Umeyr’i (r.a.) gönderdi. Hz. Mus‘ab (r.a.),
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.