Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Horace Greeley'in ifadesinde dediği gibi "Ölü ya da diri, hiçbir insanın görünüşünü, tam olarak kabul etmiyorum."
Sayfa 18 - Mitra yayınlarıKitabı okuyor
Yine de, farklı etnik grupların varlıklarını sürdürmek için kilisede kucaklaşmalarına artık gerek kalmadığından, kilisenin inananlar arasındaki etkisi zayıfladı. Chicago Üniversitesi Ulusal Kanaat Araştırma Merkezi müdürü Peder Andrew M. Greeley ve Katolik Kilisesi'nden Doktor Gallup, 1964-76 yılları arasında Pazar ayinlerine katılanların oranının yüzde 71'den yüzde 55'e düştüğünü ve "kilise dışı" kaldığı kabul edilebilecek kadar yabancılaşanların oranının yüzde 20'ye ulaştığını belirtiyorlardı.
Sayfa 222Kitabı okudu
Reklam
1790'da Amerikalıların sadece %3'ü şehirlerde yaşıyordu, 1840'ta sadece %8'i, 1920'ye gelindiğinde ise ülkenin üçte birinden fazlası şehirliydi. "Hepimiz şehirlerde yaşayamayız," diye yazmıştı gazeteci Horace Greeley 1867'de, "ama neredeyse herkes bunu yapmaya kararlı görünüyor.
İstersen dağlarda kal. Boulder güzeldir. Greeley, Fort Collins, Estes Park da öyle. Hayatının tadını çıkar. Bir noktada, belki sen kırklarında ben altmışlarımdayken benden bir telefon alabilirsin. Bir kadeh bir şey içmeye çıkabiliriz. İki diyelim! Sen Daphne’ye kadeh kaldırırsın, ben de Walter’a.
Sayfa 501Kitabı okudu
"Ganghes Arms'in önünden geçiyordum, müdür Bay Greeley'yi gördüm. Bay Big'in odasındaki daktilonun sabahlara kadar çalıştı ğını söyledi!" "Adı bu mu?" Ralph gürültülü bir kahkaha patlatmıştı. "Ucuz polisiye öyküler yazıyor, yaşamasına yetecek kadar. İkinci el dergiler satan yerde öykülerinden birini buldum, Ralph, bil bakalım ne gördüm?" "Aimee, yorgunum." "Bu küçük adamın dünya kadar büyük bir ruhu var; her şey kafasında!" "O zaman, sorarım sana, neden büyük dergilere yazmıyor?" "Belki de çekindiği içindir, belki de yapabileceğinin farkında değildir. Olur böyle şeyler. İnsanlar kendine güvenmez. Ama bir denese, bahse girerim ki dünyanın her yerine öykülerini satabilir."
Greeley; dinin, herhangi bir kimsenin istediği açıdan dâhil olabileceği bir halka olduğunu ifade eder'. söz konusu halka; deneyim, imaj, anlatı, topluluk ve ritüelden oluşmaktadır. Bu halka ancak daha sonra doktrin, bağlılık/ibadet ve bir norm olur. Greeley, aslında dini cemaatler tarafından paylaşılan ve hayatın anlamını açıklamada kullanılan anlatısal sembollerden bahseder.
Reklam
Andrew M. Greeley, Unsecular Man (New York, 1972) , s. 212
"Günümüzde bazı genç kesimler, yetişkin toplumun ahlaki suistimali olarak gördüğü şeylere karşı derin bir dinsel öfke duymaktadır ve bu, dünyada sadece kötülüğün değil, günahkârlığın da bulunduğuna ilişkin üstü kapalı bir varsayıma dayanır. Yaptığı kötülükten sorumlu olduğunu düşünmediğiniz bir insana, kötülük yaptığı için neden öfkelenesiniz ki?"
Sayfa 41 - Panama Yayınları Ocak 2020Kitabı okudu
1829 yılında Illuminati NewYork’ta, İngiliz Illuminist Wright’in konuşmacı olarak katıldığı gizli bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılanlara, Illuminati nin bütün nihilist ve ateist grupları, diğer yıkıcı unsurlarla birleştirerek, uluslararası bir organizasyon kuracağı bildirildi. Bu uluslararası örgüt “Komünist Enternasyonal” olarak bilinecektir. Bu yıkıcı güç sayesinde, Illuminati gelecekteki savaşları ve devrimleri gerçekleştirebilecekti. Clinton Roosevelt, Horace Greeley ve Charles Dana’darı oluşan bir komite, bu yeni oluşumu finanse etmekle görevlendirilmişti. Bu komite, Karl Marks ve Engels’in “Sermaye” (Das Kapital) ve “Komünist Manifesto” adlı kitaplarını finanse etti. 1830da Weishaupt öldü. Herkes onun ölümüyle birlikte Illuminati’nin de tarihe karıştığını sanıyordu. (Daha doğrusu yapılan propaganda bu şekildeydi) Weishaupt’un emin ellere teslim ettiği Illuminati, bütün uluslararası organizasyonları ve grupları kontrol ediyordu. Bir grup Illuminist, Karl Marks’m ‘Komünist Manifestosunu yazmasına yardımcı olurken, diğer bir grup da Frankfurt Üniversitesi Profesörlerinden Kari 344 Ritter’e bunun anti-tezini yazdırıyordu. Böylece toplum birbirine düşman iki kampa bölünmüş oluyordu. Fakat Illuminati her iki kampı da kontrol etmekteydi. Ritter’in başladığı çalışmayı Alman filozofu Friedrich Nietzsche (1844-1900) sürdürdü. Nietzscheizm, daha sonra Faşizme ve Nazizme dönüşecek ve Illuminati’ye bu ideolojileri kullanarak İkinci Dünya Savaşını çıkarma fırsatını verecekti.
Greeley
Sizi rahatsız ettiği için devamlı özür dileyerek rahatsız etmeyi sürdüren kişi.