Hayatın acı gerçekleri :’)
İnsanın inanılmaz derecede önemli ihtiyaçları olan sevme ve sevilme ihtiyacı ; araba taksitleri, market alışverişi ve işe zamanında gitme konuları karşısında ikinci plana düşer.
Duygusal bir son eklemeseler olmazdı zaten... :')
Gülümseyen Lucinda'nın yanaklarından gözyaşları süzülmeye başladı. "Babacığım!" dedi. "Bizden ayrıldığın gün nasılsan, aynen öyle görünüyorsun." Arthur grifondan inmek için davrandı. "Hayır!" dedi Lucinda. "Toz olup gideceksin." Bastonuna yaslanarak, onun durduğu yere yaklaştı. "Sana ve annene çektirdiğim bütün o acılar için kusuruma bakma," dedi Arthur. "Elfleri kandırmaya çalışmış olmaktan dolayı üzgünüm. Böyle bir riski hiç göze almamalıydım. Seni hep sevdim, Lucy. Eve dönmeyi her zaman istedim." "Artık evdesin," dedi Lucinda. Arthur başını salladı. "Elflerin sihri beni çok uzun süre hayatta tuttu. Bana uygun ömürden daha fazlasını yaşadım. Gitme zamanım geldi. Ama seni gördüm ya Lucy, hiç gam duymadan gidebilirim artık." "Sana daha yeni kavuştum," dedi Lucinda. "Şimdi ölüp gidemezsin öyle." Arthur ona doğru eğildi ve Jared'in duyamadığı tatlı sözlerle bir süre konuştu. Daha sonra grifondan inerek kızını kucakladı. Ayağının yere değmesiyle birlikte, bedeni toza ve ardından dumana dönüştü. Bu duman Lucinda'nın çevresinde dolandı, ardından bir girdap gibi karanlık gökyüzüne yükseldi ve gözden kayboldu.
Sayfa 134 - Doğan Egmont Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
şu hayatta benim de bir yerim olduğuna inanmaya çalışmak, sağlak doğduğum halde sol elle yazmaya kalkışmak gibi -yitip gitme fikri doğuştan bizde
Sayfa 29 - Pegasus
Edebiyat
Hem ailen hem sınırın yoksa,uzakların bir anlamı yok çünkü kalkıp gitme isteğin olmuyor. Zaten her şeye bütün dünyaya uzaksın,daha nereye gideceksin?
Sayfa 78 - Doğan kitapevi
İnsanların çoğu doyumlu bir yaşam gerçekleştirme çabası içindedir: Uzun yıllar okula gitme, meslekte yükselmeye çabalama, aileyi en rahat düzeyde yaşatmak ve çocukları en iyi biçimde yetiştirmek için uğraşma anlamlı ve doyumlu bir yaşamı gerçekleştirebilmek içindir. Doyumlu yaşamı gerçekleştirme yönünde en önemli araç ise iletişimdir.
Sayfa 17 - 1-63. Baskı, Remzi Kitabevi 91. Baskı, Ekim 2025, İstanbul, Kronik Kitap·Kitabı okuyor
Psikoloji
Gitmekle kalmak arasında bir yerde debelenip duruyorum... Çekip gitme cesaretini gösteremeyenler nereden bilsin gelmelerle gitmelerin aynı takvime denk geldiğini.
Sayfa 109·Kitabı okudu
Alıntı