Üstad Necip Fazılın kaleminden..
Üstad'ın bu eseri 2 konferans üzerine. Birincisi "Sahte kahramanlar". Bu konferansta tarihte varolmuş bazı kişilerin hayatları üzerinde duruluyor. Doğru bilinen yanlışlar.... İkinci konferans ise "İslâm ve öbürleri". Bunda ise komünizm, sosyalizm, faşizm gibi izmlerden bahsediyor. Bunların getirdiği olumsuz yönler, haksızlıklar vb. Ve en önemlisi de İslâmiyetten bahsediyor. Fikir ve maddede İslâm!
Sahte KahramanlarNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20101.051 okunma
“Lilliput İmparatoru’nun sarayı yandığında Gulliver sarayı üstüne işeyerek söndürür örneğin. Çözüme yönelik girişimi dolayısıyla takdir edilmek yerine saray bölgesinde çişini yaptığı için büyük bir suç işlediğini anlar.”
Bütün söylevlerin kökeninde yatan büyük boşluğun adı kitledir. Kitlede gizli bir faşizm ya da gizli bir histeri yoktur. Yalnızca bütün yitirilmiş gönderenlerin devrik simülasyonları vardır. Bütün gönderen sistemlerinin, bütün ayakta duramayan anlamların, olanaksız tarihin ve artık var olmayan temsil etme sistemlerinin kara kutusu kitle: Toplumsalla ilgili olan her şey unutulduğunda geriye kalan artıktır.
Faşizme yaranmaya çalışarak onunla baş edemezsin. Faşizm kimseyle uzlaşma aramaz, sadece biat ister veya yok eder. Bu nedenle faşizme karşı ancak direnerek ayakta kalabilirsin.
Platon - Devlet
Her ne kadar Platon’un eseri olduğunu söylesekte, Sokrates’in düşüncelerini ölümünden yıllar sonra kendine göre düzenleyip kaleme alan kişi Platondur. Ne kadarı Sokrates’in ne kadarı Platon’un o tartışılır. Çeviren notu olarak şu cümleyle yanıtlayabiliriz “Devlet’in babası
Bu Siyonist azınlığın tek amacı kudretli bir Yahudi devleti kurmaktı.
Onların kudretli bir Yahudi devleti kurma hedefleri ve hatta ırkçı bir dünya görüşüne sahip olmaları, kendilerini Nazi karşıtı olmaktan çok İngiliz karşıtı olmaya götürüyordu.
Bu kişiler savaştan sonra, Menahem Beghin veya İzak Şamir gibi, İsrail Devletinin birinci plandaki yöneticiliker oldular.
Faşizm bir düşünce biçimidir; apoletli generallerle de gelir , blucinli ressamlarla da , gümüş takılı kolej kızlarıyla da, bordro mahkumu kütüphane memurlarıyla da...