Hayatı keyifli kılan şeyler…
İnsanlar, evler, ağaçlar ve anılarla birlikte bir flütün nağmeleri, iki sevgilinin ay ışığında sevişmeleri, balık çalan bir kedinin kaçışı, incire tırmanan çocukların sevinci, taş oymacıların mahir elleri, hanımeli kokusu, yıldızları seyreden bir şairin dizeleri, güvercinlerin kanat çırpışı, kısacası hayatı keyifli kılan her şey ateşe verilir.
Sayfa 49·Kitabı okuyor
1000Kitap
Gerçekte diken, hanımeli çiçeklerine doğru eğilmiyor, hanımelleri dikeni kucaklıyordu.
Sayfa 113·Kitabı okuyor
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
burnuma gelen hanımeli kokusunun bıraktığı hissiyat
Tolstoy'un Diriliş romanının ilk cümlesi: "Yüz binlerce insan üzerine doluştukları toprak parçasını çirkinleştirmek için vargüçleriyle uğraşsalar da; orada hiçbir şey yeşermesin diye her yana beton döküp, filizlenen her bitkiyi kökünden koparmış, havayı kömür ve petrol yaparak alabildiğine kirletmiş, çevredeki tüm ağaçları kesmiş, tüm dört-ayaklıları, kuşları kovmuş olsalar da, ilkbahar gene ilkbahardı."
MAVİ GÖZLÜ DEV,MİNNACIK KADIN VE HANIMELLERİ
O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruli hanımeli açan bir ev. çalamazdı kapısını Bir dev gibi seviyordu dev. Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, bahçesinde ebruli hanımeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda
Yaz Akşamı
Akşamdı. Gece gizlice kayıp gitti insanın rüyasındaki o göksel kap üzerinde. Bir hüzünlü yaban koku saldı hanımeli.
Sayfa 49 - Doğan Kitap, İstanbul, 2024
Şiir
O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev.
Sayfa 19 - Nazım Hikmet Ran·Kitabı okudu
Şiir